АРХИВ

2022-2023г.

Снимки от 24 май 2023г.

На 11.05.2023 г. В училището ни се състоя Ден на отворени врати. Родители и учители гостуваха на открита практика, проведена с учениците от I б кл. - кл. ръководител г-жа Минкова, VI б кл. - кл. ръководител г-жа Симитчиева и г-жа Христоскова- психолог. Темата бе "Хубаво /ли/ е в училище", провокирана от "Пипи тръгва на училище" от романа на А. Линдгрен "Пипи Дългото чорапче ". Шестокласниците представиха авторката чрез виртуална разходка из местата, свързани с живота й, първокласниците изиграха драматизация на откъс от текста, а заедно участваха в интерактивни игри за саморефлексия. Позитивната атмосфера способства за добър контакт между учениците и за развиване на уменията им за партньорство.
Снимки

По случай Деня на Европа - 9 май, седмокласниците  Анелия Иванова, Матеа Маркова, Теодор Калоянов, Виктор Зяпков и Борислав Георгиев, под ръководството на г-жа Янка Георгиева, взеха активно участие в дебатите на тема: "Зеленият път на Европа", организирани от младшите посланици на Европейския парламент в ПГ "Иван Аксаков", гр. Пазарджик. Заедно с домакините и връстниците си от ОУ "Любен Каравелов" и ОУ "Св. Климент Охридски", представителите на ОУ "Проф. Иван Батаклиев" даваха интересни идеи и предложения и показаха задълбочени знания, относно работата на Европейския парламент за устойчиво развитие и решаване на глобалните проблеми с климата.
Снимки

График на дейностите по приемането на учениците в 5 клас през учебната 2022/2023 година.
Заявление за прием в пети клас

Учениците от VI б клас и преподавателите им по БЕЛ, АЕ и ИЦ – А. Симитчиева, В. Лесова и Д. Младенова  реализираха интердисциплинарен урок  на тема:  Два свята. Идеите, ценностите и магията на словото в романа на Марк Твен "Принцът и просякът". Шестокласниците представиха пред гостите от Варна, Бургас и Елешница, учители от училището ни и родители своите знания за автора и творбата по вълнуващ начин.

"Видимото и невидимото" - сайт за невидимата Вселена около нас - бактериите, изработен от седмокласниците на ОУ "Проф. Иван Батаклиев", под ръководството на техните преподаватели: Галина Маркова, Янка Георгиева, Диана Младенова, Донка Тряскова и Николета Георгиева.
Сайт

Нашият ученик Лъчезар Петров от 7а клас е победител в регионалното Spelling Bee 2023 състезание по английски език.То се проведе на 25.03.2023г. в град Пловдив. Лъчезар ще представи училището на националния кръг на състезанието по спелуване, откъдето очакваме следващия медал в неговата колекция!
Честито, Лъче!

14 март – Международен ден на математиката
Международният ден на математиката се отбелязва за
първи път по целия свят на 14 март 2020 г. Всяка година се
чества под различно мото. През 2023 г. мотото е Математика за
всички.
През тази учебна година в нашето училище
Международният ден на математиката се отбелязва с различни
дейности.
Още информация и дейности
Есе на Лъчезар Петров - 7а клас
Презентация на Димитър Стефанов - 7а клас
Есе на Христо Зангеров - 7а клас
Ивон Тодорова - 7б клас
Анелия Иванова - 7б клас
Александра Дончева - 7б клас
Йоана Палешникова - 7б клас
Теодор Присадников - 7б клас
Иванина Георгиева - 7в клас

На 28.02.23г. в ОУ „Професор Иван Батаклиев“ в 5 а и б клас се проведе урок по история и цивилизации на тема Богове и герои на Древна Елада. Учениците с много емоции се превъплътиха в ролята си на богове, богини и герои от Древна Елада. Макар че сценичната треска ги бе завладяла, всички вложиха много старание и отговорност към поставената задача и изпитаха удовлетворение от постигнатия резултат. С не по-малка радост децата бяха наблюдавани и от присъстващите учители и родители, които също ги поздравиха за положеното старание и им пожелаха да продължават и винаги да работят с такъв ентусиазъм.
Поздравления за ентусиазма и вдъхновението на учениците и техния преподавател Донка Тряскова!
Снимки

Критерии за прием в първи клас през учебната 2022/2023 година
Заявление за прием в първи клас

Свободни места по паралелки:
1а клас – 3
1б клас – 2
3а клас – 3
4б клас – 11
6г клас – 2

Един НЕОБИКНОВЕН урок по литература,
вдъхновен от книгата „Моето семейство и други животни“ на Джералд Даръл
Учениците от иновативните паралелки VI а,б,в с учител по български език и литература – г-жа Аделина Симитчиева, дебатират по темата Животните и /в/ зоопарковете.

С много емоция и хъс, учениците от VI в и VI г клас, под вещото ръководство на техните преподаватели Галина Маркова и Янка Георгиева,  влязоха в ролята на изследователи и ни отведоха в света на интересните физични явления.
Шестокласниците представиха интересни експерименти, дискутираха и изказаха хипотези пред своите съученици, учители и преподаватели  в други училища на територията на град Пазарджик. Гост на представената добра практика беше и ст. експертът от РУО Пазарджик г-жа Весела Тодорова. 
Снимки

Информация за урока

ПРОФ.ИВАН БАТАКЛИЕВ
ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА НАШИТЕ ТАЛАНТЛИВИ УЧЕНИЦИ

Изложба с учениците на г-жа Каменска

Като участници в мащабната кампания на bTV Media Group "Да изчистим България заедно", десетки шестокласници от ОУ "Проф. Иван Батаклиев", насърчени от съзнателните си родители, доброволно и с нескрит ентусиазъм се включиха в почистването на купчини листа, битови отпадъци, множество угарки от фасове из алеите, сред дървета и храсти в Градската градина в центъра на Пазарджик. Под одобрителните погледи на случайни минувачи и нароени по детските площадки и кафенетата наоколо възрастни и по-малки, възпитаниците на преподавателите по български език и литература - Аделина Симитчиева и Валери Иванов показаха с личен пример активната си гражданска позиция и морална съпричастност с каузата на националната акция.

Противоепидемични мерки в ОУ "Проф. Иван Батаклиев" за учебната 2022/2023г.

Откриване на новата 2022/ 2023 учебна година

Национална телефонна линия за безплатни консултации. Работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Правила за поведение при съмнение или случай на COVID-19 в училището

Алгоритъм за превключване към обучение в електронна среда от разстояние /ОЕСР/

Мерки за намаляване рисковете от предаване на инфекцията

Готови ли сме за учебната година?
12 идеи за родители в ковид криза

2021-2022г.

През учебната 2021 – 2022 г. ОУ „Проф. Ив. Батаклиев“ реализира успешно проект „Нашите емоции – вратите, които отваряме и затваряме всеки ден“ към ЕП Еразъм+. След обучението участниците задълбочиха своите  познания и умения, свързани със SEL в класната стая, като слушане и говорене по начини, които разрешават конфликтите, вместо да ги ескалират. Усвоиха практически модели за развитие на EI при подрастващите и прилагане на EI умения в училище, у дома и в заобикалящата среда. Участниците в проекта мултиплицираха придобития опит чрез добри практики и мултидисциплинарни уроци, провеждане на вътрешна квалификация на колектива и участие в заключителен форум с представители на РУО и училища от София, Варна и Габрово.
Презентация

Четвъртокласничката Гергана Викторова Ганчева, с класен ръководител Румяна Ангелова, е на първо място в конкурса по краснопис. Тя е сред наградените на тържествена церемония, организирана от регионално управление на образованието на 1 юни.
Снимки

На 15.05.2022 г. в църквата на Българската патриаршия - "Св. св. Кирил и Методий " бяха връчени наградите на отличените участници в Националния конкурс " Възкресение Христово ".От ОУ "Проф. Иван Батаклиев " в раздел " Литература " бяха отличени петокласничките с учител по БЕЛ Аделина Симитчиева:
Елизабет Велева- първо място в трета възрастова група в жанров обхват "Проза".
Стефани Попова и Леа Вукадинова с поощрителни награди в жанров обхват "Поезия".

Желаем нови успехи на полето на Словото!

Проект "Предизвикателствата на природата"

Училищен план-прием за учебната 2022/2023г.
Критерии за прием на учениците в 1 клас за учебната 2022/2023г.
Заповед за осъществяване прием на учениците в 5 клас за учебната 2022/2023г.
Заявление за прием в първи клас
Заявление за прием в пети клас

Отлично представяне на Лъчезар Петров от 6а клас на национално ниво в състезанието по английски Spelling Bee /16.04.2022г. София/, изпълнено с много ентусиазъм и положителни емоции.
Снимки
Видео

Лачезар Петров от 6а клас спечели първо място на регионалния кръг на състезанието Spelling Bee 2022 в София.
Лъчезар ще се състезава и на национално ниво на 16 април.
Поздравления за упорития труд, талант и изключетелен успех!
Желаем още успехи и положителни емоции на Лъчезар!

На 18 март учениците от ОУ „ Проф. Иван Батаклиев” за поредна година отбелязаха Световния ден на рециклирането.
Прочетете повече тук
Снимки

ОУ „Проф. Иван Батаклиев“  вече има участник в регионалния кръг на  дванадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2022.
Лъчезар Петров от 6а клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 26.02. 2022г. в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“. Лъчезар Петров спелува правилно думата amount и победи Симона Сиракова от 5в клас, която остана втора. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март, 2022 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 16 април 2022г. в София.
Снимки

ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ вече има участник в регионалния кръг на  Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee Junior 2022.
Любомир Нейков от 4б клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 25.02. 2022г. в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“. Благовест Краев от 4а клас остана втори. Шампионът има право да участва на  регионалното състезание, което ще се проведе на 29-30 март, 2022 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 14 май 2022г. в София.
Снимки

Днес отново при нас беше розово!
Розовото е  цветът на щастието, но за да има такова, трябва да има толерантност, съпричастност, емпатия и приемане. В ОУ „Проф. Иван Батаклиев” за поредна година отбелязахме Деня на розовата фланелка под мотото „ Да бъдем добри!”.
Учениците от начален етап, заедно със своите учители се включиха активно в инициативата. В екипна работа с родители, децата от 1а  кл. изработиха розова тениска  с послание „ Не на тормоза в училище, но не за ден!”.
Iб клас изработиха постер „Тормозът спира тук! Да на приятелството!“.  В часа на класа проведоха  беседа за борбата с агресията и изграждане на партньорство и приятелство.
IIб оцветиха своите ръчички и направиха слънце, в което изписаха мотото на инициативата: „ Да бъдем добри!”.
Момчетата и момичетата от ЦОУД- III клас изработиха картонени розови тениски с послания и гривни, които подариха на учениците от VIIв с пожелание да отнесат доброто и в училищата, в които ще продължат образованието си.
ЦОУД- IV клас надписаха и подариха разноцветни балони  на 1а  клас с послание за повече доброта, уважение, приятелство и съпричастие.
VI в клас  подариха на всички ученици розови сърца, направени  като символ на  позитивните отношения и разказаха историята за началото на тази инициатива. През целия ден по информационната система се излъчваше мултимедийна презентация по темата. Към небето и тази година полетяха розови балони, на чиито връвчици учениците от прогимназиален етап завързаха сърца с позитивни послания.
Изработено беше табло с „дърво на паралелките”, което символизира единството на всички  в името на доброто, защото ние можем и знаем как да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН. ЗАЕДНО!
Снимки

149 години от Обесването на Васил Левски
В деня на Васил Левски учениците при ЦДО – 3 клас, с учител г-жа Влахова и техните родители, посетиха НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ХРИСТО БОТЕВ”.

Фигури от окръжности и многоъгълници
Проект по математика в VI А, Б и В клас с подкрепата на техният учител Юлия Мичева

На 28.10 в ОУ „Проф.Ив.Батаклиев“ се проведе интерактивно обучение на ученици от шести и седми клас на тема „Човешките права и тяхната защита“, проведено от Илман Хидает, Джафер Саатчъ, Весела Деянова - представители на AMNESTY INTERNATIONAL – Академия за защита на човешките права, Мария Бонова – старши учител по английски език и Жасмина Хаджийска – Педагогически съветник. По време на дискусиите и ролевите игри, учениците актуализираха познаниета си за своите  права и правата на другите, запознаха се с основни документи, гарантиращи чавешките свободи. Обучението се проведе в рамките на проект I LOVE YOU, ME NEITHER or MIGRATION, HISTORY OF THE WORLD, по Европейска програма ЕРАЗЪМ+.

Сава Троански от 1б клас, математически гений, отличен със златен медал на международното състезание "Математика без граници"
Талантливият ни математик Сава Троански от 1.б клас ни зарадва със златен медал на осмия финал на международното математическо състезание „Математика без граници“, състояло се в гр. Несебър от 6 до 8 август 2021 г.
Благодарим от сърце за този звезден миг на трудолюбивия ни ученик, отдадения преподавател и амбициозните му родители!
Поздравления и пожелания за още по-големи успехи!

2020-2021г.

Справка за изпълнение на делегирания бюджет към 30.06.2021г.

Клуб "Памет българска" е създаден през месец семпември 2020 година. Участнци са учениците от 6 клас с ръководител старши учител по ИЦ и ГИ Тодор Бончев. Основната цел на клуба е откриване на информация, свързана с историческото минало на България и празнуване на важни празници, сввързани с религията и семейството.

Проект по математика „Великденски яйца“
с учениците от V A, V Б и V В клас и техният преподавател: Юлия Мичева

Учениците от 5 и 6 клас, под ръководството на госпожа Каменска, представят изложба, посветена на 24-ти май.

Снимки от 24 май 2021г.


С радост споделяме Сертификата по повод участието ни в Проекта "Великден без отпадъци"

 На 28.04.2021 г. се проведе  час по Занимания по интереси .Добра практика- работа с родители .Урокът бе  с учениците от 2а,б клас на ЦДО.Темата:”Моята приказка от геометрични фигури”.
Учениците бяха много ентусиазирани от предстоящия час.Преминаха  през различни препятствия до достигане на целта.А тя бе- изработване на книжка по приказката”Дядо и ряпа”с геометрични фигури.С мъничко умение,повече търпение и голямо детско въображение се спуснахме в това приказно приключение.Родители и колеги бяха наши помощници в изработването на книжката.
Снимки

Учениците от I б клас с кл. ръководител г-жа Методиева отбелязаха своя Празник на буквите.
Първокласниците показаха, че вече владеят най-голямата магия на света, а светлината, излъчваща всяка буква, се отразява в чистата детска душа.
Снимки

В последната седмица на м. април учениците от 3 а клас с класен ръководител г-жа Румяна Ангелова посетиха Регионалния Исторически Музей – гр. Пазарджик и Къщата – Музей „Константин Величков”.
В РИМ-Пазарджик учениците разгледаха изложба с лични вещи на патрона на училището Проф. Иван Батаклиев, а след това проведоха своеобразен урок по българска история на фона на изложба, посветена на 145-та годишнина от Априлското въстание – „Светини от Април 1876”.
В двора на къщата –музей „К.Величков” имаха час по рисуване в красивата градина на къщата, в която е роден видният възрожденец, писател, поет, художник и преводач Константин Величков.
Снимки

На 23.04.2021 г. на Камерна сцена на ДКТ „Константин Величков“ - Пазарджик бе проведен урок с интегрирано учебно съдържание по БЕЛ, АЕ и ИИ на тема: „До Чикаго и назад“ от Алеко Константинов  – (не)възможният интеркултурен диалог- с учениците от VII б клас и преподавателите А. Симитчиева, В. Лесова и Н. Михайлова.
През погледа на А. Константинов бе представено Чикагското изложение през 1893 г. като място, където се срещат култури от цял свят. Учениците коментираха отношението свое-чуждо, отношението на другите към нас, проблемът за превода, за общуването. Въображаемата сцена в мислите на пътеписеца как би се превела една статия от български на английски бе драматизирана от учениците. Облечени в подходящи костюми, те представиха играта на фантазията на разказвача с  търсенето на съответните думи в английския и успяха да внушат откровената ирония на пътеписеца.
Срещата на Алеко с други българи на изложението също бе представена от ученици, влезли в образите на героите. Нелюбезни, неспособни да проявяват внимание, невладеещи чужди езици, водени единствено от личните си дребни интереси – така представиха седмокласниците тези герои. Българските търговци и интелектуалци са различните лица, с които България се представя пред света.
Илюстрациите на художествения текст представиха въображаемите павилиони през погледа на учениците. Темата за илюстрациите като част от материала по ИИ пряко се съотнесе към рисунките  на учениците, представящи откъса от пътеписа „До Чикаго и назад“
Обобщавайки посланията на художествения текст, седмокласниците стигнаха до извода, че  извън границите на родината и българинът, и чужденецът се нуждаят от възможности за диалог, от културен код, който да бъде разпознаваем и достъпен от всички участници в общуването. В противен случай то е невъзможно.
Снимки

Инициатива - Великден без отпадъци
Великденските празници са повод за изживяване на приятни мигове, но и
за размисъл. Празникът дава възможност на децата да покажат, че магията
му се крие в творчеството и в това сами да създадат украса или подарък
чрез използване на рециклирани, подръчни материали и опаковки.
Учениците от начален етап, обхванати в целодневна организация на
обучение на ОУ „Професор Иван Батаклиев“, за пореден път се включиха в
разнообразни дейности по темата за важността на рециклирането.
„Великден без отпадъци“ бе естествено продължение на проведената
инициатива в нашето училище на 18 март- Световен ден на
рециклирането или как да опазим света, в който живеем.
Заедно с учителите ЦДО, С. Симонова, Г. Влахова, Ив. Павлова и Ем.
Вълчева, децата изработиха и създадоха с много радост и желание
великденска украса, пъстри картички и красиви подаръци. Използваха се
остатъци от картон, опаковъчна хартия, плат, панделки, конци, сухи
клонки, предмети от бита. Създаде се празнично настроение и изненада
от получените резултати.
Чрез дейност към познание учениците не само учат, но и осъзнават колко е
важно да са разумнаТа част от Света.
Творческа книжка

Учениците от 5ти и 6ти клас под ръководството на г–жа Каменска представят ръчно изработени Великденски предмети.
Снимки

УЧИЛИЩЕ И ЧИТАЛИЩЕ - ЗАЕДНО ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ
В навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Христово, учениците от ОУ “Проф. Иван Батаклиев“ подредиха изложба в  Народно Читалище „Христо Ботев – 1897г.“, град Пазарджик. великденските сувенири са изработени от учениците в V, VI и VII кл., под ръководството на г-жа Виолета Панкева.
Снимки

Наредба 10 за организация на дейностите в училищното образование на МОН за периода от 26.04.2021г. до 29.04.2021г.

22 април - Световен ден на Земята!
Ралф У. Емерсън  е казал, че смехът на Земята са цветята. Днес четвъртокласници  и седмокласници от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ усмихнаха своя ден, като засадиха цветя и три дръвчета в двора на училището. Това е техният малък принос да направят по-чиста и по-приветлива средата, в която учат и се забавляват.
Снимки

ПРОЕКТ BG05M2ОP001-2.012-0001 „ОБРАЗОВАНИЕ ЗА УТРЕШНИЯ ДЕН“

Виктория Петева Станева от 7а клас е многостранен талант - отлична ученичка, пее прекрасно, рисува и се увлича от фотография. Първата изява на Вики на музикалната сцена е участието й във фестивал на училищно творчество "Пеем и танцуваме" по проект на клуб "Вокал", където печели първа награда. Новият проект на Виктория е кавър версия на песента " The Watchman" по оригинал на Eimear Quinn, победител на Евровизия през 1996г., която лично дава разрешение за използване на инструментала на песента.
Насладете се на красивия глас на Виктория и на нейния талант в изобразителното изкуство!
Видео клип на Виктория с песента " The Watchman"
Картините на Виктория

Училищен план-прием за учебната 2021/2022 година

ПЛАН-ПРОГРАМА
ЗА ДЕЙСТВИЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА ЗА 2021 ГОДИНА

Справка за изпълнение на делегирания бюджет към 31. 03.2021г.

На 29.03.2021г., в условия на затворени училища и обучение от разстояние, в ОУ „Проф.Иван Батаклиев” се проведе добра практика интердисциплинарен урок по БЕЛ и АЕ съвместно с РУО – Пазарджик и РИМ – Пазарджик. Темата, която обедини работата на два пети класа – V б с класен ръководител и преподавател по БЕЛ Катя Митрева и V д с класен ръководител и преподавател по АЕ Анна Александрова, бе Фолклорен Празничен Календар  – Кукери и Хелоуин, костюми, вярвания и традиции. Гост на урока бе Мария Йорданова, етнолог в РИМ-Пазарджик, която представи пред учениците свои изследвания в областта на маскарадните игри и костюми в Пазарджишка област. Всички заедно търсихме пресечните точки на тези две вековни традиции. По време на урока бяха демонстрирани различни приложения за създаване на интерактивни игри и упражнения, които преподавателите прилагат в обучението, а също така и два специално разработени за урока сайта от ученици на г-жа Ат. Пенева. Запис на урока, които се проведе в платформата Google Meet и всички използвани материали могат да се видят на следния линк:
https://sites.google.com/batakliev.org/ritual
https://sites.google.com/view/muckers-and-halloween

На 19.03.2021 г. онлайн бе проведена Национална ученическа философска конференция „Човек. Свят“, инициирана от РУО – Бургас. Нейна цел е младите хора да обменят мисли по различни човешки и житейски проблеми. В нея взеха участие две седмокласнички от училището ни – Изабел Арапова от 7 г клас и Христиана Цветинова от 7 в клас.
Ученичките представиха своите разсъждения на тема върху цитат: ,,Ти ми разказваш за необикновени неща, но много по- необикновено от всичко друго са нещастията на хората. Няма по- неразгадаема тайна от страданието.“ – «Щастливия принц» -Оскар Уайлд
Есетата бяха представени с презентации, които визуализираха техните разсъждения.

 

18 Март – Световен ден на рециклирането или как да опазваме света, в който живеем. 
В нашия език думата „ природа“ има особено значение – „ при рода“ , връщане към корените и родовата принадлежност. Тя е нашето изначално семейство и колкото повече се вслушваме  в ритъма му, толкова по-пълноценно и щастливо ще живеем. Нейното опазване има ключово значение за нас и за  бъдещите поколения. В инициативата „Рециклирането има смисъл и е лесно“ се включиха всички ученици от начален етап.  Децата от първи до четвърти клас, обхванати в  целодневна организация, изработиха красиви предмети от отпадъчни материали  и кинолента, пресъздаваща моменти от ежедневието им. В  4б клас се проведе урок на тема „Защо да рециклираме?“. Чрез  игри и презентации учениците се запознаха с ползата от преработването и намаляването на отпадъците. Изработени бяха интересни постери, правила за разделно събиране на хартиени и пластмасови отпадъци с техните кодове и знаци. На учениците от прогимназиален етап беше представена онлайн презентация, която да припомни, че разделното сметосъбиране има смисъл и най-вече можем лесно да го правим.
Снимки

ОУ „Проф. Иван Батаклиев“  вече има двама участници в регионалния кръг на  единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.
До финала в училищния кръг, който се проведе на 23.02.2021г. в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“  гр. Пазарджик. достигнаха Лъчезар Петров от клас, който грабна първото място и Виолета Христоскова от  клас, която се класира на второ място. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на 27 март, 2021 г. .
Поздравления за участниците и победителите!

 „ На разсъмване всичко е розово“, но не само за 15 минути!
Учениците от ОУ „Професор Иван Батаклиев” за поредна година  се включиха в  разнообразни дейности и инициативи, обединени под мотото „Предай нататък” с които отблелязаха   Международния  ден за борба с насилието и тормоза в училище, познат още като  Ден на розовата фланелка.
В IVб клас се проведе тематичен урок "Училище без страх",  по време на който учениците изработиха табла  по темата и подредиха изложба. Момичетата и момчетата от петите класове украсиха с  послания дърво на доброто сътрудничество. Те изработиха розови сърца, като символ на  позитивните отношения, които подариха на учителите и учениците от начален етап, като им разказаха историята на тази инициатива. В  нея се включиха както всички ученици, които са в присъствена форма на обучение, така и учениците от  6 и 7 клас, които разгледаха презентация в електронната платформа Shkolo.
Снимки

Бюджет 2021 г.

О Б Я С Н ИТ Е Л Н А      З А П И С К А
КЪМ ПРОЕКТА НА БЮДЖЕТ НА ОУ „ПРОФ. ИВАН БАТАКЛИЕВ“ – ГР. ПАЗАРДЖИК 2021 г.

Справка за изпълнението на делегирания бюджет към 31.12.2020г.


2019-2020г.

Проект "Да създадеш лидер - предизвикателство и страст" Лимасол, Кипър 2019г. Европейска програма  Еразъм + КД1
През учебната 2019/2020 г. ОУ „Професор Ив. Батаклиев“ успешно реализира проект „ Да създадеш лидер – предизвикателство и страст“ в рамките на Европейска програма Еразъм + КД1. През м. септември 2019г. петима  педагогически специалисти от училище се обучаваха в гр. Лимасол, Кипър, а след това мултиплицираха опита сред своите колеги. Целта на проекта беше да се повиши  квалификацията и мотивацията за иновативно преподаване на учителите и педагогическите специалисти.  Да се провокира самостоятелно и критично мислене в класната стая, да се стимулира творчеството, изявата на лидерски качества в подкрепяща позитивна среда. След приключване на мобилността участниците проведоха две добри практики и поради въвеждането на извънредно положение в страната продължиха дейностите с деца и родители в онлайн среда.
Презентация
Видео

Справка за изпълнението на делегирания бюджет към 30.06.2020г.

Касов отчет към 30.06.2020 г.

Списък с книги за лятото – 5 клас

ПРОЕКТ BG05M2ОP001-2.012-0001 „ОБРАЗОВАНИЕ ЗА УТРЕШНИЯ ДЕН“

СПИСЪК
на ученици в Іа клас за учебната 2020/2021 година

СПИСЪК
на ученици в Іб клас за учебната 2020/2021 година

График на дейностите по приемането на учениците след завършен ІV-ти клас

СПИСЪК НА ПРИЕТИТЕ УЧЕНИЦИ В I КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2020/2021 ГОДИНА

СПИСЪК НА ПРИЕТИТЕ УЧЕНИЦИ В V КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2020/2021 ГОДИНА

Постижения на ученици през учебната 2019/ 2020 година

МЕСЕЦ МАЙ 2020г. - МЕСЕЦ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

Поздравления за Витомир Кръстев от 7б клас с ръководител г-жа Галя Маркова,който с оригиналната си идея спечели първо място на Националния конкурс "Водата - извор на живот" - март 2020г.

Димитрийка Кузева - старши учител в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“-Пазарджик, стана носител на званието „Учител на годината- 2020” в направление „Начално образование“ за доказан висок професионализъм, усет към новото  и безспорни  качества в педагогическата си практика.

План с дейности за месец май 2020г. - месец на образованието
в ОУ“Проф. Ив. Батаклиев” Пазарджик

Г Р А Ф И К
ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНТРОЛНИ  В УСЛОВИЯТА НА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ, ЗА ПЕРИОДА ОТ 11 МАЙ ДО 30 ЮНИ 2020 Г.

За Деня на земята с учениците от 5 клас засадихме семена и се грижим за тях!

По повод Деня на земята Седмите класове работеха по проект "Животните - интересни факти"

Проектна дейност по математика с ученици от 7А, Б, В клас на тема "Правоъгълен триъгълник с ъгъл 30" с преподавател Юлия Мичева.


Критерии за прием на ученици в първи клас за учебната 2020/2021г.
Заявление за прием в първи клас

Заповед за осъществяване прием на ученици в пети клас за учебната 2020/2021г.
Заявление за прием в пети клас

Справка за изпълнението на делигирания бюджет към 31.03-2020г.

Училищен план- прием за учебната 2021/ 2022г. (1 и 5 клас)

Уважаеми родители,
Във връзка с обявеното от Народното събрание извънредно положение в страната, всеки от нас е длъжен да прояви най-висока степен на отговорност към обществото. Нека запазим спокойствие и да предприемем всички необходими мерки, които се предлагат от Националния оперативен щаб и се прилагат от правителството на Република България.
...
Прочететe цялото обръщение на Директорката Даниела Кемчева

Заповед на министъра във връзка с регистрирания епидемичен подем на заболявания от грип и остри респираторни заболявания

Противоепидемични мерки на територията на област Пазарджик

На 02.03.2020г. в ОУ "Проф. Иван Батаклиев" с партньорството и подкрепата на „Българо-германски център за професионално обучение“- клон Пазарджик се проведе пролетен благотворителен базар под надслов – „Протегни ръка-дари надежда“. Събраните средства в размер на 500лв. бяха дарени на Димитър Ганев от гр. Пазарджик, който е само на 4 години, но е истински герой в битката му с болестта. Митко е роден със Синдром на Аперт-генетично заболяване, което се изразява в изкривяване на костите. През месец март му предстои поредната операция. Всички изделия на базара бяха ръчно изработени, с много любов, ентусиазъм и съпричастност. Ние, учениците и учителите от ОУ"Проф. Иван Батаклиев" и преподавателите и курсистите от „Българо-германски център за професионално обучение“ протягаме ръка на Митко, за да има възможност да се лекува, да изживее детството си нормално и да сбъдва своите мечти.
Снимки

На 29.02.2020 за шеста поредна година учениците от "ОУ Проф.Иван Батаклиев" показаха отлични знания по английски правопис в десетото юбилейно издание на състезанието Spelling Bee. Участваха 30 ученици от пети, шести и седми клас. До финала достигнаха Михаела Сотирова 6в клас, която грабна първото място и Калина Станоева от 5а клас, която е нейна подгласничка. Лично директорът на училището г-жа Кемчева връчи грамотите на участниците и поздрави финалистите. Поздравления за участниците и техните преподаватели! 
Снимки

Указания за предпазване от коронавирус и Алгоритъм на поведение при лица, пристигащи от Китай и Италия
http://www.rzipz.net/news.php?extend.939
http://www.rzipz.net/news.php?extend.938 

По повод Международния ден за борба с насилието и тормоза в училище, познат още като Ден на розовата фланелка, възпитаниците на ОУ ,, Професор Иван Батаклиев“ се впуснаха с огромно желание и ентусиазъм в редица разнообразни дейности и инициативи. Седмокласниците, обединени под мотото ,,Предай нататък“, за поредна година, изработиха  розови сърца, които подариха на учителите и учениците от 1 клас с идеята да ги направят съпричастни към  инициативата. В часа на класа учениците от 2 и 3 клас проведоха нова игра под надслов: ,,Закачалка на уважението“ , като отправиха и окачиха послания и рисунки в цялото училище. В четвъртите, петите и шестите класове, членовете на ученическия съвет, както и много други ученици, се включиха активно с презентации, разкази и беседи по темата. На информационата система в училище бе излъчен клипът „Без страх“. Беше организирана изложба с рисунки, табла и плакати, свързани със следните теми: „Ден на розовата фланелка”,  „Кибертормоз”, „Училище без страх”. От двора на училището, традиционно по този повод, излетяха множество розови балони с послания.. Организирана бе и музикално - артистична изява, на която учениците от вокална група HIT  TEENS  пяха и танцуваха. Деца от четвъртите класове рецитираха авторски стихотворения на тема: ,,Приятелството“, а Витомир и Ния зарадваха своите съученици с изпълнения на пиано.
Снимки

ИНОВАТИВНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ПРОФ. ИВАН БАТАКЛИЕВ”
ПРЕДСТАВЯ
НА 29.02.2020 г. ОТ 10:00 ЧАСА
ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ
ЗА РОДИТЕЛИ И БЪДЕЩИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ

Покана и програма

Бюджет 2020г.
Обяснителна записка към проекта на Бюджет на ОУ "Проф. Иван Батаклиев" - гр. Пазарджик 2020г.

И тази година учениците от ОУ "Проф. Иван Батаклиев" и техният учител по физическо г-н Сестримски показаха, че сме добри и в спорта:

ДОКЛАД ЗА ДЕЙНОСТТА НА СДРУЖЕНИЕ „УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО ПРОФ. ИВАН БАТАКЛИЕВ” ГР. ПАЗАРДЖИК ЗА 2019Г.

Запис на предаването "100 процента будни" от 10,02 с участието на учениците Виолета Христоскова и Никола Туйков от 6 клас

ОТЧЕТ ЗА 2019 ГОДИНА НА ПОСТЪПИЛИТЕ В ОУ „ПРОФ. ИВАН БАТАКЛИЕВ“   гр. ПАЗАРДЖИК
ЗАЯВЛЕНИЯ ПО РЕДА НА ЗАКОНА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНАТА ИНФОРМАЦИЯ.

С П Р А В К А
за  изпълнението на делегирания бюджет към 31.12.2019 г.

На 19. 12. 2019г. в 12:30 часа се проведе
Коледен Благотворителен Базар.
Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на Георги Арнаудов.
Снимки

Петокласници от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ зарадваха болни деца в МБАЛ- Пазарджик
Двадесет деца, придружени от техния класен ръководител  г-жа Николина Кръстанова, посетиха МБАЛ-Пазарджик. Те се срещнаха с  болни деца, които са настанени за лечение в Първо и Второ детско отделение, за да ги зарадват с коледни подаръци.
  Всяко  болно дете  получи  плюшена играчка, шоколадови лакомства, сокче и картичка.
От името на учениците Йоана Папазова  поздрави  малките пациенти на двете отделения.
Посещението в болницата за учениците приключи  в ЦСМП-Пазарджик, където имаха възможност  да се запознаят с работата на спешните медици  и да  разгледат  линейка.
Снимки

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЛЕДЕН БАЗАР
За поредна година в ОУ „Проф. Иван Батаклиев” ще се проведе традиционният Коледен базар. Той ще бъде открит на 19.12.2019г. от 12.30ч. На него ще бъдат изложени за продажба ръчно изработени от нашите ученици кулинарни вкусотии, коледни сувенири, сурвачки и картички. Събраните средства ще бъдат използвани с благородна цел в подкрепа на 18-годишния Георги Арнаудов. Всеки може да си купи онова, което си хареса, а събраната сума ще бъде преведена по дарителската сметка на Георги.
Благодарим на всички ученици, родители и учители за проявената инициативност и творчество, разчитаме на Вашата щедрост и всеотдайност. КОЛЕДА Е ПРАЗНИК НА НАДЕЖДАТА И ВЯРАТА, НЕКА НАПРАВИМ ДОБРО И ПОМОГНЕМ НА ЕДИН МЛАД ЧОВЕК ДА МОЖЕ ДА ОСЪЩЕСТВИ СВОИТЕ МЕЧТИ!
Снимки

Проектно-ориентирано обучение, до скоро - иновация, днес - ежедневие, в ОУ "Проф. Иван Батаклиев".
На 28.11.2019г. учениците от 6а, 6б и 6в клас, с преподавател Диана Златанова, презентираха своите проекти на тема "3Д свят и математиката".
Видео


Поздравления за нашите победители в състезанието по английски език "Лингвистично кенгуру" 2019г. - национално ниво:
Калин Динчев от 6д клас - второ място - учител Величка Лесова
Михаела Сотирова от 5в клас - трето място - учител Йорданка Димитрова

 


Първо място за отбора на ОУ "Проф. Иван Батаклиев" гр. Пазарджик в Общинското първенство по баскетбол.

Във връзка с  отбелязването на Международния  ден на толерантността 16 ноември , учениците от ОУ „Професор Иван Батаклиев” за поредна година  се включиха в  разнообразни дейности, обединени под мотото „Заедно в мир”.  В часа на класа ученици от  5 и 7  клас участваха в беседи  с  презентации, като   показаха  своята съпричастност  към инициативата. Беше открита изложба по темата. Учениците от начален етап участваха в ролеви игри и изработиха послания за Деня на толерантността. На информационното табло беше излъчен клип по темата. Денят протече изключително емоционално и позитивно.
Снимки

Национална програма "Иновации в действие" в ОУ "Проф. Иван Батаклиев”
В  периода 28-31 октомври в изпълнение на НП „Иновации в действие“ ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ посрещна учители и ученици от ЧИОУ "Малкият принц"- гр. Варна и ОУ "Св. Княз Борис І" - гр. Бургас.  Целта на посещението бе споделяне на добри практики с цел повишаване мотивацията и интереса на учениците към ученето, както и обмяна на опит между колегите, приели предизвикателството да бъдат иновативни учители. В своето тридневно посещение колегите от гр. Варна и гр. Бургас се потопиха в учебната атмосфера на училището ни, запознаха се с иновационните ни подходи - проектно- базирано обучение, изследователски подход, интердисциплинарен подход, както и използването на електронни приложения в преподаването. 
В неформална обстановка и преки разговори учители и ученици от трите училища заедно споделиха опита и впечатленията си от работата в областта на иновациите. Гостите се впечатлиха както от  сградата на нашето училище, така и уроците, на които присъстваха. Те изразиха възхищението си от отличната образователна среда в училището ни  и  изказаха сърдечна благодарност за оказаното гостоприемство.
Прочети цялата статия
Снимки

Тази година ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ отбеляза своя патронен празник – 31 октомври – с премиерата на един необичаен, но неслучаен „филм“ "Моят час, моята класна стая".
Реализацията на тази специална книжна кинолента стана възможна благодарение на партньорството ни с DS Smith България АД и Планинско спасяване – Пазарджик, както и със специалното участие на нашия голям приятел - хуожника Константин Анастасов.
В продукцията се включиха ученици и учители от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“.

На 11.10.2019 г. съвместно със Спортен клуб по ориентиране "Маратонец" - Пазарджик и треньорите Боян Софин и Димитър Давидов, в училището беше организирано спортно мероприятие, което имаше  за цел да запознае учениците с ориентирането като спорт.
За целта беше изготвена предварителна карта на училището и в самия ден на  всеки ученик беше дадена такава и разяснено как се работи с нея и компас. Учениците трябваше  да намерят 8 контролни точки в двора на училището, но за да достигнат  до тях, трябваше да бъдат ловки,бързи и наблюдателни.  Денят беше изпълнен с много положителни емоции за всички.
Снимки

На 31.10.2019 г. ще отбележим своя патронен празник!

           По този повод ОУ " Професор Иван Батаклиев" обявява
конкурс за учениците от първи до седми клас, свързан с идеята да "опаковаме" сградата
, прилагайки знания и творчество.
Помислете:
Как ще приложите знанията си от областта на науката Механика, за да намерите рационално решение, с което да задържим хартия върху южната фасада на сградата и да направим 3D рисунка на училището в деня на празника.
Изпълнението на задачата ще осъществим с партньортство с DSSmith и Планинско спасяване - Пазарджик.
Вашите проекти, макети, описания внесете в деловодството на училището.
Критерии за оценка:
- приложимост;
- рационалност;
- изпълнимост;
- креативност;
- иновативност;
- съответствие с архитектурната среда;
- човешки ресурс;
- време за изпълнение.
Срок за представяне на разработката: 25.10.2019г.
Снимки


На 05.10.2019 г. в гр. София се състоя Ден на отвореното иновативно училище с организатор Фондация НАУКА БЕЗ ГРАНИЦИ.
Събитието се проведе с подкрепата на проекта OSOS (Отворени училища за отворено общество) по европейската програма Horizon 2020 за научни изследвания и иновации. Това е мащабен проект, обединяващ 1000 училища от 11 страни, който мотивира училището да се развива освен като център за учене, но и като място, където децата мечтаят, творят, споделят.
Целта на събитието бе да стимулира творческата активност и инициативност на младите хора, да ги мотивира за самостоятелна работа по проекти и тяхното представяне.
Учениците от VIIА клас – Боян Тасев и Камен Комсийски и техният преподавател по математика – г-жа Юлия Мичева участваха в събитието с проекта Един по-различен поглед към математическите тела. Седмокласниците представиха проекта по оригинален и интересен начин и защитиха виждането си пред журито, че ученето трябва да бъде Приказка без край.

С П Р А В К А
за  изпълнението на делегирания бюджет към 30.09.2019 г.

На 27.09.2019 г. ОУ "ПРОФ ИВАН БАТАКЛИЕВ" отбеляза Европейския ден на спорта като организира  масово скачане на въже в двора на училището, в коeто се включиха доброволно много ученици. За всички участници това беше един емоционален и изпълнен с движение ден.
Снимки
  

На 26.09.2019г, ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ се включи в инициативата Европейски ден без загинали на пътя, познат още като EDWARD /European Day Without A Road Death/ под мотото Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!
Събитието е в контекста на Решение на Министерски съвет от 17.01.2019г, с което настоящата година е обявена за година на активна работа по опазване живота и здравето на участниците в движението по пътищата с мото Пазя семейството си на пътя! Като училище – партньор на Project EDWARD се включихме с практически мероприятия за безопасност на пътя с мото Да стигнем до училище безопасно!
Учениците от 5ти до 7ми класове се запознаха с правилата за движение до училището пеша или с велосипед и в часовете по изобразително изкуство нарисуваха своите представи за безопасно движение. Най-добрите творби бяха подредени в изложба. На по-малките ученици, с практическо занятие, беше представена транспортната инфраструктура, правилното пресичане на улиците около училище и често правените грешки, които биха застрашили тяхното здраве и живот. Обсъдиха случки, свързани с пътни инциденти с велосипедисти и пешеходци и последиците от тях.
Идеята на всички участници е да помислят, дори само за няколко минути, за рисковете, с които се сблъскват и за тези, на които могат да изложат останалите участници в движението.
Безопасността на движение по пътищата и опазването на здравето и живота на децата и учениците са споделена отговорност и грижа на цялото общество.
Снимки


Ученици от ОУ „Проф. Иван Батаклиев” посетиха мястото в гр.Пазарджик, на което е обявена Независимостта на България. Там те поднесоха цветя и прочетоха Манифеста за независимостта, подписан от княз Фердинанд I.

Областният управител Стефан Мирев откри новата учебна година в ОУ "Проф. Ив. Батаклиев ".

С П Р А В К А
за изпълнението на делегирания бюджет към 30.06.2019 г.

2018-2019г.

Проект за окото.
Изработване на сайт.

Математиката в моето ежедневие
Бе темата на проекта, чрез който шестокласниците представиха приложение на знанията си по математика в  6 клас в своето ежедневие. За целта те трябваше да работят в екип, да изберат интересни задачи и да ги решат вярно. Най-интересният момент бе представянето на проекта пред класа, което трябваше да стане по забавен и убедителен начин. Учениците споделиха свои интересни наблюдения и експерименти: колко оборота прави колело на велосипед, дължината на една обиколка на парк „Остров“, колко храна изяжда домашния ни любимец (папагала), количеството, което събира фунийка сладолед, как се изчислява възрастта на дърво, колко бензин ще изразходи колата, когато пътуваме на екскурзия и много други интересни забавления.
Снимки

На 01.06.2019 г. учениците Денислава Здравкова, Гергана Ленгерова и Алекс Тодоров от 6 клас  заедно с техните ръководители  Николай Грозданов - учител по фВС  и Бисер Банчев -  учител по изобразително изкуство и технологии и предприемачество взеха участие в първата Национална Асамблея "Земята на Децата", провела се в Национална Спортна Академия „Васил Левски“ гр. София.  Учените имаха възможност да рисуват и спортуват не толкова популярни спортове като скуош, хокей на трева и доджбол. 

На 28.05.2019 г. учениците от ЦДО –III клас включени по Програма „Детско полицейско управление” с ръководители г-жа Софка Симонова и ст.инспектор Мариана Димитрова взеха участие в Областното състезание при ОДМВР – Пазарджик.
Преди същинската част от състезанието , доброволците посетиха Центъра за специализиция и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР.Там те видяха реално етапите от обучението на всеки един полицай. По-късно в Спортна зала „Васил Левски” демонстрираха усвоените знания и умения в четири различни състезателни елементи: детска полицейска лична защита, оказване на първа долекарска помощ, теоретична игра и състезателна игра по безопасност на движението по пътищата.
Отборът на Детско полицейско управление при ОУ „Проф.Иван Батаклиев” спечели ІІІ място в общото класиране , а в отделните състезателни етапи получиха награди:
I място- Кристиян Лазаров в теоретична игра;
II място - Карина Коемджиева и Никол Минчева в детска полицейска лична защита ;
II място –отборът в състезателна игра по БДП;
III място –Мариела Гешева в конкурса за детска рисунка „Аз и детското полицейско управление” Рисунката ще вземе участие в националния конкурс по темата
Снимки

24 май осветлява миналото и бъдещето.
От столетия нашият народ отдава заслужена почит на равноапостолите Св. Св. Кирил и Методий с ясното съзнание, че тяхното уникално в исторически и духовен смисъл дело е дало устойчивост на българската държава и е спомогнало за трайното разпространяване на християнската вяра.
Снимки от празника

ПОСТИЖЕНИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ „ ПРОФ. ИВАН БАТАКЛИЕВ”
2018 – 2019 учебна година

Всичко за приема след 7 клас през 2019г.

На 13.05. се проведе интердисциплинарен урок "Мисия Пътешественик" с учениците от 1б клас. Разделени на екипи, те бяха изправени пред различни предизвикателства. Представиха "Дневник на пътешественика" по предварително поставени задачи от проведена екскурзия до гр. Стара Загора. Изработиха макети на превозни средства, с които са пътували - автомобил, автобус, влак и самолет.  Пътуването е  забавен начин децата да откриват света, смята г-жа Мария Минкова. Вълнуващо преживяване за учениците беше срещата с пътешественика Иван Панкев, който им разказа за алтернативни методи на пътуване, показа им снимки и клипчета.
Снимки

Пореден път учениците от Вокално студио "Hit Teens" , с ръководител Лала Джамалян, взеха престижни награди на Фестивал на изкуствата "Георги Брегов 2019г." и на Десети фестивал на любителско училищно-художествено творчество, организиран от Общински детски комплекс - гр. Пазарджик. Дипломи и грамоти получиха:
Виктория Петева Станева от 5а клас - Диплом - класирана на "Гран при"
Ния Димитрова Терзиева от 6б клас - Диплом - класирана на второ място
Йоана Стоянова Димитрова - грамота за успешно участие
Полина Василова Гълъбова - грамота за успешно участие
Снимки

Scratch Day Bulgaria - Пазарджик
Събитието се организира с помощта на ОУ "Проф. Иван Батаклиев". Денят на Scratch има за цел да демонстрира знания, умения и програми създадени със Scratch на ученици и учители от Пазарджик.
В Международния ден на Скрач ще участват 600 училища и организации от целия свят. В България участниците са Варненски Университет, ОУ “Проф.Батаклиев” Пазарджик, училище гр.Павликени, училище в гр.София, училище в гр.Русе.
https://day.scratch.mit.edu/events/7791/
http://dbs-soft.com/scratchday/

Традиционен Великденски благотворителен базар за набиране на средства за лечението на Алекс.
Благодарим на всички участници!

Снимки

Заповед за прием в пети клас и график за дейностите по приема за учебната 2019/2020г.
Заявление за прием в пети клас

Критерии за прием на ученици в първи клас и график за дейностите по приема за учебната 2019/2020г.
Заявление за прием в първи клас

Флашмоб „Библиотеката, училището и градът пишат” 2019

На 19.04.2019 г. се проведе урок - добра практика на тема: "Опознавам пролетните празници чрез изкуство", с учениците от 3-4 клас от ЦДО в час по Занимания по интереси, подкрепени от техните родители.
Учениците изпълниха вдъхновяващи пролетни стихове, песни, обреди и обичаи, които ни пренесоха във вълшебната вселена на възраждащата се природа. На този урок научихме как се празнуват пролетните празници. В различните ателиета учениците показаха майсторство, трудолюбие, умения и усет към красивото. Защото красотата събира хората, прави ги по-мъдри и по-добри. 
Снимки
Видео

Заповед за избор на заявител по схема "Училищен плод" и схема "Училищно мляко"

За Деня на Земята, учениците  от VIб и г- жа Маркова  с много вълнение  и емоции засадиха фиданки на детска площадка и решаваха анкета за отношението си към Природата. Инициативата се проведе съвместно с г-жа Цветанка Чочева от РИОСВ.
Снимки

На 12 и 16 април сборни групи от седмите класове, под ръководството на преподавателя им по химия г-жа Янка Георгиева, посетиха ПГХХТ гр. Пазарджик. Там учениците извършиха редица качествени експерименти със съединения от халогенната група и други реактиви. Седмокласниците наблюдаваха и много ефектни опити, в някои от които те самите взеха участие под ръководството на учители и ученици от професионалната гимназия. Всички работиха с голямо желание и ентусиазъм и не искаха занятието да свършва.
Снимки

На 16.04.2019 г. в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ град Пазарджик се проведе първият за нас урок – добра практика след обучението на училищните екипи по Програма  „Прогресивни образователни практики“ на Фондация „Америка за България“.  Урокът по БЕЛ на тема „Бърканица в приказките“ бе проведен с учениците  от II б клас, с преподавател г-жа Верка Маратилова – главен начален учител.
Целта на урока бе развиване на въображението, импровизация с изречения и словотворчество в екипи.  Учениците бяха провокирани да направят нов прочит на така познатите приказки, да осъвременят героите като ги поставят в неприсъщи ситуации.
Снимки

Училищеп план-прием за учебната 2019/2020г.

Резултати от Националното математическо състезание "Европейско кенгуру" 2019г. - областен кръг

Отчет за дейността на Обществения съвет при ОУ "Проф. Иван Батаклиев" гр. Пазарджик за учебната 2017/2018 г.

ОБЯВЛЕНИЕ
за набиране на предложения за доставка на продукти по схемите "Училищен плод" и "Училищно мляко".

С П Р А В К А
за  изпълнението на делегирания бюджет към 31.03.2019 г.

Грамоти от участие в изложба-конкурс на тема "Рицарят в мен" - регионален етап.

На 22.03.2019 г. петокласниците Младен Марков и Костадин Димитров взеха участие в Национална конференция на училища, посланици на ЕП. За своята презентация, свързана с безопасното ползване на интернет, бяха отличени с първо място във възрастовата група. Развълнувани, момчетата получиха грамотите си от г-жа Мария Габриел - депутат в ЕП в Брюксел.
Снимки

ГЛАСУВАЙ, ЗА ДА НАПРАВИШ СПОРТА ДОСТЪПЕН В УЧИЛИЩЕ
Гласувай за нашето училище, което да спечели спортно оборудване от Декатлон! 
Намери нашето училище и дай своя глас за него, за да спечели. Така помагаш на децата да променят играта - да спортуват повече в училище с чисто ново оборудване, осигурено от Декатлон.   
https://card.decathlon.bg/glasuvane

В началото на месец март 2019 г. в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ в град Пазарджик за поредна година се проведе глобалната инициатива „Най-големият урок в света“ под патронажа на УНИЦЕФ и партньори. Целта на инициативата е младото поколение да се запознае с Глобалните цели за устойчиво развитие и да се поеме ангажимент към бъдещето на децата и на цялата планета.
В занятията взеха участие ученици от пети и шести клас, които представиха пред съучениците си Глобалните цели за устойчиво развитие и предложиха идеи как да направим нашата планета по-справедлива, по-здрава и устойчива. Темите на представените материали бяха разнообразни и провокираха творческото мислене и креативност на учениците. Чрез тях младите хора доказаха, че са загрижени за бъдещето на Земята и желаят да живеят в един по-добър, по-справедлив и по-отговорен към планетата свят.
Снимки

В ОУ „Проф. Иван Батаклиев” гр. Пазарджик цари първомартенско настроение. Учениците от 5 и 6 клас и техните преподаватели - Таня Каменска и Бисер Банчев, подредиха в училището  изложба от саморъчно направени мартеници.
Първи март е един от най-любимите празници на малки и големи. С него поставяме символичното начало на новата стопанска година, пролетта и прераждането на природата. На този ден всеки се окичва не само с мартениците, които най-близките хора са му подарили, но и с усмивка и надежда за ново, по-добро начало.
Снимки

Във връзка с Международния  ден за борба с насилието и тормоза в училище, познат още като  Ден на розовата фланелка, учениците от ОУ „Професор Иван Батаклиев” се включиха с огромно желание в  разнообразни дейности и инициативи.  Седмокласниците, обединени под мотото "Предай нататък", изработиха  розови сърца, които подариха на учителите и учениците от 1 клас с идеята да ги направят съпричастни към  инициативата. В часа на класа ученици от 2-те класове отправиха послания един към друг, а 4-те и 6-те подготвиха презентации, дискусии и игри по темата. На информационата система в училище бе излъчен клипът „Без страх“. От двора на училището  излетяха множество розови балони с послания, написани от всички третолкасници. Беше организирана изложба с рисунки, табла и плакати, свързани със следните теми: „Кибертормоз”, „Училище без страх” и „Ден на розовата фланелка” . Организирана бе и музикално - артистична изява, на която учениците от вокална група HIT  TEENS с ръководител Лала Джамалян  пяха и танцуваха. Витомир, Ния и Александър зарадваха своите съученици с изпълнения на пиано и китара.
Снимки

Бюджет за 2019г. на ОУ "Проф. Иван Батаклиев" гр. Пазарджик

Бюджет 2019г.

Обяснителна записка към проекта на Бюджет на ОУ "Проф. Иван Батаклиев" гр. Пазарджик за 2019г.

На 20.02.2019г. учениците на ОУ"Проф Иван Батаклиев" взеха участие в Общинското училищно първенство по Хандбал. Учениците се класираха на 1-во място момчета V-VIIклас и 1-во място момичета V-VIIклас. 
Снимки

На 14.02.2019г. НЧ „Христо Ботев -1897 г.“, ОУ „Св. Климент Охридски“ и ОУ“Проф.Иван Батаклиев“ осъществиха незабравим урок по родолюбие с учениците от четвъртите класове.Те разгледаха с интерес изложбата с фотоси отразяващи живота и делото на Васил Левски и изслушаха подробната беседа на библиотекарката за книгите, притежание на читалищната библиотека, които разказват за Апостола на свободата.
Учениците от 4“А“,“Б“,“В“ клас,които посещават занималнята при г-жа Влахова в ОУ“Проф.Иван Батаклиев“ бяха съпричастни с подвига на големия българин. Освен това  рецитираха популярни стихове, посветени на Васил Левски.
Снимки

Дневен режим за 2 срок

Седмично разписание

Коледа носи послания за доброта, за щедрост, за милосърдие и е част от богатството от традиции и обичаи на народа ни.
Това беше акцент в работата през месец ДЕКЕМВРИ на ІІ „а“ клас с класен ръководител г-жа Елисавета Ягодина и учител ЦДО г-жа Емилия Вълчева, съвместно с родителите. Бяха изработени Коледни календари на доброто с помощта на родителите.
С любезното съдействие на родителка  – г-жа Велева, гост в клас беше отец Николай от църквата „Свети Арахангел Михаил“ гр.Пазарджик. Разказа  легендата за Коледната елха. После се проведе дискусия с учениците за човешките ценности и добродетели, които формирани от най – ранна възраст са гаранция за израстването на едни интелигентни, толерантни и целеустремени личности.
Следваща дейност отново съвместно с родителите, беше изработването на картички и декоративни предмети за Коледния благотворителен базар.
На Игнажден партньор в класа беше родителка – г-жа Надежда Попова. По много интересен и атрактивен начин, тя проведе викторина с учениците, посветена на всички зимни празници и обичаи, като след всеки верен отговор те бяха награждавани с индивидуални подаръци / книжки с приказки, басни и гатанки /. Най – голямата изненада беше писмото от дядо Коледа, адресирано специално до класа, чието съдържание докосна сърцата на всички.
Като финал на дейностите беше празничният урок озаглавен „Коледа в сърцето ни“. В празнично украсената стая учениците представиха пред своите родители празниците и обичаите от Игнажден до Васильовден по интересен начин. Разказаха любопитни подробности за всички традиции и символи. С много емоции пяха и рецитираха. Накрая обобщиха наученото чрез групова работа. Не липсваха и традиционната питка с късмети и изненада от родител с персонални пожелания за всички ученици и учители.
Още за съвместната работа с родителите
Снимки

С П Р А В К А
за  изпълнението на делегирания бюджет към 31.12.2018 г

На 21. 12. 2018г. в ОУ "Проф. Иван Батаклиев" беше организирана и открита традиционната Коледна изложба базар от г-жа Каменска и г-н Банчев. Учениците показаха интересни техники - декупаж, витраж, квилинг, апликация, колаж. С изключително старание бяха изработени сурвачки, картички и предмети за Коледна украса. Събраните средства бяха дарени на деца, лишени от родителска грижа. С тази благотворителна акция нашите ученици за пореден път показаха доброта, съпричастност и желание за участи в благотворителни каузи.
Снимки

Поредно участие в Общинския конкурс "Направи добро за Коледа" . Достойно представяне на нашите ученици:
Картички:
Второ място - Стефани Попова - 2а клас
Второ място - Божидара Спасова - 5д клас
Второ място - Светломира Еленова - 6д клас
Трето място - Елизабет Мерк - 6б клас
Трето място - Даниела Захариева - 5а клас
Рисунки
Второ място - Мария Иванова - 7б клас
Второ място - Реми Димитров - 7е клас
Сурвачка
Първо място - Жанет Стоянова - 5г клас
Второ място - Лилия Асиева - 6а клас
Трето място - Румяна Ризова - 6а клас
Трето място - Дария Ангелова - 6а клас

Моята първа коледна книжка- съвместна работа с родители
Във връзка с изпълнение на дейностите от иновацията в ОУ „Проф. Иван Батаклиев” на 19.12.2018г. се проведе поредният от поредицата открити уроци под надслов „Моята първа коледна книжка“. Учениците от IIб клас с класен ръководител Верка Маратилова и учител ЦДО Йорданка Шопова в присъствието на родители се впуснаха в забавно приключение и сътвориха приказка за Дядо Коледа. С радост, усмивки и нескрито вълнение, заедно - деца и родители се справиха с всички интересни и забавни предизвикателства, пред които бе изправен героят. В книжката „Приключенията на Дядо Коледа“ учениците изразиха своето разбиране за приятелство и взаимопомощ, добро и зло. Действието се развива бързо, по детски. В същото време се изискваше от учители и родители съвместна работа и координация, а от учениците активно участие и самостоятелност. Всички работиха сплотено и екипно, за да постигнат предварително избраните задачи.
Снимки

На 17.12.2018 г. учениците от lll б клас на ОУ "Проф. Иван Батаклиев" с кл. ръководител Н. Методиева организираха и проведоха Коледна благотворителна акция под надслов "Протегни ръка, направи добро". Малките ученици събраха средства, с които закупиха хранителни продукти за възрастни и хора в неравностойно положение от с. Мирянци.
Снимки

Екип от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“, гр. Пазарджик, директорът и 3-ма учители, с интерес се включи в изпълнението на Модул „Мобилности за посещение на училища с кабинети за медиация и развита IT структура“ от Национална програма „Квалификация“ 2018 г. чрез наблюдаване на добри практики в ОУ „Димитър Петров, гр. Сливен. Училището ни е иновативно от 2017 г. и за нас беше  изключително полезно да „сверим часовника си“ с друго училище, в което също се внедряват IT практики. Успяхме нагледно да се запознаем с приложението на информационните и комуникационните технологии в училището. Споделените практики на учителите в ОУ „Димитър Петров“ доказаха, че използването на разнообразни образователни платформи и софтуерни продукти (MozaBook, Уча.се, Scratch), е гаранция за постигането на високи резултати. Бяха проведени демонстрации от групи ученици и учители в различни звездни станции. Децата се обучават по много интересен начин чрез Jumpido, QR Code, MozaBookq Envision. Гостите бяха запознати и с възможностите, които предлага електронният дневник Админ Плюс и как да бъде използван в полза на учители, ученици и родители. В края на обучението се представи дългогодишната история на училището чрез видеоклип.
Впечатлени сме от ентусиазма и енергията, които учителите влагат в учебния процес чрез интегриране на технологиите в урочните единици. У нас провокира интерес формулировката „Звездно детство“ и с удоволствие ще я пренесем и доразвием на терена на нашето училище в няколко посоки: Kahoot.it, LearningApps.org, CodeMonkey.
Имахме възможността да се уверим, че приложението на технологиите като част от цялостната екипна работа води до повишаване на мотивацията за учене на учениците и приобщаване на родителите към образователния процес.
Снимки

Един по-различен поглед  към математическите тела
Бе темата на интердисциплинарния урок, проведен в VIА клас на 06. 12. 2018 г. съвместно с РУО Пазарджик.  Учениците заедно с учителя по математика, г-жа Мичева, пътешестваха през времето и пространството като откриваха формите на изучаваните геометрични тела в природата, в национални исторически архитектурни обекти, в българските възрожденски къщи и в грънчарските съдове.
Урокът имаше за цел да провокира националното самочувствие и българския дух на учениците чрез съчетаването на знания от различни учебни предмети. Знанията по математика, приложени за пресмятането на обема на мраморните колони от Кръглата църква във Велики Преслав, за повърхнината, необходима за боядисването на къщата-музей на Любен Каравелов, за обема на грънчарски съд, конструиран с помощта на приложенията на програмата Elica Dalest, направиха часа много различен и интересен. Всички присъстващи - ученици и учители се съгласиха с  мнението на г-жа Мичева, че такива трябва да са уроците на бъдещето.
Снимки

Призмите и пирамидите около нас -проект по математика в VIА, Б и В клас с г-жа Юлия Мичева.
Снимки

През настоящата 2018/2019 година в ОУ „Проф.Ив.Батаклиев“ продължава реализирането на проект „Бъдещето е в училище“ по Европейска програма Еразъм + КД2.
Още информация
Снимки

Първата част от проекта „Засаждаме бъдеще“ приключи.  
Поздравления за децата от VIб клас!
Желъдчетата се радват на техните топли грижи.
Малката стъпка, която правим, за да променим света!

На 28.11.2018 г. бе проведен открит урок , свързан с реализацията на иновативната концепция на училището за учене за реалния живот, което обоснова избора на учителите Аделина Симитчиева, Нели Михайлова и Аспарух Сестримски да планират и проведат урока като мултидисциплинарен. В него бе реализирана идеята учениците да усвоят ключови компетентности, необходими през целия живот,да се повиши равнището на функционалната и научната им грамотност. Учениците представиха мита за Дедал и Икар, поставяйки акцент върху интерпретацията на гръцкия писател Никос Казандзакис, интерпретиран в книгата му " В дворците на Кносос". Стремежът на човека към свобода и полет на духа обвързаха с традициите на Древна Елада. Екип "учени" коментира на базата на изучения учебен материал по Човекът и природата, отнасящ се до топлинните явления и гравитацията като закон, изведен от Нютон. Чрез коментиране на понятията "център на тежестта" и "приземяване" третият екип демонстрира физически упражнения, илюстриращи темата. На базата на избор на цветни листове се сформираха нови три екипа, които обобщиха изводите, представяйки свои продукти по задачите:
-Посочване на синоними, антоними и омоними на думата "свобода" и съставяне на изречения с тях.
- Посочване на съвременни летателни апарати и тяхното присъствие в съвременния живот.
-Съставяне на изречения с ключова дума "баланс". Урокът даде възможност да бъдат открити силните страни на всеки ученик чрез прилагане на иновативни форми и методи на преподаване.
Снимки

По повод отбелязването на Международния  ден на толерантността – 16.11.2018 г., учениците от ОУ „Професор Иван Батаклиев” за поредна година  се включиха в  разнообразни дейности и инициативи, обединени под мотото „Живеем заедно в мир”.  В часа на класа представители на Ученическия съвет и психолога на училището  подготвиха презентации и беседи  по темата, беше организирана изложба с рисунки, табла и плакати. Във фоайето на училището се проведе музикално – артистична програма с участието на ученици, с различен етнически произход, емигранти и бежанци.  Мотото на събитието „ Да живеем заедно в мир“, прозвуча на български, турски, арабски, английски, италиански, белгийски, немски, гръцки, арменски и руски език. В края на програмата участниците оставиха цветни отпечатъци на ръцете си в знак на толерантност, съпричастност и желание за единство.
Снимки

Тържествен концерт
на ОУ "Проф. Иван Батаклиев" по случай 70 години основно училище и 120 години от построяването на сградата.
Снимки

Тържественият концерт по случай празника бе подчинен на мотото Заедно!
Замисълът и протичането му бяха свързани със съвместни изпълнения – ученици и учители пяха заедно, а наградата- спонтанното ставане на крака на публиката. След Химна на училището прозвучаха въздействащите изпълнения на пиано на Витомир Кръстев и Венера Спасова. Участието на родителите бе емоционално въздействащо. Под звуците на валса танцуваха с дъщерите си г-н Мерк, г-н Мушев, г-н Узунов, г-жа Петрова и синът й.
Вдъхновените изпълнения на групата „Тин хийтс“ под ръководството на г-жа Джамалян, Мандолините на четвъртокласниците, ръководени от г-жа Павлова, танците на ученици, участници в клуба по Спортни танци, предизвикаха бурната реакция на публиката. Участието на Дара Стоянова от IV клас доказа, че с основание е определяна като една от големите надежди на художествената ни гимнастика. Акробатите с ръководител г-н Сестримски „разказаха“ със съчетанието си, че с „Поглед към звездите“ е прекрасна устременост.
Голяма изненада бяха фолклорните танци, изпълнени от учителите като специален поздрав към всички присъстващи. Огромно вълнение предизвика появата на бившия възпитаник на училището Александър Савов, финалист от „Гласът на България“ Към изпълненията му се присъединиха г-н Иванов и групата „Тин хийтс“. Радост, топлота, споделеност – това са думите, които се съотнасят с празника на училището ни.
Снимки

На 30.10 и 31.10 2018 г. ОУ "Проф. Иван Батаклиев" отбеляза 70 години от съществуването си като основно училище и 120 години от построяването на сградата в центъра на града. Във връзка с тези забележителни годишнини талантливите ученици на Бисер Банчев и Таня Каменска от V, VI и VII клас представиха изложба със свои художествени творби. Те създадоха портрети на проф. Иван Батаклиев и рисунки на сградата на училището, която е обявена за паметник на културата. Насладете се на майсторството на нашите талантливи ученици.
Рисунки

Днес, 30.10.2018 г. , в Пазарджик се проведе областна конференция на иновативните училища, организирана от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ по случай 70-годишната му история и 120 години от построяване на сградата, обявена за паметник на културата. Инициативата се осъществи с подкрепата на РУО – Пазарджик и в партньорство с ПУ „П. Хилендарски” в лицето на проф. д-р Галин Цоков - директор на Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти при ПУ „Паисий Хилендарски” и зам.-декан на Педагогическия факултет към ПУ,  член на Комисията на иновативните училища към МОН, както и г-н Александър Ангелов - управител на Център за творческо обучение, докторант по „Управление на образованието” и член на комисията на иновативните училища към МОН. С провеждането на конференцията екипът на ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ си е поставил и една амбициозна задача – да създаде мрежа на иновативните училища от област Пазарджик. Участници в конференцията бяха всичките 9 иновативни училища от област Пазарджик и  основно училище „Петко Р. Славейков“ от гр. Стара Загора.
Водени от желанието приятно да изненадат гостите и участниците във форума, в края на конференцията организаторите представиха сайт, създаден от тях с цел споделяне на добри практики и инициативи. На финала директорът на ОУ „Проф. Ив. Батаклиев” - г-жа Даниела Кемчева - прикани  уважаемите учители и директори да се включат още днес в него с думите: „Да се вдъхновяваме, поглеждайки в бъдещето, като начертаем пътя, по който образованието може да ни отведе там“.
Снимки

Поздравления за учениците от VIб клас, ОУ"Проф.Иван Батаклиев" гр.Пазарджик,които участваха в проекта на Daikin и Гората.бг „Засаждаме бъдеще“ и спечелиха!
На всички, които се отзоваха и ни подкрепиха – Благодарим! Има смисъл - 20 дървета ще получим от кампанията и 30 комплекта за засаждане. Да засадим дърво, да променим света! Това е малката стъпка, която ще направим, за да променим света!
https://www.daikin.bg/…/dace…/Planting_future_pobediteli.pdf

Отново първи в спорта, което дължим на добрите ни спортисти и на техните треньори - Аспарух Сестримски и Тодор Хайдуков. 
Постиженията на нашите ученици и техните преподаватели: 
Първо място- момичета 5-6 клас, на общински крос "Златна есен" 2018г.
Трето място- момчета 5-6 клас, на общински крос "Златна есен" 2018г.
Трето място- момичета 7-8 клас, на общински крос "Златна есен" 2018г.
Трето място- момичета 7-8 клас, на общински крос "Златна есен" 2018г.

На официална церемония днес /15.10.2018г./ бяха приети новите доброволци в Детско полицейско управление към OУ „Проф. Иван Батаклиев”. Ненко Годжевъргов – началник на РУ- град Пазарджик, и Даниела Кемчева – директор на OУ „Проф. Иван Батаклиев”, подписаха споразумение и декларация за партньорство между двете институции. Новите доброволци положиха тържествена клетва в присъствието на старши инспектор Мариана Димитрова – началник група „Териториална полиция” при РУ на МВР – Пазарджик, старши инспектор Мария Панайотова от ОДМВР – град Пазарджик, отец Боян Кочев – Българска православна църква, Албена Димитрова – РУО Пазарджик, служители на РУ – Пазарджик,представители на БЧК, ученици, учители и родители.
Снимки

С П Р А В К А
за  изпълнението на делегирания бюджет към 30.09.2018 г.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОБЕДНОТО ХРАНЕНЕ
НА ГРУПИТЕ ЦДО

Седмичното меню се обновява всеки четвъртък вечер с меню за следващата 
седмица на следния интернет адрес:
http://batakliev.credo96.com

Снимки от откриването на новата 2018/2019 учебна година

Дневен режим за начален и прогимназиален етап за първи срок на за учебната 2018/2019 година

График за провеждане на занятията в група за целодневно обучение в 1, 2, 3 и 4 клас за учебната 2018/2019 година

ДНЕВЕН РЕЖИМ ЗА 2018/2019г.
1,2,3, 5 и 6 клас - първа смяна
4 и 7 клас - втора смяна

Мерки, залегнали в Междуинституционалния план за действие за превенция на агресията и за засилване на сигурността в образователните институции:
1. Списък на лицензираните доставчици на социални услуги.
2. Информация за същността на всеки един вид социална услуга.
3. Практически насоки за действията, които учители и ученици трябва да предприемат в случай на инцидент на насилие и в други критични ситуации.

НАШИ ПАРТНЬОРИ
Доставчици на социални услуги, които в случай на необходимост могат да подкрепят учениците, педагогическите специалисти и техните семейства.
• Център за кариерно развитие гр.Пазарджик http://www.riopz.com/leftmenu/cko.php
• Комплекс за социални услуги за деца и семейства гр. Пазарджик http://ksuds-pz.com/
• Агенция за социално подпомагане и закрила на детето гр. Пазарджик http://www.asp.government.bg/
• Детска педагогическа стая: Пани Луков 034/43 43 52

Практически  насоки за действия на учители и ученици, които трябва да се предприемат в случаи на инцидент , насилие и други критични ситуации


2017-2018г.

КАПАЧКИ ЗА УСМИВКИ
На 14 юни 2018 год. учениците от Vllв клас предоставиха събраните пластмасови капачки за акцията "Капачки за усмивки", които в продължение на учебната година бяха събрани от възпитаниците на ОУ"Проф. Иван Батаклиев". Средствата от акцията са предназначени за дарителска акция, закупуване на специализирана медицинска апаратура, съобразно нуждите на "Специализирана болница за активно лечение по детски болести _ проф. д-р Иван Митев" ЕАД - София.
Снимки

Списък с книги за пети клас

На 31.05.2018 г. се проведе открит урок с учениците от 4б клас - кл. ръководител Мария Минкова и преподавателката по литература - Аделина Симитчиева. Присъстваха г-жа Кемчева- директор на училището, г-жа Яна Георгиева гл. учител и родители на учениците. Четвъртокласниците представиха свои проекти, чрез които темата на урока - "Моят любим литературен герой" бе разгърната в интересни разсъждения. Всеки от трите екипа представи любимите герои и учениците аргументираха своите позиции.
Г-жа Симитчиева представи приказникът Андерсен, с чиито творби в пети клас учениците ще имат своите вълнуващи срещи. В последвалата беседа четвъртокласниците, коментирайки изучавана вече приказка от автора - "Храбрият оловен войник"- доказаха готовността си да бъдат ученици в прогимназиален етап през следващата учебна година. Двата екипа, сформирани на случаен принцип, обобщиха своите мнения за силата и мъдростта на посланията, които носят приказките.
Снимки

"Говорещият град " е финалният урок на Трети б" клас.Учениците преминаха обучение по програмиране и роботика. Партньорството между бизнеса и образованието е в общата идея на Калина Янева и Филип Филипов учениците да търсят решения и да прилагат знания. Софтуерният инженер Филип Филипов ги обучи да програмират, като преминаха обучение и създадоха модели в програма "Скрач". Научиха се как да създават код. Конструираха с детайли роботи в час по ДБТ , тренираха как се движат те и как се управляват от разстояние и създадоха свой собствен модел на град, в който приложиха своите решения.
Снимки

Иновативност и творчество - поглед към една изключителна награда
Витомир Кръстев - ученик от иновативния 5б клас, спечели първо място в националния конкурс на тема: "Рицарят в мен". На 01 юни 2018г. в "Националния дворец на децата", официално беше награден с грамота и едногодишна стипендия.
Благодарим на Витомир за отличното и амбициозно представяне на нашето училище и му желаем нови творчески успехи!
Снимки

Иновативност и предприемчивост
В часвете по Технологии и предприемачество учениците от 5а и 5б клас, с ръководител ст. учител Виолета Панкева, показват своите предприемачески умения и в сферата на кулинарното изкуство.
Снимки

На 24 май ОУ ” Проф. Иван Батаклиев” чества най-българския празник - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Снимки

Прием след седми клас за учебната 2018/ 2019г.
График по приемането на ученици в неспециализирани училища за учебната 2018/ 2019година

В ерата на информацията да научим повече за Европа и ЕС
На 10 май в открит урок по гражданско образование ученици от 1б и сборна група от 5а  и 5б клас отпразнуваха заедно рождения ден на SCRATCH. Темата на урока бе „Да научим повече за Европейския съюз в креативната ни класна стая“. Акцентът на открития урок бяха приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС. Под ръководството на своите преподаватели – Верка Маратилова - главен начален учител и Атанаска Пенева - ст. учител по ИТ, учениците демонстрираха умения във виртуалното пространство, където смело и уверено реализираха теоретичните си познания.
Прочетете още за събитието
Снимки

На 11 май учениците, учителите и ръководството на ОУ"Проф. Иван Батаклиев" извиха кръшно българско хоро в подкрепа на инициативата "Розите на България", организирана от Министерство на образованието и науката, съвместно с Министерство на външните работи, Министерство на културата и Държавната агенция на българите в чужбина. Събието е посветено на 11 май - Ден на Светите братя Кирил и Методий. Идеята беше на оживени и публични места в България и в чужбина, да звучи българското хоро "Празнична сюита", на което да танцуват всички участници в инициативата. Ние вярваме, че има смисъл в това чрез българската фолклорна музика и събития като "Розите на България", да се обединим като българи и да бъдем сплотена общност, където и да се намираме по света.
Снимки

Иновативност и предприемчивост
Инициативността и предприемчивостта са една от осемте ключови компетентности за учене през целия живот. Предприемачеството е начин на мислене и култура на поведение. Предприемчивостта представлява умението да превръщаш идеите в действие. То включва в себе си иновативността , умението за вземане на решение и поемане на риск, общуване и взаимодействие с другите, за да постигнеш поставените пред теб цели.
"Като метод за практическа дейност прилагах работа в малки групи, споделя г-жа Вили Панкева. В 5б клас бяха групи от 3 - 4 ученици, като всеки от тях работеше по определена задача. Тук се съчетаваха усвояването на знанията и уменията с междуличностните взаимоотношения. В 5а клас сформирах работни екипи на принципа на организация на производство в реална работна среда - т.н. поточна линия.

Учениците създадоха прекрасни произведения на приложното изкуство, които можеха да се закупят на традиционните Коледна и Великденска благотворителни изложби- базари. Изработените от тях вазички, свещички, свещници, чинийки, дъски за рязане, стилизирани яйца и други коледни и великденски декорации, направени с различни техники - декупаж, квилинг ,пирографиране и др. , бяха с естетически издържан външен вид, а цените им бяха съобразени с разходите и пазарните цени на сходни артикули."
Снимки

В навечерието на Деня на Европа най-младият български представител в Европейския парламент разговаря с учениците откровено и на "човешки език" за техните мечти и желания; за делничната "скука" във всекидневието на народните представители в София и в Брюксел и за това, как законите и европрограмите не само променят живота на хората, но и сбъдват мечти. На срещата освен класните ръководителки на шестокласниците присъства и Валентина Кайтазова, началник на РУО - Пазарджик и Даниела Кемчева, директор на ОУ "Проф. Иван Батаклиев". 
Прочетете още
Снимки

На 09. 05. 2018г. бе открита изложба на тема " Приказни герои". Тя е в изпълнение на плана за иновативна дейност и е резултат от съвместните усилия на Таня Каменска и Катя Митрева.
В този съвместен проект по ИИ и литература учениците от 5а и 5б клас показаха творчество, фантазия и знания.
Снимки

НАШИТЕ ДЕЦА ЩЕ ПОСТРОЯТ НАШЕТО БЪДЕЩЕ
Пред колеги от областта, съвместно с РУО- Пазарджик учителите Елисавета Ягодина, Емилия Вълчева, Верка Маратилова и Йорданка Шопова представиха творчески практики чрез иновативни методи на преподаване. Интердисциплинарен урок „Космически загадки и задачки” се проведе с учениците от 1а клас. Няма по – вълнуващо приключение от това, да се отправиш на мисия в необятния Космос. Мисия „Архитект“ - тематичен проект, с който учениците от 1б клас  се потопиха в света на реалната професия. Предизвикателство за тях беше пътешествието им във вълшебната страна Геометрия.
Едно голямо БРАВО за учениците от първи клас! Справиха се чудесно!
Прочетете повече за урока тук
Снимки

Добра практика "Четене чрез танграми - четене с разбиране" по математика при г-жа Юлия Мичева в VА клас бе проведена на 30.04.2018г. съвместно с ученици, родители и учители. Учениците бяха мотивирани да мислят, да правят изводи и да работят в екип, подпомагани от техните родители и учители.
Снимки

Презентация от проекта "Моята геометрична приказка", осъществена с ученици от V А, Б и В клас и тяхната учителка по математика Юлия Мичева.

За отбелязване на Световния ден на Земята – 22 април 2018 г., съвместно с РИОСВ-Пазарджик, в ОУ "Проф.Иван Батаклиев" беше обявен ученически конкурс за еко- послание, рисунка и видео- клип с тема - „Ако можеха да говорят” с ученици от V,VI-ти клас. На 19.04.2018г. г- жа Цветанка Чочева от РИОСВ-Пазарджик и г- жа Галина Маркова проведоха заключителния етап на състезанието и обявиха наградените ученици. Наградите са осигурени от РИОСВ-Пазарджик.
Първо място - Рисунка – Михаил Павлов
Първо място - Есе - Дарина Василева
Първо място - Видеоклип- Румяна Терзиева
Специална награда за оригиналност и творчество ,грабнаха: Витомир Кръстев и Александър Александров

Снимки

По повод Световния ден на книгата – 23 април, и във връзка с провеждането на Националната кампания „Маратон на четенето“, бе проведен флашмоб в центъра на Пазарджик - съвместна инициатива на Регионалната библиотека и ОУ „Проф. Ив. Батаклиев“, подкрепена от РУО гр. Пазарджик. В инициативата се включиха и други училища от града – НУ "Отец Паисий, ОУ "Хр.Ботев", ЕГ "Б.Брехт", ПМГ "К.Величков", СУ "Г.Бенковски". Четящите деца превзеха пешеходната зона на града, а минувачите се усмихваха на децата, приятно изненадани от необичайната гледка. Младите фоторепортери Ая Кожухарова от VI клас и Йоана Петлова, Камен Комсийски и Витомир Кръстев от V клас отразяваха събитието.
Снимки

На 20.04.2018 година в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ - град Пазарджик, което от тази учебна година е в списъка на иновативните училища, се осъществи мултидисциплинарен урок  в V б клас на тема „Един ден в моя квартал”. Мария Бонова,  Катя Митрева и Атанаска Пенева доказаха, че учителите от това училище умеят да работят в екип, като идеално съгласуваха дейностите си, за да осъществят целите на урока. 
Прочетете още за урока
Снимки

На 10.04.2018г. в ЧК се проведе беседа   с учениците от VI д клас с кл. р-л  г- жа Маркова и  Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик  на тема „Безопасно общуване в интернет”. Г - жа Славейка Трайкова    под формата на игри и видеоклипове   запозна учениците  с рисковете, които крие онлайн-общуването, както и с начините да се предпазят от тормоз в социалните мрежи.
Снимки

Справка
за изпълнението на делегирания бюджет към 31.03. 2018г.

Красива и пъстра благотворителна изложба-базар
В навечерието на най-големия християнски празник - Великден
, учениците от ОУ "Проф. Иван Батаклиев" организираха благотворително събитие в подкрепа на 10-годишния Митко, който се нуждае от лечение и съпричастност. На изложението се предлагаха изделия, ръчно изработени от ученици от V и VI клас в часовете по Технологии и предприемачество под ръководството на ст. учител Виолета Панкева и ст. учител Стоянка Каменска. На базара можеха да се закупят чинийки, вазички, декоративни свещи, картички, дъски за рязане, украсени яйца, стилизирани цветя и други великденски декорации, направени с различни техники - декупаж, квилинг, пирографиране, витраж и др. Цените бяха съобразени с разходите и пазарните цени на сходни артикули. Учениците показаха финансова грамотност и умения да боравят с инструменти от сферата на предприемачеството. Изкуството винаги помага, когато е съчетано с добрина, топлота и много оптимизъм.
Снимки

На 26.03.2018г. , съвместно с ордена на рицарите тамплиери, беше представена излоба на тема "Рицарят в мен". Участниците в изложбата от 5 и 6 клас показаха оригинални идеи и техники за изобразяване на колоритни рисунки. На проведения регионален кръг на конкурса "Рицарят в мен" на 30.03.2018г. бяха наградени:
Витомир Кръстев от 5б клас
Дарина Василева от 6б клас

Учениците получиха грамоти и подаръци, и ще участват във финалния заключителен кръг
Снимки

На 26.03.2018г. на сцената на ДКТ „Константин Величков“ се проведе урок с учениците от VII клас, свързан с изучаване на откъс от творбата на Алеко Константинов – „Бай Ганьо у Иречека“. Гост-участник бе актрисата Албена Михова от Сатиричния театър „ Алеко Константинов“ – София, чието присъствие постави акцент върху начина, по който се интерпретират образите на сцената, за да въздействат върху зрителите. Забавен бе начинът, по който актрисата показа как се отстраняват дефекти в говора и се подобрява артикулацията. Емоционално и въздействащо Албена Михова разкри пред учениците как се стига до тайните на текста и колко важно е човек да има цели и да ги реализира.
Снимки

ПОСТИЖЕНИЯ НА НАШИ УЧЕНИЦИ
Областен кръг на олимпиада по математика
І място Илиян Емилов Пачев                              V в
ІІ място Александра Венелинова Стоянова      VІІ в
ІІ място Дария Георгиева Ангелова                   V а
ІІ място Александър Йорданов Колев               ІV а
Олимпиада по ИТ областен кръг
І място
Ая Викторова Кожухарова                                   VІ в
Румяна Илиева Терзиева                                     VІ г
Национално математическо състезание „Европейско кенгуру”
І място Сияна Георгиева Петрова                      ІІ б
І място Николай Филипов Филипов                  ІІІ б
І място Виолета Стефанова Костова                  VІІ в
ІІ място София Димитрова Димитрова             ІІ б
ІІ място Максим Петров Матакиев                     ІІІ б
ІІ място Тодор Кръстев Вълчев                          VІІ а
ІІІ място Марияна Николаева Иванова             ІІІ а
Олимпиада  по История и цивилизации  областен кръг
І място Сияна Светославова Тодорова              V б
ІІ място  Илиян Емилов Пачев                            V в
Още постижения

По повод  отбелязването на Международния  ден на Търпението-25 март, учениците от ОУ „Професор Иван Батаклиев”  се включиха с удоволствие в  разнообразни дейности, свързани с темата за търпението . На информационната система в училище бе излъчен клип ,,Търпение,,. За да покажат своята съпричастност, 5 и 6 клас самоинициираха и участваха в игри  на тема: ”Търпението,, , ,, Колко сме различни и колко си приличаме?,, , ,, Покажи на другия,, . Отново те решиха да изработят табла, плакати и рисунки, свързани с деня на Търпението. Бяха направени и множество картички с техните ръце и послания към тях, които раздадоха на учениците от вторите класове, като продължение на инициативата: ,,Предай нататък,,.
Снимки

За трета поредна година ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ Пазарджик участва в инициативата „Най-големият урок в света“ под патронажа на УНИЦЕФ и партньори.
„Най-големият урок в света“ се стреми да въвлече децата в дискусия за ролята, която те могат да изиграят, за да помогнат на света да постигне Глобалните цели и да ги вдъхнови да бъдат активни участници в общностите, в които живеят.
В тазгодишната кампания участваха ученици от 1, 5, 6 и 7 клас. Те се запознаха с Глобалните цели за устойчиво развитие, като имаха възможност да дискутират предизвикателствата, пред които е изправен светът. А това са принудителната работа на техни връстници от други краища на света, за да се изхранват, общностни разбирания и жертви на конфликти. Дискусията доказа на учениците, че училището е място, където се сбъдват мечти.
Снимки

Поздравления за Екатерина Цветкова Брънчева от 5клас за второто място с лично творчество-рисунка, участвала в тържествата, посветени на 140годишнината от освобождението на България от османско владичество, организирани от Община Пловдив.

Честита Баба Марта от учениците от пети клас!
Те пазят националните традиции. В часовете по технология и предприемачество, с изключително старание, създадоха мартеници и картички.
Снимки

Във връзка с  отбелязването на Международния  ден за борба с насилието и тормоза в училище, познат още като  Ден на розовата фланелка , учениците от ОУ „Професор Иван Батаклиев” за поредна година  се включиха в  разнообразни дейности и инициативи, обединени под мотото „Предай нататък”.  Седмокласниците изработиха  розови сърца, които подариха на учителите и учениците от 1 клас, с идеята да ги направят съпричастни в инициативата. В часа на класа представители на Ученическия съвет подготвиха презентации по темата, а на информационната система в училище бе излъчен клип „ Без страх“. От двора на училището  излетяха 27 розови балони с послания от всяка паралелка. Беше организирана изложба с рисунки, табла и плакати , свързани със следните теми: „Кибертормоз”, „Училище без страх” и „Ден на розовата фланелка”.
Снимки

На 24.02.2018 година от 11:30ч се проведе училищния кръг на "Spelling Bee". Пред многобройна публика 27 участници от 5, 6 и 7 класове премериха сили в спелуването на английски. След оспорвана надпревара на 2ро място се класира Елизабет Мерк от 5кл с преподавател Мария Бонова, а победителят е Георги Георгиев от 7в клас с преподавател В. Лесова. Поздравления на всички участници, които се представиха на ниво и показаха отлични знания за правописа в английския език и пожелания за успех в следващия етап на победителите!
Снимки

Бюджет 2018
Обяснителна записка към проекта на бюджет на ОУ "Проф. Иван Батаклиев" гр. Пазарджик

От 11 до 15. 02.2018г. екип от наши преподаватели реализира втората мобилност от проекта като присъства на транснационална среща на страните участнички в гр. Ченто, Италия.
Видео от посещението

От 2017 до 2019 год. ОУ „Проф. Ив. Батаклиев” гр. Пазарджик ще реализира проект „The Future is at School” по Европейска програма ЕРАЗЪМ+ КД2. Целта на проекта е да превърне училището в желано място за учениците, в което те учат, общуват и се забавляват заедно. По време на различните мобилности участниците ще имат възможност да развиват своята креативност, творческо мислене, ще усъвършенстват  уменията си  за работа в екип и създаване на подкрепяща среда. Чрез включване в извънкласни дейности ние се надяваме  да  намалим проявите на агресивно поведение,  да се даде възможност за изява  на децата в риск, от различни етноси  и деца с нисък социален статус. Партньори в настоящия проект са Испания, Италия и Турция.

            От 3.ХІІ до 8.ХІІ нашето училище  беше  домакин на първата мобилност от проекта. Посрещнахме  гости от Испания, Турция и Италия, в това число 19 ученика от гр. Ченто, Италия. Учениците заедно    изработиха сурвачки, новогодишни картички, рисуваха върху  стъкло, правиха украшения с необработена вълна по стара традиция в Етнографския музей. По време на своята визита нашите гости посетиха църквата „Св. Богородица”, парк „Острова“ Природонаучният музей в Пловдив, Археологически комплекс "Небет тепе" и Тракийското селище, Античният театър на Филипопол, Бачковския манастир,  и др.

През 2017 година се проведе обучение за подготовка на киберскаути между 242 ученици от 12 населени места, организирано от Центъра за безопасен интернет.
Сред най-добрите бе отборът на киберскаутите „Добрите“  от ОУ „Професор Иван Батаклиев“, град Пазарджик.
Наградените ученици бяха на медийно обучение в БиТиВи. За  дейностите, които са провели сред съученици и с които станаха победители в националното киберскаутско състезание, те получаха награди - таблети от Центъра за безопасен интернет и грамоти от ГДБОП.
Снимки

Дневен режим за начален етап

Дневен режим за прогимназиален етап

Седмично разписание за втори срок

Урок по родолюбие и патриотизъм
Учениците от 5г клас от ОУ„Проф. Иван Батаклиев“, с класен ръководител Диана Младенова, изнесоха " Урок по родолюбие и патриотизъм" в Регионалния исторически музей  гр. Пазарджик. Проявата беше част от програмата за отбелязване на 140 години от Освобождението на Пазарджик и се проведе сред исторически реликви на откритата изложба в музея -  копия на Самарското знаме и на знамето на Горнооряховската дружина, което е единственото, шито от българи и става бойно знаме в Руско-турската война.
Откритият урок започна с изпълнение на „Тих бял Дунав“. Основната част от представянето беше свързана с датата 2 януари /днес 14 януари/, на която е освободен Пазарджик, видяна през очите на съвременниците на историческите събития от 1878 година. Момичетата и момчетата представиха накратко и 80-те родолюбци от Пазарджишкия край, участвали активно в битките от Национално-освободителната война при Стара Загора, Шипка, Шейново. Петокласниците припомниха хронологията на Освобождението на града, видяна и през очите на Михаил Кръстев, Иван Чунчев и други будни пазарджиклии.
Един от най-вълнуващите моменти от урока беше рецитацията на седмокласничката Ясена Личкова, която представи стихотворението си „Опълченците на Пазарджик“, спечелило второ място на Национален конкурс, обявен от община Благоевград.
Снимки

Учениците от пети клас рисуват по проект "Веселите букви". Показват оригинално творческо виждане и усет за постигане на равновесие в композционното решение при изграждане на рисунката.
Снимки

Поредното участие на наши ученици в общинския конкурс за рисунка "Направи добро за Коледа" отново завърши с отлично представяне. Грамоти и медали получиха:
Пъво място- Витомир Лъчезаров Кръстев от 5б клас
Второ място - Ния Димитрова Терзиева от 5б клас

Традиционна изложба - базар, организирана на 22.12.2017г. от г-жа Панкева, г-жа Каменска и учителите от начален етап - г-жа Павлова, г-жа Маратилова, г-жа Ягодина и г-н Джингаров. Учениците показаха интересни техники - декупаж, витраж, квилинг, колаж и апликация. С изключително старание бяха изработени сурвачки, картички и предмети за коледна украса. Събраните средства бяха дарени на Мирослава Тодорова /бивша наша ученичка/ за сложна операция и лечение.
Снимки

С П Р А В К А
за изпълнението на делегирания бюджет към 31.12.2017 г.

На 22 декември във фоайето на ОУ „Проф. Иван Батаклиев” бе открита традиционната коледна изложба базар. Красивите сурвачки, свещи, картички и сувенири, изложени на базара, бяха изработени от учениците от две творчески работилници „Визуални изкуства и естетика“ и Работилница за хубави неща с ръководители Любка Дачева и Недялка Методиева, част от Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Участниците в проекта  показаха, че красиво изработените от тях творби, с естетически издържан външен вид и приемлива цена, са конкурентни на пазара.
Благотворителният базар целеше освен набиране на средства, с които да зарадваме деца, нуждаещи се от подкрепа  и усмивка, и заздравяване положените основи на взаимопомощ и благотворителност. В него участваха и ученици от І, ІІІ, V и VІ клас, които създадоха прекрасни произведения на приложното изкуство- картички,чинии,чаши, вази и други предмети, в които  учениците вложиха частица доброта и желание да станат част от  благородната кауза за спасяване на човешки живот.
Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на Мирослава, която е ученичка в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт и се нуждае от лечение. Пожелаваме й оздравяване и коледни усмивки от екипа на нашето училище!
Снимки

Второ място за Дария Ангелова за рисувана или колажирана картичка на IX Конкурс "Направи добро за Коледа" .
Поздравления!

Инициатива на петокласниците с преподавател г-жа П.Георгиева по случай Национална седмица на четенето -15.12.2017г.
Сред участниците активно се изявиха ученици от 5в клас - Илиян Пачев, Габриела Ганева, Гергана Ленгерова и Игнат Пампов.Те прочетоха откъси от любими творби.Макар че в нашето съвремие книгите за по-малките читатели водят трудна битка с филмите на малкия екран и с електронните игри, петокласниците споделиха, че предпочитат да четат интересни книги.Това им дава възможност да си изградят представа за героите и техните преживявания.За малките читатели не само фолклорът е извор на мъдрост и красота.Те споделиха впечатления, изказаха мнения за други прочетени творби от български и чужди автори - "Морето на чудовищата"от Рик Риърдън, "Книга за джунглата"от Ръдиард Киплинг, "Войната на таралежите" от Братя Мормареви.
Снимки

На 13.12.2017 година в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ - град Пазарджик, което от тази учебна година е в списъка на иновативните училища, се осъществи мултидисциплинарен урок  в V б  на тема „Думата и нейните значения в науката и в живота”. Катя Митрева, Сашка Янкова, Виолета Панкева, Таня Каменска, Аспарух Сестримски и Атанаска Пенева доказаха, че учителите от това училище умеят да работят в екип, като идеално съгласуваха дейностите си, за да осъществят целите на урока.   Чрез разделянето на класа на различни екипи бе осъществена водещата идея да се демонстрират знания и умения по български език и литература, география и икономика, технологии и предприемачество, изобразително изкуство, физическо възпитание и спорт и ИТ.  Решихме да създадем един  ангажиращ урок, който използва и развива знания и умения за практическа работа, за да се търси най-лесния път за обобщаване на придобитите знания, за аргументация и изводи. Различните екипи изпълняваха различни  мисии и  творчески задачи. Екип Словото – с ръководител Катя Митрева, екип Младите Географис ръководител Сашка Янкова, екип Вълшебни ръцес ръководител Виолета Панкева, екип Младите художници – с ръководител Таня Каменска, както и екип Младите спортистис ръководител Аспарух Сестримски  на практика  демонстрираха, че учат не заради самото учене, а заради това да знаят и да използват своите знания и умения в живота, който е пълен с предизвикателства и неизследвани области. Иновативните методи и подходи заемаха основно място в урока, но заслужават да се отбележат следните дейности: разчитането  на мисиите чрез  QR – code и дейностите с кубчето на Блум, с които беше реализирана идеята за Учене чрез движение. Използването на съвременните технологии, които все по-дълбоко и неусетно навлизат в нашия живот, беше под вещото  ръководство на  Атанаска Пенева. Изключително впечатление направи фактът, че родителите се включиха като партньори  и съмишленици,  взимайки активно участие в часа.
Снимки
 

На 06.12.2017 година в Младежки дом се проведе международна изяваконцерт „Вечер на талантите” с участието на учениците от ОУ „Професор Иван Батаклиев” и техните италиански връстници от град Ченто . Публиката се наслади на изключителните изпълнения на групата  Hit Teens, с  ръководител  Лала Джамалян; на групата по акробатика, с ръководител Аспарух Сестримски, на клуб  за модерни танци Бижу,  с ръководител Жасмина Хаджийска, както и на две пленяващи танцуващи двойки от клуб по  спортни танци    Импулс 2008. Този празник се проведе  в рамките на проект „Бъдещето е в училище” по Европейска програма ЕРАЗЪМ+ . Целта на проекта е да превърне училището в желано място за учениците, в което те се учат, общуват и забавляват заедно. Концертът доказа, че общуването на универсалния език на изкуството дава  възможност  да се намерят добри приятели от различни краища на Европа.
Снимки
 

МУЗИКА С ДРОБИ
На 01. 12. 2017 г.  в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ се проведе бинарен урок по музика и математика с учениците от VА клас. Темата на урока, „Музика с дроби“, бе избрана от преподавателите г-жа Джамалян по музика  и г-жа Мичева по математика. Учителите въведоха учениците в необятния свят на науката и изкуството като използваха знанията им  за нотни трайности, за  метрума на музиката и безмензурност и умело ги съчетаха със знанията за сравняване, събиране и изваждане на обикновени дроби. Петокласниците затвърдиха знанията си чрез забавления с песни, танци и интерактивни тестове от приложенията на софтуера Mozabook. Преподавателите през цялото време провокираха учениците да разсъждават върху безкрайността на музиката и математиката и тяхната взаимна обвързаност. В края на часа учениците направиха изводи за връзката между изкуството и науката: „Математиката не може без музиката и музиката не може без математиката.“  Присъстващите гости – г-ца В. Боева, старши експерт по чуждоезиково обучение  в РУО, директорът на училището – г-жа Кемчева, учители от училището и областта споделиха, че са наблюдавали урок, в който учениците се учеха, изявявайки свободно знанията си.

ЗАСАДИ ДРЪВЧЕ, СПАСИ ПЛАНЕТАТА!
На 04. 12. 2017 г.  ученици от VА клас на ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ участваха в инициативата „Засади дръвче, спаси Планетата!“ на издателството по английски език Експрес Пъблишинг. Повод за акцията на издателството са репортажите, свързани със силното замърсяване на въздуха в редица български градове, включително и в гр. Пазарджик. Петокласниците проявяват интерес към екологичните проблеми и тяхното разрешаване и в часа на класа споделят своите впечатления и тревоги относно качеството на въздуха в града. Идеята бе посрещната с интерес от тях и затова посадиха в училищния двор осигурената от издателството фиданка от бързорастящия вид Пауловния – „Изумруденото дърво“. Сега имат дръвче, за което да се грижат и отглеждат.
Снимки

На 22. 11. 17 г. в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ , съвместно с РУО – гр. Пазарджик , се проведе интегриран урок в  5 клас по човекът и природата и информационни технологии на тема „Звезди и галактики“. Учителският екип – Галина Маркова, Янка Георгиева и Атанаска Пенева заложи на новите технологии и практическата работа  в процеса на обучение, което предизвика голям интерес у учениците. Петокласниците, заедно със своите родители /наши партньори / се включиха ентусиазирано в предварително поставените задачи – рисунки и макети на тема „Космос“,  проучване на митове и легенди за съзвездия, звезди и галактики. По  време на часа учениците от 5Б и 5Д клас работеха  с удоволствие в съвместни екипи и показаха знания , умения и позитивна нагласа за работа. Петокласниците активно участваха в урока – разказваха легенди, моделираха съзвездия и галактики, решаваха тестови задачи и обобщаваха знанията си с попълването на интерактивна пирамида.  Урокът мина неусетно, а учениците бяха щастливи и доволни.
Снимки

ПРАВИЛНИК ЗА ДЕЙНОСТТА НА УЧИЛИЩЕТО ЗА УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА

Гравитацията - лесна и забавна!
В часа по ЧП учениците от Vб клас, заедно с  г-жа Маркова, се запознаха чрез игри с темата "Гравитация".
Снимки

Вълшебните ръчички.
Учениците от V б,в,г,д клас, под ръководството на г-жа Георгиева и г-жа Маркова, работиха и представиха  своите проекти на тема "Моята рисунка на тема „Космос”  и "Моделиране на Слънчевата система" .
Снимки

Добри и в математиката
Първо, второ и трето място на есенния кръг на математическото състезание "Математика без граници" за учениците от нашето училище.
Грамоти

Отново първи в спорта, което дължим на добрите ни спортисти и на техните треньори - Димитрийка Димитрова, Аспарух Сестримски и Тодор Хайдуков.
Постиженията на нашите ученици и техните преподаватели:
Първо място- момчета 5-6 клас, на общински крос "Златна есен" 2017г.
Първо място- момичета 7-8 клас, на общински крос "Златна есен" 2017г.
Второ място- момичета 5-6 клас, на общински крос "Златна есен" 2017г.
Първо място- момчета 5-7 клас, на "Общински ученически спортни игри 2017-2018г. - БАДМИНТОН"
Първо място- момчета 5-7 клас, на "Общински ученически спортни игри 2017-2018г. - БАДМИНТОН"
Грамоти

Ученици от VA и VIВ клас отбелязаха 1 ноември- ДЕНЯ  НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ като поднесоха цветя на паметника на Алеко Константинов в парк   „Остров Свобода”.
Учениците отдадоха своята почит и уважение към хората, които с цялото си сърце и по своя воля служат на делото за съхраняване на националната история, родния език,  духа и паметта на родината си.

Във връзка с патронния празник на ОУ "Проф. Иван Батаклиев",  на 31.10. 2017 г. учениците от V г клас заедно с класния си ръководител Диана Младенова  поднесоха цветя и се поклониха пред дома, където е живял известния историк и географ. 

Тази година се навършват 25 години от преименуването на нашето училище на името на видния ни съгражданин професор Иван Батаклиев - виден български географ и историк. Той се счита за основоположник и „баща“ на българската геополитическа наука.
Със своята всеотдайност и отдаденост към науката, той е блестящ пример за нас за обективност, честност и добросъвестност.
С редица събития през тази седмица, ние ще отбележим този важен празник за нашето училище.
Видео за проф. Иван Батаклиев

С П Р А В К А
за изпълнението на делегирания бюджет към 30.09.2017 г.

Ученици от ОУ "Професор Иван Батаклиев" Пазарджик под ръководството на Сашка Янкова, старши учител по география и икономика, Атанаска Пенева,ръководител направление ИКТ, както и Анна Александрова, учител по английски език, повториха уникалното измерване на обиколката на Земята, извършено от древния учен Ератостен. Екипът от ученици и учители участва в международен образователен проект "Опитът на Ератостен" , който се организира от Европейската организация за астрономическо образование. Целта на проекта е да се повтори опитът на Ератостен, при който ученият за пръв път преди около 2200 г. е успял да измери със забележителна за онова време точност радиуса на планетата Земя.
Опитът се състои в измерването на сянката на вертикален стълб точно по обяд в един от най-дългите дни на годината - Денят на есенното слънцестоене. След като получат резултатите от експеримента,  учениците ще участват в уникална видеоконферентна връзка, провеждаща се с техни връстници от училище, намиращо се на същата географска дължина, но в друга държава.

Снимки от откриването на новата 2017/2018 учебна година

ДНЕВЕН РЕЖИМ ЗА ПЪРВИ УЧЕБЕН СРОК НА УЧЕБНАТА 2017/2018Г.

ОУ „Проф. Ив. Батаклиев“ със статут на иновативно училище от учебната 2017/2018 година
ОУ „Проф. Ив. Батаклиев“ е одобрено от МОН за иновативно от учебната 2017/2018 г. Иновацията ще обхване през първата година две паралелки от І клас и две паралелки от V клас.
Целта на проекта е създаване на позитивна среда за обучение, която да дава възможност учениците да усвоят житейски умения, да се учат от грешките си, да не се чувстват потиснати при евентуален провал, да свикват да работят един с друг, защото екипността е ключова за успеха на училищната общност. За постигане на целта ще заложим основно на иновативни методи на преподаване и интерактивна образователна среда.
. . .

 


2016-2017г.

Горди сме с отличните резултати от националното външно оценяване по БЕЛ в VII клас
В националното външно оценяване по Български език и литература в седми клас през настоящата учебна 2016/2017 година от регион Пазарджик нашето училище е на второ място. Броят на учениците и резултатът, който са получили говорят за високия професионализъм и отдаденост на преподавателите. Най-висок резултат от 100 точки в целия регион е постигнал ученикът  Георги Бориславов Георгиев от нашето училище.
Пожелаваме успехи и много ентусиазъм на всички наши възпитаници от 7 клас!

Максималните 100 точки е постигнала само Екатерина Антонова от ОУ „Проф. Иван Батаклиев” на външното оценяване по математика
На второ място в регион Пазарджик с най-високи резултати на НВО по математика отново са учениците от ОУ „Проф. Иван Батаклиев”-Пазарджик.
Максималните 100 точки по математика е постигнала само Екатерина Антонова от нашето училище. Горди сме с постиженията и успехите на нашите ученици.

През учебната 2016/2017 г. ОУ "Проф.Ив.Батаклиев" спечели и успешно реализира Проект "Заедно ще успеем" по Европейска програма ЕРАЗЪМ+ КД1. Основната цел на проекта беше да се запознаем с финландската образователна система - една от водещите в света през последното деситилетие  и да приложим усвоените иновативни практики в нашето училище. Обучението се проведе в гр. Йоенсуу от 18 до 22.02.2017 г. и в него се включиха четирима представители на училището: Даниела Кемчева - директор, Жасмина Хаджийска - педагогически съветник, Мария Бонова - преподавател по английски език, Елисавета Ягодина - начален учител. Участниците се запознаха с принципите на финландската образователна система, усвоиха съвременни и ефективни методи на преподаване, осигуряващи гъвкаво обучение, трайност на знанията, стимулиране на мисленето, генериране и обмяна на идеи. Участваха в успешни европейски практики за екипна дейност и преодоляване на бариерите в общуването, усвоиха нови работещи методи за управление и контрол на училищната общност, ползотворни и подкрепящи отношения между ръководство - учители - родители.
Презентация
Снимки
Видео

С П Р А В К А
за  изпълнението на делегирания бюджет към 30.06.2017 г.

Ансамбъл "Пазарджик" с ръководител Атанас Чолаков изнесоха образователен концерт пред учениците на ОУ "Проф. Иван Батаклиев" като прекрасен финал на учебната година.

На 6 юни 2017 г. се проведе бинарен урок по математика и човекът и природата в VIВ клас. Темата на урока, „Математиката – приятел на екологията“, бе избрана от преподавателите Юлия Мичева и Нели Михайлова. Учениците влязоха в ролята на анализатори на данни (текст и диаграми), характеризиращи качеството на въздуха. Проследиха и ефекта на замърсения въздух върху човешкото здраве, причинен от две основни групи замърсители – транспорт и битово отопление с твърдо гориво. Шестокласниците предложиха мерки за подобряване качеството на въздуха и сравниха програмите за управлението му в София и Прага, градове с близко по численост население. След урока учениците попълниха електронна анкета, в която изразиха желанието си за провеждане и на други бинарни уроци.
Снимки

ШЕСТОКЛАСНИК ОТ ОУ”ПРОФ. ИВАН БАТАКЛИЕВ” – гр. ПАЗАРДЖИК С ПЪРВО МЯСТО В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС
Второто ни участие в традиционния национален конкурс „Казанлъшка роза”, организиран от Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Община Казанлък и Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски” гр. Казанлък, отново завърши с приз. След третото място през 2015 г., този път сме на върха: ДИПЛОМ за ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ на ОУ”ПРОФ. ИВАН БАТАКЛИЕВ”–гр.ПАЗАРДЖИК с ръководител ВИОЛЕТА ПАНКЕВА в ХIV НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „КАЗАНЛЪШКА РОЗА” НА ТЕМА „ПРИКАЗКА ЗА РОЗАТА”- ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО, в рамките на ПРАЗНИК НА РОЗАТА 2017 г. За пореден път доказахме, че училището ни е сред водещите в страната в сферата на приложното изкуство.
С медал, диплом и предметна награда беше награден Денис Видев Стоянов, ученик от VIб клас, за усърдието му да твори и създава прекрасни произведения на приложното изкуство. Той участваше в конкурса с диамантен гоблен „КАЗАНЛЪШКИ РОЗИ”.Денис постигна този впечатляваш успех с много труд и старание.
В двата раздела на направление изобразително изкуство се конкурираха 765 творби. Целта на конкурса бе да утвърди и разкрие значението и красотата на розата като символ на Розовата долина и страната ни. Награждаването на призьорите в Националния конкурс „Казанлъшка роза се състоя на 02 юни 2017 г. във Военен клуб в град Казанлък.
Честито, Денис! Нека таланта ти да разцъфтява все повече през следващите години!
Снимки

Урок в облака
Информационни технологии в 6 клас

Преподавателите Атанаска Пенева от ОУ “Професор Иван Батаклиев“ град Пазарджик, Ирина Стойкова от ОУ "Цар Симеон I" Варна и Анита Димитрова от ОУ „Никола Вапцаров„ град Берковица, заедно с техните шестокласници създадоха виртуално пространство, чрез което посетиха забележителностите в градовете Пазарджик, Варна и Берковица. Темата на урока бе ,,Интегрирани дейности,, и се осъществи чрез облачните технологии на Google.Чрез Google classroom учениците работиха в екипи, създадоха сайт със споделени ресурси и използваха следните приложения: Eлектронна поща/ Gmail/, Диск /Google Drive/, Формуляри (Forms), Сайт (Sites), Групи (Groups), Google презентации и Кahoot.
Снимки

Представителна изява по проект "Твоят час" на вокална формация "Hit Teens" с ръководител Лала Джамалян в ДТ "Константин Величков"
Снимки
Видео

Представителна изява по проект "Твоят час" на спортен клуб "Забавна акробатика" с ръководител Аспарух Сестримски в ДТ "Константин Величков"
Снимки

На 2.05.2017 г. в град Пловдив на официална церемония в Дом на културата „Борис Христов“  бяха наградени участниците в конкурса „Народните будители и аз“ под егидата на Община Пловдив и Ротари клуб – гр. Пловдив. Отличени с грамоти и книги бяха:
В раздел Есета:   Симона Царска – 6 а клас – I място
В раздел Разкази: Виктория Тодорова – 5 а клас - I I място
Таня Стойнова – 6 б клас - I I I място
Никол Бадьокова – 6 а клас
Василена Величкова – 5 а клас
В раздел Рисунки: Анжелина Ангелова – 6 в клас - I I място
Дарина Василева – 5 б клас
Антонина Тодорова – 5 е клас
Иван Банчев – 6 а клас
Маги Гърдева – 6 д клас
Надя Вълчева – 7 клас
Поздравления за учениците, които със своите индивидуални участия отново показаха, че в училището ни се учат и подготвят талантливи млади българи. 
Снимки

В чест на Деня на Европа. учениците от V г клас и преподавателя  Галина Маркова засадиха Рододендрон /в превод от гръцки означава“розово дърво“/ в двора на училището.Засаждането на дървото символизира надеждата и непрекъснатостта на живота.
Снимки

С П Р А В К А
за изпълнението на делегирания бюджет към 31.03.2017г.

Поздравления за Виктория Емилова Илкова, Мария Димитрова Павлова и тяхната преподавателка по музика Лала Джамалян за втора специална награда на кмета на гр. Пазарджик за популярна музика на Девети фестивал на училищното творчество "Пеем и танцуваме".
Снимки

На регионалния етап на конкурса "Рицарят в мен", проведен на 20. 04. 2017г. бяха отличени:
Теодор Радев - 7а клас,
Надя Вълчева - 7а клас,
Здравка Дунгарова - 7б клас.
Учениците получиха грамоти и подаръци и ще участват в заключителния национален етап на конкурса.
Снимки

С флашмоб в пешеходната зона на град Пазарджик, РБ "Никола Фурнаджиев", Регионално управление на образованието, ОУ "Проф. Иван Батаклиев",ПМГ  "Константин Величков", ПГ„Иван С.  Аксаков", Професионална гимназия по селско стопанство "Царица Иоанна", Професионална гимназия  по механоелектротехника, НУ "Отец Паисий" и НУ "Васил Друмев" посочиха мястото на книгата в съвременния свят.
Снимки

По случай Международния ден на книгата учениците от 5в, 5г и 5 е клас и техните преподаватели- г-жа Н. Кръстанова, преподавател по БЕЛ, и г-жа Стоянка Каменска- преподавател по изобразително изкуство, представиха съвместна изложба на тема „Магията на вълшебните приказки”. Петокласниците показаха , че обичат да четат вълшебни приказки, но и да рисуват своите любими приказни герои. В изложбата са включени и много интересни проектни работи под формата на детски книжки, изработени от учениците.

На 7 и 8 април 2017 г. в гр. Добрич бе проведен финалният етап на Национална ученическа конференция по гражданско образование на тема;"Семейство- училище- общество". В своята възрастова група нашите ученички се представиха отлично. В раздел "Есета и авторски приказки" Ясена Личкова от VIв клас спечели първо място, а Зорница Телбизова от VI a клас- второ място.
Честито, момичета! Гордеем се с вас!
Снимки

Нашите победители от състезанието Spelling Bee - Георги Попов от7а клас и Александър Юнчен от 5г клас, на национално състезаие в София.

Днес бяха открити две изложби в училището  - едната бе представителна  изява на дейност по интереси „Творческа работилница по приложно изкуство“, част от  дейността по проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Ръководител на дейността е г-жа Виолета Панкева. С огромно желание учениците изложиха своите произведения, изработени с талант и любов.

Другата изложба е традиционната Великденска изложба с благотворителна цел, в създаването на която учениците вложиха не само доброта и желание да станат част от  една благородна кауза за спасяване на човешки живот, но използваха и предприемачески умения, усвоени в часовете по технологии и предприемачество. Прекрасните продукти учениците изработиха под вещото ръковоство на техните преподаватели В. Панкева и Ст. Каменска.
Снимки

На 22. 03. 2017г. ученици от пети клас представиха колоритна пролетна изложба и умения за работа с акварелна техника

През месец март 2017 г. приключи конкурсът между училища от цялата страна за включване в обучителната Програма "Киберскаут". Жури определи 6 училища в страната за обучение. Едно от избраните училища е ОУ „Професор Иван Батаклиев“ град Пазарджик.
Обучението се проведе на 27 и 28 март по програма „Киберскаут“ на Националния център за безопасен интернет съвместно с Теленор България. от специалисти към Центъра по безопасен интернет.
Сертификати за завършено обучение получиха 24 ученици от 5 клас. Паралелно с учениците в обучението се вклютчиха и 4 учители, психологът в училището и педагогическият съветник. Те бяха обучени да подпомагат и подкрепят децата в следващите им стъпки – подготовка и участие в национално състезание между училищните киберскаут-отбори в страната.
Основната цел на обучението е да се изградят компетентности у учениците, свързани с превенция на рисковото поведение във виртуалното пространство.
Снимки

25 март - Международен ден на търпението
Във връзка с  отбелязване на Международния  ден на търпениетo – 25 март, учениците от ОУ „Професор Иван Батаклиев” за поредна година  организираха разнообразни дейности, обединени под мотото „Рицар на търпението”.  В часа на класа учениците от 5 до 7  клас участваха в беседи  и подготвиха презентации с помощта на педагогическия съветник и психолога на училището, показаха своята съпричастност към инициативата. Беше изработено „Дърво на търпението” на входа на училището и всички класове закачиха своите послания и очаквания, свързани с търпението като добродетел и модел на поведение. Ученици от начален етап изработиха гълъби на търпението, плакати и колажи по темата.
Снимки

Като епизод на телевизионното предаване "Master Chef" протече часът по английски език на VIв кл. в петък, 24.03. Госпожа Александрова провокира своите ученици да покажат знанията си по английски език като напишат и представят рецепта за приготвянето на любимо ястие. Шеф Любо, Шеф Ния, Шеф Хриси, Шеф Ивета и Шеф Яси представяха рецептите си, докато журито дегустираше готовите ястия!
Снимки

На 24.03.2017г. беше открита училищна изложба на тема "Рицарят в мен", подготвена от г-жа Каменска - учител по изобразително изкуство. Ученици от 5 и 7 клас бяха наградени с грамоти за отлично представяне от Ордена на рицарите темплиери на Йерусалим, Велик Приорат - България.

Честито на победителите и тяхната преподавателка Лала Джамалян за спечелените награди в Седми музикален конкурс "Георги Брегов" 2017.
Първо място за Виктория Илкова.
Трето място за Айфа Набше.
Снимки и грамоти

Бюджет 2017

На 24. 02. 2017г. в гр. Пловдив се проведе конкурс, посветен на 180г. от рождението на Васил Левски. Организиран от Община Пловдив, Ротари проектът "Народните будители и Аз", имаше разнообразни форми на изява. Активното участие на ученици от училището ни бе отбелязано от организаторите на конкурса. Отличени с грамоти и книги бяха следните ученици:
За рецитация на лирическа творба:
Виктория Стойнова - 6а клас
Ния Бойкова - 6в клас
В раздел "Разкази":
Никол Бадьокова - 6а клас
Таня Стойнова - 6б клас
Виктория Тодорова - 5 клас
В конкурса за рисунка:
Анджелина Ангелова - 6в клас
Иван Банчев - 6а клас
Дарина Василева - 5 клас
Маги Гърдева - 6 клас
Поздравления за всички, които чрез слово и рисунки отново утвърдиха името на училището ни и доказаха, че в него се обучават достойни, талантливи и родолюбиви българи.
Снимки Грамоти

Училищният кръг на сътезанието Spelling Bee 2017 в ОУ "Проф. Иван Батаклиев" гр. Пазарджик се проведе на 25.02.2017г. Участие взеха малко над 20 деца от V, VI, VII клас. В първия кръг отпаднаха само двама състезатели, останалите продължиха да се състезават до 5 кръг. Първо място спечели Георги Димитров Попов от VII клас, а негов подгласник  е Александър Иванов Юнчев от V клас. Георги спечели  с думата "Bench". Битката беше оспорвана, тъй като и двамата финалисти показаха отлична подготовка и "здрави нерви".
Снимки

Във връзка с  отбелязването на Международния  ден за борба с тормоза в училище, познат още като ,,Ден на розовата фланелка,, , учениците от ОУ „Професор Иван Батаклиев” за поредна година  се включиха в  разнообразни дейности, обединени под мотото „Училище без страх”.  Учениците от I до IV клас организираха игри на тема: ”Думи, които нараняват”. В IV б клас се проведе вълнуващ урок: „Доброто е у всеки – приказка за житейските ценности”.  В часа на класа учениците от V клас участваха в беседи  и подготвиха презентации, с които показаха  своята съпричастност  към инициативата. От двора на училището  излетяха множество розови балони с послания от петокласниците.  Учeниците от VI  клас организираха  изложба с рисунки. Седмокласните инициираха изработване на табла и плакати , свързани със следните теми: „Кибертормоз”, „Училище без страх” и „Ден на розовата фланелка” . Бяха изработени  стотици розови сърца и раздадени на ученици и учители  от ОУ”Професор Иван Батаклиев”.
Снимки

На 21.02.2017 година учениците и учителите от ОУ "Проф. Иван Батаклиев" се включиха в глобалната инициатива "Най-големият урок в света". Целта на инициативата на УНИЦЕФ, която е подкрепена от МОН,  е следната: да се запознаят  учениците с новите Глобални цели за устойчиво развитие, които са насочени към решаването на икономически, социални и екологични цели.
Чрез вдъхновяващи презентации и вълнуваща екип на работа учениците решиха, че промяната трябва да започне от всяка една класна стая, за да се изгради едно по-добро и по-справедливо бъдеще.
Снимки

С П Р А В К А за изпълнението на делегирания бюджет към 31.12.2016 г.

На 23 в ОУ „Проф. Иван Батаклиев” бе открита традиционната коледна изложба базар. Красивите сурвачки, свещи, картички и съдове, които бяха изложени, бяха изработени от учениците в творческа работилница по приложно изкуство с ръководител Виолета Панкева, която е част от Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове и в часовете по изобразително изкуство с преподавател Стоянка Каменска.
С коледен концерт иткриха изложбата учениците на Лала Джамалян от музикално студио „Вокал”, също част от проекта „Твоят час”.
Със събраните средства от изложбата ще бъдат зарадвани деца, които имат нужда от подкрепа и от нашата обич.
Снимки

Наши ученици спечелиха две първи места за рисувана или колажирана картичка и едно трето място за сурвачка на Осми конкурс за картичка, рисунка и сурвачка "Направи добро за Коледа", организиран от Общински детски комплекс гр. Пазарджик и Община Пазарджик.
Грамоти

В навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Хрристово в ОУ "Проф. Иван Батаклиев" се проведе открит урок по литература в 5б клас на тема: "Коледа- празник на надеждата" .
На урока присъстваха учители от училището, директорът г-жа Даниела Кемчева, както и родители на учениците.
Петокласници показаха и разказаха какво знаят за празника Коледа и съпътстващите го обреди и обичаи. Бе направена и възстановка на традиционна празнична вечеря за Бъдни вечер, а коледари благословиха импровизираното семейство, след като разчупиха празничната пита.
В края на урока учениците пожелаха на всички присъстващи здраве и благоденствие. Урокът бе и послание за мир по целия свят.
Снимка
Видео

На 19.12.2016г. г-жа Е. Ягодина и г-жа Н. Михайлова проведоха бинарен урок в 4 клас на тема "Размножаване на растенията". В урока бяха използвани интерактивни методи- презентации, видеофилми, рисуване на схеми и апликиране. Този интересен урок определено заинтригува учениците, които с лекота усвоиха учебния материал и придобиха допълнителни знания и умения, умело поднесени от техните преподаватели.
Снимки

Госпожа Атанаска Пенева ръководител направление ИКТ към нашето училище  посети ЦЕРН  Швейцария. Тя се  запозна с целите и задачите на ЦЕРН, видя детектора ATLAS и SC, SM18. Направи  упражнение в S'LAB, разгледа MICROCOSM. Посети DATA CENTRE, LEIR, AMS  и CCC. Представи презентация на колегите посветена на българското участие в Церн.
Презентация

На 6-ти и 7-ми декември учениците от четвърти „б“ и  сборна група шестокласници взеха участие в инициативата "Часът на кодирането" (Hour of Code). На инициативата е посветена седмицата от 5 до 12 декември 2016 г., а за участие в нея са се регистрирали 148 училища от България. ОУ "Проф. Иван Батаклиев" е част от тях.
Още информация
Снимки

На 02.12.2016 учениците от 2в клас , заедно с родители посетиха завода за детски играчки "Ирели" гр. Пазарджик. Инициативата е организирана от Лилия Дачева и се осъществява като планирана дейност от план за съвместна работа с родители. Учениците работиха, научиха и участваха наравно в процеса на труд. Той беше възнаграден и всяко дете получи подарък, изработен от самия него.
Ивана Павлова - учител и класен ръководител
Йорданка Шопова - учител ЦДО
Снимки

С този различен урок по музика завърши ден петък/ 02.12. 2016 г./за 2в клас. Ксилофон, барабанче , различни перкусионни инструменти , професор Деси и соло ксилофон Денис Сюлейман.
Сърдечно благодарим на Марина Маринова.
Ивана Павлова - учител и класен ръководител
Снимки

Нови математически успехи за нашите ученици, които спечелиха първо, второ и трето място на Четвърти международен математически турнир "Математика без граници". Честито на победителите и техните преподаватели!

ЕТИЧЕН КОДЕКС НА УЧИЛИЩНАТА ОБЩНОСТ ЗА УЧЕБНАТА 2016-2017 ГОДИНА

На 28 ноември 2016 г. ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ отбеляза своя патронен празник – 125 години от рождението на проф. Ив. Батаклиев. Учители и ученици се събраха в зала „Хебър” в Гранд хотел „Хебър” в деня, който е символ на достойство, традиция и духовност. Залата бе предоставена безвъзмездно от любезните домакини.
Учениците от четвърти клас се включиха в празника, посветен и на предстоящия Ден на народните будители с открит урок по гражданско образование „В обувките на Палечка“. В това пътешествие те имаха съвременен спътник – новата технология MozaBook  - уеб базирана интерактивна онлайн платформа. Гости на урока бяха експерти от РУО и Община Пазарджик, директори на училища, учители и родители.
...
Снимки

Поздравления за Анелия Ангелова от 6д клас за спечелената първа награда на Национален детски конкурс за есе 2016г. с международно участие на тема "Аз в бъдещето" в гр. Стара Загора.

Любов, гордеем се с твоите постижения!
На международния турнир по плуване в гр. Орестиада, Гърция, провел се този уикенд ,  на кйто участваха 400 деца от 20 плувни клуба от Гърция, Турция и България, нашата ученичка Любов Чалъкова от 5в клас спечели златен медал  в категорията на 50 метра свободен стил и бронзов медал  на 50 метра бътерфлай. Любов е носителка на множество отличия от състезания по плуване в страната и чужбина.
Пожелаваме и още много спортни успехи!
Снимки

Първо място - момичета и второ място - момчета на Общински крос "Златна есен" 2016г.
Честито на шампионите и техния преподавател г-н Аспарухов!

Правомощия на Обществения съвет

На 13.10.2016 г. ученици от  VIа клас на ОУ "Професор Иван Батаклиев" бяха на посещение в Административния съд в Пазарджик. Посещението се проведе по повод  Деня на отворени врати в съда и имаше за цел изграждане на правна култура у децата.  Срещата премина под надслов "Аз си знам правата". Учениците представиха свои информационни табла и презентация за правата и задълженията на децата.
Лекция за правата на децата изнесе председателят на съда Мариана Шотева, която им разказа и за първата в България специализирана стая за изслушване на непълнолетни участници в правни процедури, известна като „Синя стая”. Голям интерес предизвика демонстрацията на пропускателния режим в съда, извършена от служители от Областно звено „Охрана – Пазарджик“.
Още информация и снимки
Снимки
Презентация

Първо място и отличо представяне за отбора на нашето училище
за участие в езиковата игра, организирана от института за български език "Проф. Любомир Андрейчин" при БАН в рамките на Националната седмица на четенето /10-14. 10. 2016г./.
БРАВО ДЕЦА! Горди сме с достойното ви представяне!
Снимки

С П Р А В К А за изпълнението на делегирания бюджет към 30.09.2016 г.

СПРАВКА за изпълнението на делегирания бюджет към 30.06.2016 г.


2015-2016г.

Отлично представяне на учениците от ОУ „Поф. Иван Батаклиев“ и тяхната преподавателка по  изобразително изкуство г-жа Каменска в изложба „Арт алея- арт идея“  и изложба на Светия Синод. Учениците получиха грамоти, сертификати и подаръци.  

ОТНОВО ГОЛЯМА СПОРТНА ПОБЕДА
Трето място на крайното комплексно класиране за отбора по лека атлетика на нашето училище, с треньор учителят по физическо възпитание -Никола Николов. Много от спортистите спечелиха златни, сребърни и бронзови медали:
Рангел Спасов - 7г клас - златен медал на 800м. лека атлетика
Петър Терзов - 7б клас - златен медал на тласкане на гюле
Костадин Костадинов- 7в клас - сребърен медал на тласкане на гюле
Сребърни медалисти на щафета 4Х100м.:
Иво Навущанов - 7а клас
Петър Попов- 7а клас
Рангел Спасов - 7г клас
Петър Терзов- 7б клас
Грамоти
Снимки

Поздравления за високото постижение на Вероника Владиславова Царкова /7г клас/ - трети резултат в националното състезание по български език. Поздравления и за нейната преподавателка по БЕЛ г-жа Кръстанова.

На 26.04.2016г. в парк "Стадиона" учениците от 6в клас с много ентусиазъм и любов посадиха "своята гора".

На 24 май ОУ ” Проф. Иван Батаклиев” чества най-българския празник - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Снимки

Проведени дейности в ОУ "Проф. Иван Батаклиев" във връзка със СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ДВИЖЕНИЕТО ЗА ЗДРАВЕ.

За  поредна година в  конкурса за рисунка на графичен таблет, организиран от  Художествена галерия „Станислав Доспевски” и WACOM участваха група ученици от ОУ“Проф. Иван Батаклиев“. Тази година конкурсът е под надслов „Имам си една мечта…”.  Дамян Ангелов спечели 3 място в конкурса, а Теодор Златанов бе отличен с поощрителна награда за таланта си.

Учениците от 1 в клас, заедно с приятелите от детски отдел на библиотека "Н. Фурнаджиев",  предвкусиха Великденските празници с цветни моливи и книжка в ръка. Рисунките, направени по време на великденските четения, са изложени на витрината на библиотеката върху предварително направено пано.Учител Ивана Павлова

Снимки от Великденската работилничка

На 27.04.2016 г. ученици от 7. клас на ОУ „Проф. Иван Батаклиев“, заедно с преподавателката си по химия, г-жа Янка Георгиева, бяха на посещение в ПГХХТ, гр. Пазарджик. В химичната лаборатория на гимназията,  под ръководството на г-жа Нели Стамболиева и нейни възпитаници от 10 клас, седмокласниците проведоха редица химични експерименти, доказващи свойствата на веществата, изучени по-рано през учебната година. Нашите ученици станаха свидетели и на много интересни химични демонстрации, извършени от домакините. Седмокласниците наблюдаваха с интерес няколко ефектни „вулкана“, „ кървящ“ пирон, получаване на  дим без огън, запалване на огън без кибрит, получаване на „слонска“ паста за зъби и много други забавни експерименти.

Победители на Осми фестивал на училищното творчество "Пеем и танцуваме"
Вокална група "Hit Teens", с ръководител Лала Джамалян, постига първо място за популярна песен на Осми фестивал на училищното творчество "Пеем и танцуваме" гр. Пазарджик . Първо място за популярна музика - индимидуално изпълнение спечелиха Ванеса Христова Тодорова от 6а клас и Мария Димитрова Павлова, с ръководител Лала Джамалян. Честито на победителите!

Деца творят и помагат на свои връстници в беда
Великденски благотворителен базар
В навечерието на най-големия християнски празник Възкресение Христово ученици от ОУ „Проф. Ив. Батаклиев“ организираха Великденски благотворителен базар с изработени от тях предмети в часовете по „Домашна техника и икономика”, „Технологии”, работа по проект в извънучебни занятия и „Великденската работилничка”. Бяха представени яйца, картички, чинии, свещи, кошнички, гривни и други сувенири, за създаването на които бяха използвани различни техники – квилинг, декупаж, папие маше и други. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на Илиян, нуждаещ се от животоспасяваща операция.
Участниците в тази благородна кауза показаха финансова грамотност и умения да боравят с инструментите от сферата на предприемачеството. Те приложиха на практика получените знания за икономическа дейност – производство, търговия и услуги. Сами определиха цените на произведените изделия, като правеха калкулации на базата на разходите и състоянието на пазара.
С качествено изработените предмети с естетически издържан външен вид учениците доказаха, че умеят да се съобразяват с бързо променящия се пазар в конкурентна среда и имат базови познания за създаване на собствен бизнес.
Организаторите благодарят на всички, взели участие в тази благородна кауза, и им желаят весели празници.
И нека не забравяме, че когато правим добро, дори да е малко, то никога не е напразно. Нека дарим радост, надежда, подкрепа и усмивка за Илиян.
Снимки

На 26.04.16 г., под ръководството на г-жа Янка Георгиева, бяха представени избрани проектни материали на тема „ЦЕРН в моите очи“ пред ученици от 5 и 7 клас. Използвайки изследователския подход, учениците бяха проучили историята и дейността на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН), намираща се в Женева, Швейцария. Те представиха по интересен и достъпен начин откритията, направени в най-големия в света адронен ускорител ( дълъг цели 27 км.), намиращ се на 100 м. под френско-швейцарската граница. Учениците запознаха публиката с  любопитни факти и рекорди за колайдера, в който през 2012 г. бе открита т. нар. „божествена частица“ – Хигс бозонът, като отбелязаха и участието на българските учени в този огромен проект. Зоя Куртева и Йорданка Илкова от 5б клас запознаха съучениците си с приложението на откритията в ЦЕРН в технологиите и медицината, както и с факта, че именно там се е зародила световната мрежа (интернет). Интересните табла и презентации бяха подкрепени и с видоклипове, монтирани от седмокласника Стефан Пенев. Даниела Мутавчиева от 5б и Любомира Николова от 7г клас бяха изработили макети на колайдера и на един от големите му детектори - CMS, в който има най-голямо българско участие. Седмокласничките Евгения Абаджиева и Севдалина Катранджиева представиха макет на откритата наскоро частица в ЦЕРН – пентакварк.
Снимки
Видео:
CMS и българското участие в ЦЕРН
Приложения на откритията в ЦЕРН
Презентации на ученици:
Презентация на Евгения Абаджиева и Севдалина Катранджиева от 7в клас "ЦЕРН – експерименти и открития"
Презентация на Таня Стойнова от 5б клас "Церн - любопитни факти"
Презентация на Дарина Василева от 7д клас "Церн - история и създаване"
Презентация на Мария Димитрова от 7г клас и Здравко Тричков от 5г клас "Церн - рекорди на Гинес"

Отново първи в спорта!
Първо място в Зонално първенство по лека атлетика - момчета, проведено в град Пловдив. Честито на победителите!

В Деня на Земята учениците от VIг клас с голям ентусиазъм посадиха магнолия в двора на училището, за която ще се грижат.

На 21.04.2016г. беше проведено литературно четене на тема "Творби от любими български поети". Ученици от 6а, 6б и 6в клас четоха и рецитираха стихотворения от български поети, подкрепени от тяхната учителка по БЕЛ - г-жа Георгиева. Разказваха за житейския и творчески път на Хр. Ботев, Добри Чинтулов, Любен Каравелов.
Снимки

Библиотеката, училището и градът четат.

Пето място за нашите ученици на лекоатлетическото състезание "Лъвски скок" 2016г.


С организираната изложба от рисунки, на 22. 03. 2016г. , учениците изобразиха пролетното си и жизнерадостно настроение. Учениците от 5б и 5г клас създадоха колоритни творения чрез техните декупажи и рисуване на витражи.

Отново първи в спорта.
Нашите спортисти /момчета - 5-7 клас/ спечелиха първо място на Областно първенство по лека атлетика в гр. Панагюрище и бяха наградени от Регионален инспекторат по образованието и Ученически спортен клуб гр. Пазарджик.

На 14.03.2016 учениците от VI в клас отпразнуваха международния ден на числото ПИ.
„Часът на ПИ“ премина в смях и весели игри. Два  екипа  се забавляваха, докато изчисляваха и решаваха  практически задачи. Прозвучаха собствени стихове и песни, посветени на това необикновено число, обявиха ПИ-шампион на класа в оспорвано състезание.
Накрая се почерпиха с „ПИ“ – сладки, направени с любов от учителката им по математика и класна – Диана Златанова.
Снимки
Видео

Резултати от регионален кръг на състезанието по английски език  Лингвистично Кенгуру 2016г.

Ученичките от 6а клас - Сара Халак, Седра Халак и Надя Вълчева, участнички в конкурса "Рицарят в мен", организиран от командерията на Ордена на темплиерите в гр. Пазарджик, спечелиха на регионално ниво и техните творби продължават за успешна и пълна реализация на националното представяне.

Много почетни дипломи бяха спечелени от наши ученици на конкурс-есе и излжба-конкурс на тема "Рицарят в мен"
Грамоти

Спортни успехи
Първо място за момчета и второ място за момичета по ЛЕКА АТЛЕТИКА на "Общински ученически спортни игри - 2016г." Поздравления!

Пътешествие в страната на числата или
Общи задачи от темата „Делимост“
На 9. 03. 2016 г. в VВ,Г клас се проведе вътрешноучилищна практика по математика с преподавател Юлия Мичева. Заедно с Алиса от страната на чудесата петокласниците предприеха пътешествие в страната на естествените числа. Учениците се срещнаха със странни същества - простите, съставните числа и числото 1, разсъждаваха върху нравите им - признаците за делимост и преживяха невероятни приключения с решаването на задачите. Най-интересно беше приключението с квадратите и правоъгълника, в което петокласниците влязоха в ролята на изследователи и трябваше да открият колко правоъгълника могат да се направят от 12 еднакви квадрата и кой от тях има най-голяма обиколка.
Гостите -  Директора на училището  и учители, се забавляваха заедно с учениците в страната на числата.
„Учениците предпочитат да придобиват знания чрез практически дейности. А прилагането на изследователски подход, развива мисленето им и дава възможност да проявяват творчество“, сподели с гостите си г–жа Мичева.
Презентация
Снимки

Спас Станоев от 7 кл. и Николай Добрев от 6 кл. се класираха на първо място и второ място в училищното Spelling Bee състезание на ОУ „Проф. Иван Батаклиев” , което се проведе на 27.02.2016г. В надпреварата участваха 16 деца, които се състезаваха в 11 кръга. Думата „extreme” донесе победата на Спас Станоев.
Снимки

Класирани на Третото национално състезание по английски език ЛОНГМАН:
Георги Попов- 5б клас - 77т.
Анджелина Ангелова- 5 клас - 76т.
Павела Караджова - 6в клас - 76т.
Поздравления за класиралите се!

Бюджет на ОУ "Проф. Иван Батаклиев" за 2016г.

Изключително интересен открит урок проведоха г-жа Лала Джамалян /учител по музика/ и г-жа Атанаска Пенева /учител по ИТ/ в 7а клас. Добрата практика представлява филмова хронология на музикалната епоха, с използване на интерактивни методи, тематична презентация,  музикални игри , свирене на виртуално пиано, кратьк концерт в камерен сьстав и караоке пеене. Урокът интегрира предметите Музика и ИТ в темата "Европейски Класицизьм". 
Снимки

На 23 април наши ученици участваха в концерт в гр. Бига по повод празника на детето в Турция.
Снимки

Отчет за приходите и разходите на Сдружение УН "Проф. Иван Батаклиев" гр. Пазарджик към 31.12.2015 г.

Поздравления за Криси Георгиева от 6 клас, която спечели трета награда за есе "Песента на планината" на Конкурс за творческа изява 2015г. , посветен на 165-та годишнина от рождението на Иван Вазов.

С П Р А В К А
за изпълнението на делегирания бюджет към 31.12.2015 г.

В час по литература учениците от 4б клас, с класен ръководител г-жа Нели Методиева, и г-жа Николина Кръстанова, преподавател по БЕЛ, коментираха и анализираха  художествената творба  „Шведска шейна” на Георги Райчев. Урокът,  проведен на 16.12.2015г., имаше за цел да покаже приемствеността между двата етапа на обучение. Двете преподавателки приложиха различни подходи в работата си  с  четвъртокласниците.

По повод "Седмицата на националното четене", организирана от МОН, Iв клас, с класен ръководител Ивана Павлова, посети Регионална библиотека "Н.Фурнаджиев" - детски отдел. Учениците слушаха Коледни приказки и рисуваха зимни картини. Направената изложба, може да се види на витрината на библиотеката. 

Разгледайте прекрасни произведения  на приложното изкуство, сътворени от малките детски ръчички в ателие "МАГИЯТА НА ЦВЕТОВЕТЕ" по проект УСПЕХ  с ръководител инж. Виолета Панкева.
Магията на цветовете - гоблени
Магията на цветовете - квилинг техника
Магията на цветовете - схеми

Дейности по повод световния ден на движението за здраве
организирани в ОУ „Проф. Иван Батаклиев”.

Регионален конкурс „Аз съм дърво – защити ме!”
Номинация „Зелен патрул”
ІІІ място – Георги Попов
Номинация „Мое лично преживяване”
І място Никол Георгиева
ІІІ място Георги Попов
ІV място Николай Пунчев
Номинация „Оригинално поднесена история”
І място Благовест Николов, Милица Методиева, Никол Шушнева
Номинация „Оригинален дизайн”
Костадин Иванов
Снимки

 ОТНОВО  ПЪРВИ
Третото ни участие в традиционния  Национален конкурс по народно приложно изкуство „Лазарка – мома гиздава” отново завърши с приз за нас, като след третото място през 2014година и първо пред 2015, тази година пак сме на върха.
Организатори на традиционния конкурс са образователното министерство и Националният дворец на децата. Той се провежда всяка година в навечерието на Великден с цел да се задълбочат и развият познанията на участниците за лазарските обичаи от всички краища на България и техните умения в областта на народното приложно изкуство.
Творбата  „Великденска кошница” на Дария Ангелова от III а клас зае  първо място в направление „Лазарски носии, накити, кърпи, кошници”. Тя представляваше 15 яйца,  изработени с квилинг техника и аранжирани в красива кошница. Любопитното е, че Дария се запозна с тази техника в „Работилничката на Дядо Коледа”с ръководител инж. Виолета Панкева през миналия декември, но благодарение на три месеца извънучилищни занимания, с много труд и старание, тя успя да постигне този впечатляващ резултат.
Училище „Професор Иван Батаклиев” за пореден път доказа, че е сред водещите в страната в сферата на приложното изкуство.

Ученикът  Георги Димитров Попов от VI "а" клас, с преподавател по БЕЛ  Пенка Георгиева, спечели трето място на Националния литературен конкурс "Тайната на един продавач на мечти", организиран от регионална библиотека град Сливен.

С П Р А В К А
за изпълнението на делегирания бюджет към 31.03.2016 г.

За втора поредна година ученик от ОУ „Проф. Иван Батаклиев” гр. Пазарджик стана национален победител в състезанието по английски език, организирано от издателство Лонгман. Миналата 2015 година трето място в националния финал  в категория SpringBoard зае ученикът от V клас Деан Шиков.Тази година неговия успех повтори и петокласникът Георги Попов в същата категория с преподавател Величка Лесова. Павела Караджова от VІ клас и Анджелина Ангелова от 5 клас също участваха на националния финал. Те  показаха отлични резултати, въпреки че останаха на една крачка от победителите. Техни преподаватели са В. Лесова и Й. Димитрова.

На 31.03.2016 година I"в" клас заяви своята принадлежност към света на грамотните хора.Учениците се забавляваха, четоха, разказваха, бяха актьори и художници в палата на книгата РБ " Н. Фурнаджиев" гр. Пазарджик. С пожелание за успешност в живота и да пазят магията на словото заедно с тях бяха Директора на ОУ "Проф. Иван Батаклиев" г-жа Д. Кемчева, родители, приятели и учителката на първокласниците Ивана Павлова. На добър път!!!

Наши ученици от 7 клас и тяхната учителка по БЕЛ -Николина Кръстанова, заеха първо, второ и трето място на областния кръг на Олимпиадата по БЕЛ:
Петя Кръстева Мичева - 7а клас - 1 място
Николета Илианова Палева - 7б клас - 2 място
Евгения Евгениева Абаджиева - 7б клас - 2 място
Вероника Владиславова Царкова - 7б клас - 3 място

Поздравления за третото място на Вероника Владиславова Царкова /7б клас/ на финалния кръг на националното състезание по БЕЛ "Любословие"!

На 21.12.2015г. се проведе Коледно състезание по БЕЛ с учениците от 2,
3 и 4 клас.

Стихотворение от Велина Панайотова Димитрова от 4б клас с класен ръководител Недялка Методиева:
Бъдни вечер

На огнище гозба ври,
във всеки дом смях ехти.
Под елхата куп подаръци лъщят.
На бъдни вечер питка ще разчупим,
паричка ще намерим.
На когото тя се падне,
късмет ще има през цялата година.

Компютърни рисунки на петокласници на тема: "Коледа".

6 "в" клас имаха необичаен час по английски език.Техният съученик Стилиян Мурджев и неговата музикална учителка Десислава Гюзелева от школата по ударни инструменти към Младежки дом Пазарджик поднесоха своя коледен поздрав към своите съученици и г-жа Александрова. Всички заедно свирихме, пяхме коледни песни на английски език и се забавлявахме.

Международно състезание „Математика без граници” есенен кръг
ІІ място -Александър Йорданов Колев - ІІ а
Мартин Андреев Тотев - ІV б
ІІІ място - Сияна Светославова Тодорова - ІІІ б
Мила Стойнова Чачова - ІІ а
Грамоти

На 01.12. се проведе съвместен урок по английски език на тема “Educational systems in Japan, Britain and Bulgaria”. Учениците от 5 „в” клас работиха заедно с учениците от 6 „в” клас и техните преподаватели Величка Лесова и Анна Александрова. Целта на урока беше да се проследи съвместната работа на ученици от две различни нива  по една и съща тема, заложена в учебното съдържание в 5 и 6 клас.
Снимки

"Космосът и ние - Слънчева система"
"Слънчева система" е темата на проведеният на 26.11.2015 г. бинарен урок в 4а клас, с участието на ученици от 7 клас. Целта на урока бе да се демонстрират резултатите от иновативни методи на работа в 4-ти клас - научно-изследователски подход, екипна и проектна работа с участието на по-големите седмокласници (деца обучават деца).

Поздравления за Емил Михайлов от 6б клас, който спечели гранд при и награда смарт телефон на конкурса за изпълнители на популярна песен "Пътят към звездите", организиран от Общински детски комплекс гр. Пазарджик

Дара Видева Стоянова- 1 "б" клас  спечели един златен и два сребърни медала на Международния турнир по Художествена гимнастика 25.09.15.

„Най-големият урок в света“
„Най-големият урок в света“ е темата на проведения на 29.09. 2015 г. в часа на класа урок в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ – гр. Пазарджик. Целта на урока бе да се популяризират новите Глобални цели за устойчиво развитие, подписани на 25. 09. 2015 г. от държавните глави на над 100 страни – членки на ООН, сред които и България. Урокът се проведе по инициатива на УНИЦЕФ и МОН в цялата страна.
Ученици от III до VII клас участваха в инициативата и се запознаха с трите основни измерения на устойчивото развитие – икономическо, социално и екологично. Разрешаването на проблемите ще стане възможно, ако хората от различни страни постигнат всички 17 Глобални цели. Необходимо е обаче човечеството и най-вече децата да използват своите „суперсили“, за да бъде планетата по-добро място за живот. А за да се научат учениците как да използват креативната си сила и способности, в училището ще се проведат и други уроци и дейности, свързани с устойчивото развитие.
Снимки

Откриване на новата 2015/2016 учебна година.
Снимки

Изяви на вокално студио "Hit Teens", с ръководител Лала Джамалян

Самостоятелен албум на Йоана Радева – 7е клас, с вокален педагог Лала Джамалян

Наш преподавател в ЦЕРН
Преподавателката по физика,  Янка Георгиева от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ гр. Пазарджик, се завърна от едноседмично обучение в Женева, Швейцария. Тя беше участник в Седмата Национална учителска програма на Министерството на образованието, която дава възможност на учители по физика, астрономия и природни науки да се обучават  в специализираните лаборатории на Европейската организация за ядрени изследвания - ЦЕРН.
Прочетете цялата статия тук
Снимки


2014-2015г.

Разгледайте прекрасни произведения  на приложното изкуство, сътворени от малките детски ръчички в ателие "МАГИЯТА НА ЦВЕТОВЕТЕ" по проект УСПЕХ  с ръководител инж. Виолета Панкева.
Магията на цветовете - гоблени
Магията на цветовете - квилинг техника
Магията на цветовете - схеми

На 11.06.2015г. 5а клас показаха своите презентации по английски език на тема "How to change the world?" пред родители, учители и директорката на училището - г-жа Кемчева. Петокласниците доказаха, че да променим света е по-лесно, отколкото си мислим. Разгледайте техните предложения.
"Smile"
"Thankfulness"
"Happiness"
"Kindness and respect"
А ето и усмивката на 5а клас

Презентации на ученици от 7 клас, работили по проекти по ИТ с тяхната учителка Юлия Мичева от 2015г.
"Музеите в Пазарджик"-Даниела Терзова иЛюбомира Ватахова от 7б клас
"Музеите в Пазарджик"- София Велчева от 7а клас
"Музеите в Пазарджик"-Мариана Танова,Нели Синеклиева и Мариела Иванова
"Места за отдих в Пазарджик "-Ивана Баждарова и Стела Ахмед, 7б клас
"Sony" - Петър Дачев от 7б клас
"Улици в квартал "Вароша"" -Петър Кръстев, Константин Бостанджийски и Николай Грудев от 7б клас
"Улиците на Пазарджик" - Марина Мирчева иНиколета Бакърджиева
"Църкви в Пазарджик" - Лилия Налбантова, Нели и Оля Владови от 7 е клас

Поздравления за третото място в община Пазарджик на математическото състезание "Европейско Кенгуру" за учебната 2014/2015г. за Красимир Мишев от 5в клас и неговата учителка по математика Диана Златанова

ТРЕТО МЯСТО ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС
За първи път ученик от училище „Професор Иван Батаклиев” участва в Национален конкурс „Казанлъшка роза” и спечели трето място. Класирането е резултат от много упорит труд на Оля Павлова Владова, ученичка от VІІ е клас под ръководството на старши учител Виолета Панкева. Със своя прекрасен гоблен „Казанлъшка роза” тя участва в конкурса в направление Изящно и приложно изкуство на тема „Приказка за розата”, който е част от ежегодния за град Казанлък Празник на розата 2015. Организатори на конкурса са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Община Казанлък и Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски” град Казанлък.

За поредна година учениците от училище  ОУ „Професор Иван Батаклиев” подкрепиха  национална кампания за почистване, която тази година е под надслов "Да изчистим  България заедно”.
Нашите ученици много активно се включиха в почистването на на  училищния двор, като за целта той  бе разделен  на райони. Действията им бяха координирани и предварително организирани. Чувалите със събраните отпадъци бяха изнесени в близост  до налични съдове за отпадъци, за да се осигури извозването им.
Снимки

Тържество на 1а клас по случай завършване на учебната година
Как бързо времето за нас премина в учение , в песни и игри.
Изниза се учебната година, последният звънец звъни.
Довиждане училище любимо, довиждане наш весел първи клас.
Ще пазим спомена незабравим, за всеки тук прекаран ден и час!

Бронзова грамота за Красимира Василева Панайотова от 6в клас и нейната учителка по български език и литература Николина Кръстанова на Националното състезание по български език "Любословие" 2015г..
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ГОЛЯМОТО ПОСТИЖЕНИЕ!!!

На 05.05.2015 г. в ОУ „Проф. Иван Батаклиев” се проведе празник под надслов „Спаси живота на децата”, посветен на Глобалната седмица за пътна безопасност на ООН на тема: „Децата и безопасността на движението по пътищата”.
Учениците от ІІа клас демонстрираха знания за пътните знаци и правилата за пътна безопасност, които приложиха после в практическото занятие: „Велосипедисти и пешеходци”.
Празникът се проведе съвместно със служители на Пътна полиция към ОД на МВР - гр. Пазарджик. Говорителят на ОД на МВР г-н Мирослав Стоилов запозна по интересен начин децата със задълженията и правата на пътните полицаи.
Г-жа Кемчева – директор на ОУ „Проф. Иван Батаклиев” награди победителите в провелия се конкурс за най-добра рисунка и приказка на тема „Спаси живота на децата”.

Забележителни бяха резултатите на Лекоатлетическото състезание „Лъвски скок” за ученици от І-ІV клас. Горди сме с постиженията на:
Румяна Ивелинова Ризова ІІ а  клас – носител на 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов медал в дисциплините хвърляне на топка, 50 м бягане и скок от място
Наско Здравков Бостанджийски ІІ а клас – носител на 1 златен медал – хвърляне на топка
Йоан Любомиров Кордев ІІ б клас – носител на бронзов медал – 50 м бягане
Борислав Русланов Златанов ІІІ а клас – носител на бронзов медал – хвърляне на топка
Ива Георгиева Генкова – ІV б клас – сребърен медал в дисциплината 50 м бягане

Азбуката вече знаем и като слънца сияем! Празник на буквите в първи "А" клас.

Задачи и решения от проведения пробен изпит по математика 7. клас на 25. 04. 2015 г.
Първи модул
Втори модул
Ръководство за оценяване
Скала за преобразуване на точките в оценка

Видео от МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА КНИГАТА на 23. 04. 2015г.

На 24.04 2015 г. учениците от ПИГ 3 клас, съвместно с ученици от 7 клас,  показаха и на дело доказаха, че науките химия и физика не са толкова трудни, а могат да бъдат и доста интересни. Под ръководството на своите преподаватели, Ивана Павлова и Яна Георгиева, те реализираха демонстративно- лабораторно занимание на тема " Магията на химията и физиката в детския свят". На занятието присъстваха родители  и учители, които с интерес следяха изявата на младите експериментатори.
Снимки
Видео

Нa 25.04. се състоя втората национална конференция на общността на училищата "Pearson Longman Schools". По време на конференцията бяха връчени и наградите на учениците, класирани на първите три места на националното състезание на Longman.  Ученикът от 5г клас Деан Шиков беше класиран на трето място в категория Springboard. Той бе единственият представител от областта, класиран на националния етап.
Снимки
Видео

Снимки от МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА КНИГАТА на 23. 04. 2015г.
Снимки
Още снимки

Първа награда от Национален конкурс по народно приложно творчество „Лазарка , мома гиздава“ 2015г.
За втора поредна година учениците от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ гр. Пазарджик участваха в Национален конкурс по народно приложно творчество „Лазарка , мома гиздава“ 2015г. . Организатори на традиционния конкурс са Национален дворец на децата и Мнистерството на оброзованието. Той се провежда всяка пролет с цел да се запознаят участниците с лазарските обичаи и да се развият техните умения в областта на народното приложно изкуство. В навечерието на най-светлия християнски празник Великден,
Димитър Кръстев от 7б клас и Стиляна Атанасова от 7г клас, под умелото ръководство на старши учител Виолета Панкева, спечелиха призовата първа награда в направление „Рисунка и пластична рисунка“ във втора възрастова група със своята прекрасна рисунка с квилинг техника – „Лазарка“ .

Честито на победителите!

Горди сме с достойното представяне на Марио Муауад/6д клас/ и Георги Попов /5а клас/ на националния кръг на състезанието "Spelling Bee" в гр. Пловдив

Радваме се на отличното представяне на всички наши ученици на националния кръг на състезанието "LONGMAN".
Честито трето място в
ниво "SPRINGBOARD" за
Деян Шиков - 5 клас– 78т.
Браво и на:

Велизар Дончев - 5 клас – 76,5т.
Иван Чолаков - 5 клас– 74т.
Александра Загорска - 5 клас– 69т.
Поздравления за дсстойното и отлично представяне на учениците от по-високото ниво- "QUICKMARCH":
Виктория Спасова - 6 клас– 76,5т.
Ивана Палашева – 6 клас- 74т.
Биляна Костадинова - 6 клас– 72т.
Павела Караджова – 5 клас- 69,5

На  19.03.2015 година бе проведена положителна практика по БЕЛ. Учениците от  6 г клас, забавлявайки се, демонстрираха своите знания под умелото ръководство на госпожа Катя Митрева. Те трябваше да открият какво е щастието за  героите от разказа на Елин Пелин „Що е щастие?” и да се досетят какъв е „краят на историята”

Резултати от училищния кръг на Лингвистично Кенгуру по английски език
НАЧАЛЕН ЕТАП :
1во място - Георги Попов - 4б клас- 180т.
2ро място - Зоя Куртева - 4б клас- 175т.
3то място - Николай чуркин - 4б клас- 170т.
ПРОГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП:
1во място - Николай Добрев -5а клас- 175т.
2ро място - Павела Караджова - 5а клас- 165т.
Николета Палева - 6 клас- 165т.
3то място - Иван Чолаков - 5а клас- 160т.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ
за отличното представяне на областния кръг на Олимпиадата по история и цивилизация на:
Екатерина Антонова - 5б клас - 90,5т.
Мария Иванова - 5г клас - 75,5т.

Поздравления за добре представилите се ученици и техните проекти на областен кръг на олимпиадата по ИТ:
Участници: Климент Георгиев и Константин Крондев с проект "Мечтата на Климент"
Участници: Мария Чанева и Стефан Пенев с проект "Едно пътуване до..."

ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ участва в състезанието Spelling Bee
2015

Марио Муауад от 6 клас се класира на първо място от 30 участници /от 3 до 6 клас/в училищния кръг на Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 07.03.2015 в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ гр. Пазарджик. Последната дума, която Марио спелува правилно беше думата hammer.
Георги Попов от 5 клас се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 18 април в гр.Пловдив. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.
Снимки
Видео

Бюджет на ОУ "Проф. Иван Батаклиев" за 2015г.

ОТНОВО ПЪРВИ НА ОБЛАСТНИТЕ КРЪГОВЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОЛИМПИАДИ
Николай Михайлов Чуркин от IVБ клас със забележителния резултат от 39,5 точки ще представи област Пазарджик на Националния кръг на олимпиадата „ЗНАМ И МОГА”.
Ученици от нашето училище печелят първите места и на Областния кръг на олимпиадата  по математика:
IV клас
Николай Чуркин от IVБ – I място
Никол Бадьокова от IVА – III място
V клас
Николай Добрев от VА – II място
Никол Георгиева от VГ – III място
VII клас
Аделина Коприщенова от VIIВ клас – II място
Георги Сарамбелиева от VIIВ клас – III място
Поздравления за отличното представяне!

Отлично преддставяне и класиране в група "Б" на Константин Петков Крондев от 6 клас в първи кръг на националното състезание "IT Знайко". Честито!

Преподавателите Виолета Панкева, Бисер Банчев и техните ученици спечелиха първите места и много грамоти на Шести конкурс за рисунка, картичка и сурвачка "Направи добро за Коледа". Поздравления!

Интересни проекти по английски език на Павела Караджова от 5а клас:
"My Country"
"My Life As a Pizza"

Презетация по английски език на Виктория Вечева от 6в клас на тема
"I love Thursdays"- 2015г.

Първо и трето място за Ивайла Попова, Кристина Георгиева от 5 клас и техният учител по БЕЛ Валери Иванов в четвърти национален литературен конкурс за православна поезия и проза "Рождество на Спасителя" 2014г.

В навечерието на най-светлия християнски празник - Коледа, в ОУ "Проф. Иван Батаклиев" с учениците от 5г клас бе проведен интегриран урок по литература и изобразително изкуство " Коледа- празник на надеждата" . Учениците представиха празника и обредите, свързани с подготовката му, а също така показаха как се празнува Бъдни вечер в християнските домове. Част от учениците майсторяха сурвачки, които бяха изложени на традиционната благотворителна Коледна изложба.

Коледно настроение със снимки от Коледната изложба

 Да „полетим“ със совалка в Космоса!
От 2004 г. ежегодно български деца участват в Space Camp заедно с деца от Турция, САЩ, Израел, Грузия, Гърция и др. страни. Един от участниците през лятото на 2014 г. бе седмокласничката от нашето училище Ивана Баждарова – единственият представител от община Пазарджик. Ивана бе одобрена, след като кандидатства с есе на тема „Ако имаш криле …. какво е за теб личният полет“. След завръщането ѝ от Измир тя сподели със съучениците си за вълнуващите преживявания ...

Добра практика
Г-жа Мичева /главен учител/ и нейните възпитаници от 7 клас показаха как планината и алпинизмът могат да мотивират учениците да изучават трудните задачи по математика и да изкачват математически върхове.

Художествена галерия "Ст. Доспевски" и фирма ADCOM организираха конкурс  за най-добра рисунка с таблет на тема: "За един прекрасен свят!".Участниците в конкурса бяха ученици от 6 до 14 години.Сред отличените художници, наградени с таблет, е и Теодор Радев, ученик от 5. а клас  в нашето училище. Честито!

Първо място до 13 годишна възраст за Лилия Налбантова от 7е клас и достойно представяне на Нели Владова от съшият клас /с преподавател Валери Иванов/ на Национален младежки конкурс за есе 2014г. на тема " Творците в духовното развитие на моя роден край"

Компютърна рисунка на Павел Георгиев от 4б клас спечели награда в конкурса, проведен в ХГ "Ст. Доспевски", на ADCOM. Една креативна рисунка, създадена чрез чувствителна на натиск писалка с мултитъч възможности.

На 15.Х.2014 г. ученици от ОУ "Професор Иван Батаклиев" се включиха в инициативата, свързана с отбелязването на Европейска седмица на програмирането.
Г-ца Кремена Кърчанова - представител на ИТ компания, изнесе лекция на тема: "Магията на цветовете, използвани в компютъра".
В часа по математика в 1 а клас при г-жа Мария Минкова бе демонстрирано приложението на програмируемата играчка Пчелата BEE-BOT.

На 28.09.2014г. учениците от ОУ "Проф. Иван Батаклиев" се включиха в националната кампания "Чети с мен" . Книга и добро настроение бяха единствените условия за участие в масовото четене, което стартира в парк остров "Свобода".Под ръководството на своите учители Катя Митрева, Пенка Георгиева и Сийка Недялкова учениците от 5 и 6г клас превърнаха този слънчев ден в един от най-незабравимите празници на книгата.

През последните 8 години всяка последна сряда на месец февруари се чества като Световен ден за борба с тормоза в училище. Този ден е известен и като "Ден на розовата фланелка"/Pink Shirt Day/. На този ден участниците са помолени от инициаторите на събитието да носят розово и да инициират различни събития, за да изразят своята позиция за неприемане на тормоза в училище. В този ден участват милиони ученици от десетки страни по света.
Прочете още тук
Гледай онлайн филма "Виртуален тормоз / Cyberbully (2011)"


ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА УЧЕНИЦИТЕ,
КЛАСИРАНИ ЗА ОБЛАСТЕН КРЪГ НА  ОЛИМПИАДАТА ПО МАТЕМАТИКА на 03. 02. 2015 г.
Николай Михайлов Чуркин ІV клас
Никол Василева Бадьокова ІV клас
Теодор Красимиров Ташев ІV клас
Мартин Панайотов Панайотов ІV клас
Вилияна Виденова Минчева ІV клас
Николай Георгиев Добрев V клас
Никол Дианова Георгиева V клас
Марио Хасан Муауад VІ клас
Петко Мирчев Мирчев VІ клас
Красимира Василева Панайотова VІ клас
Славена Иванова Гълъбова VІ клас
Георги Тодоров Сарамбелиев VІІ клас
Румен Петров Калчев VІІ клас
Ивана Веселинова Баждарова VІІ клас
Аделина Николова Копривщенова VІІ клас
Мариана Илиянова Танова VІІ клас

Easy CSS Menu by Css3Menu.com