АРХИВ


2015-2016г.

Отлично представяне на учениците от ОУ „Поф. Иван Батаклиев“ и тяхната преподавателка по  изобразително изкуство г-жа Каменска в изложба „Арт алея- арт идея“  и изложба на Светия Синод. Учениците получиха грамоти, сертификати и подаръци.  

ОТНОВО ГОЛЯМА СПОРТНА ПОБЕДА
Трето място на крайното комплексно класиране за отбора по лека атлетика на нашето училище, с треньор учителят по физическо възпитание -Никола Николов. Много от спортистите спечелиха златни, сребърни и бронзови медали:
Рангел Спасов - 7г клас - златен медал на 800м. лека атлетика
Петър Терзов - 7б клас - златен медал на тласкане на гюле
Костадин Костадинов- 7в клас - сребърен медал на тласкане на гюле
Сребърни медалисти на щафета 4Х100м.:
Иво Навущанов - 7а клас
Петър Попов- 7а клас
Рангел Спасов - 7г клас
Петър Терзов- 7б клас
Грамоти
Снимки

Поздравления за високото постижение на Вероника Владиславова Царкова /7г клас/ - трети резултат в националното състезание по български език. Поздравления и за нейната преподавателка по БЕЛ г-жа Кръстанова.

На 26.04.2016г. в парк "Стадиона" учениците от 6в клас с много ентусиазъм и любов посадиха "своята гора".

На 24 май ОУ ” Проф. Иван Батаклиев” чества най-българския празник - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Снимки

Проведени дейности в ОУ "Проф. Иван Батаклиев" във връзка със СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ДВИЖЕНИЕТО ЗА ЗДРАВЕ.

За  поредна година в  конкурса за рисунка на графичен таблет, организиран от  Художествена галерия „Станислав Доспевски” и WACOM участваха група ученици от ОУ“Проф. Иван Батаклиев“. Тази година конкурсът е под надслов „Имам си една мечта…”.  Дамян Ангелов спечели 3 място в конкурса, а Теодор Златанов бе отличен с поощрителна награда за таланта си.

Учениците от 1 в клас, заедно с приятелите от детски отдел на библиотека "Н. Фурнаджиев",  предвкусиха Великденските празници с цветни моливи и книжка в ръка. Рисунките, направени по време на великденските четения, са изложени на витрината на библиотеката върху предварително направено пано.Учител Ивана Павлова

Снимки от Великденската работилничка

На 27.04.2016 г. ученици от 7. клас на ОУ „Проф. Иван Батаклиев“, заедно с преподавателката си по химия, г-жа Янка Георгиева, бяха на посещение в ПГХХТ, гр. Пазарджик. В химичната лаборатория на гимназията,  под ръководството на г-жа Нели Стамболиева и нейни възпитаници от 10 клас, седмокласниците проведоха редица химични експерименти, доказващи свойствата на веществата, изучени по-рано през учебната година. Нашите ученици станаха свидетели и на много интересни химични демонстрации, извършени от домакините. Седмокласниците наблюдаваха с интерес няколко ефектни „вулкана“, „ кървящ“ пирон, получаване на  дим без огън, запалване на огън без кибрит, получаване на „слонска“ паста за зъби и много други забавни експерименти.

Победители на Осми фестивал на училищното творчество "Пеем и танцуваме"
Вокална група "Hit Teens", с ръководител Лала Джамалян, постига първо място за популярна песен на Осми фестивал на училищното творчество "Пеем и танцуваме" гр. Пазарджик . Първо място за популярна музика - индимидуално изпълнение спечелиха Ванеса Христова Тодорова от 6а клас и Мария Димитрова Павлова, с ръководител Лала Джамалян. Честито на победителите!

Деца творят и помагат на свои връстници в беда
Великденски благотворителен базар
В навечерието на най-големия християнски празник Възкресение Христово ученици от ОУ „Проф. Ив. Батаклиев“ организираха Великденски благотворителен базар с изработени от тях предмети в часовете по „Домашна техника и икономика”, „Технологии”, работа по проект в извънучебни занятия и „Великденската работилничка”. Бяха представени яйца, картички, чинии, свещи, кошнички, гривни и други сувенири, за създаването на които бяха използвани различни техники – квилинг, декупаж, папие маше и други. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на Илиян, нуждаещ се от животоспасяваща операция.
Участниците в тази благородна кауза показаха финансова грамотност и умения да боравят с инструментите от сферата на предприемачеството. Те приложиха на практика получените знания за икономическа дейност – производство, търговия и услуги. Сами определиха цените на произведените изделия, като правеха калкулации на базата на разходите и състоянието на пазара.
С качествено изработените предмети с естетически издържан външен вид учениците доказаха, че умеят да се съобразяват с бързо променящия се пазар в конкурентна среда и имат базови познания за създаване на собствен бизнес.
Организаторите благодарят на всички, взели участие в тази благородна кауза, и им желаят весели празници.
И нека не забравяме, че когато правим добро, дори да е малко, то никога не е напразно. Нека дарим радост, надежда, подкрепа и усмивка за Илиян.
Снимки

На 26.04.16 г., под ръководството на г-жа Янка Георгиева, бяха представени избрани проектни материали на тема „ЦЕРН в моите очи“ пред ученици от 5 и 7 клас. Използвайки изследователския подход, учениците бяха проучили историята и дейността на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН), намираща се в Женева, Швейцария. Те представиха по интересен и достъпен начин откритията, направени в най-големия в света адронен ускорител ( дълъг цели 27 км.), намиращ се на 100 м. под френско-швейцарската граница. Учениците запознаха публиката с  любопитни факти и рекорди за колайдера, в който през 2012 г. бе открита т. нар. „божествена частица“ – Хигс бозонът, като отбелязаха и участието на българските учени в този огромен проект. Зоя Куртева и Йорданка Илкова от 5б клас запознаха съучениците си с приложението на откритията в ЦЕРН в технологиите и медицината, както и с факта, че именно там се е зародила световната мрежа (интернет). Интересните табла и презентации бяха подкрепени и с видоклипове, монтирани от седмокласника Стефан Пенев. Даниела Мутавчиева от 5б и Любомира Николова от 7г клас бяха изработили макети на колайдера и на един от големите му детектори - CMS, в който има най-голямо българско участие. Седмокласничките Евгения Абаджиева и Севдалина Катранджиева представиха макет на откритата наскоро частица в ЦЕРН – пентакварк.
Снимки
Видео:
CMS и българското участие в ЦЕРН
Приложения на откритията в ЦЕРН
Презентации на ученици:
Презентация на Евгения Абаджиева и Севдалина Катранджиева от 7в клас "ЦЕРН – експерименти и открития"
Презентация на Таня Стойнова от 5б клас "Церн - любопитни факти"
Презентация на Дарина Василева от 7д клас "Церн - история и създаване"
Презентация на Мария Димитрова от 7г клас и Здравко Тричков от 5г клас "Церн - рекорди на Гинес"

Отново първи в спорта!
Първо място в Зонално първенство по лека атлетика - момчета, проведено в град Пловдив. Честито на победителите!

В Деня на Земята учениците от VIг клас с голям ентусиазъм посадиха магнолия в двора на училището, за която ще се грижат.

На 21.04.2016г. беше проведено литературно четене на тема "Творби от любими български поети". Ученици от 6а, 6б и 6в клас четоха и рецитираха стихотворения от български поети, подкрепени от тяхната учителка по БЕЛ - г-жа Георгиева. Разказваха за житейския и творчески път на Хр. Ботев, Добри Чинтулов, Любен Каравелов.
Снимки

Библиотеката, училището и градът четат.

Пето място за нашите ученици на лекоатлетическото състезание "Лъвски скок" 2016г.


С организираната изложба от рисунки, на 22. 03. 2016г. , учениците изобразиха пролетното си и жизнерадостно настроение. Учениците от 5б и 5г клас създадоха колоритни творения чрез техните декупажи и рисуване на витражи.

Отново първи в спорта.
Нашите спортисти /момчета - 5-7 клас/ спечелиха първо място на Областно първенство по лека атлетика в гр. Панагюрище и бяха наградени от Регионален инспекторат по образованието и Ученически спортен клуб гр. Пазарджик.

На 14.03.2016 учениците от VI в клас отпразнуваха международния ден на числото ПИ.
„Часът на ПИ“ премина в смях и весели игри. Два  екипа  се забавляваха, докато изчисляваха и решаваха  практически задачи. Прозвучаха собствени стихове и песни, посветени на това необикновено число, обявиха ПИ-шампион на класа в оспорвано състезание.
Накрая се почерпиха с „ПИ“ – сладки, направени с любов от учителката им по математика и класна – Диана Златанова.
Снимки
Видео

Резултати от регионален кръг на състезанието по английски език  Лингвистично Кенгуру 2016г.

Ученичките от 6а клас - Сара Халак, Седра Халак и Надя Вълчева, участнички в конкурса "Рицарят в мен", организиран от командерията на Ордена на темплиерите в гр. Пазарджик, спечелиха на регионално ниво и техните творби продължават за успешна и пълна реализация на националното представяне.

Много почетни дипломи бяха спечелени от наши ученици на конкурс-есе и излжба-конкурс на тема "Рицарят в мен"
Грамоти

Спортни успехи
Първо място за момчета и второ място за момичета по ЛЕКА АТЛЕТИКА на "Общински ученически спортни игри - 2016г." Поздравления!

Пътешествие в страната на числата или
Общи задачи от темата „Делимост“
На 9. 03. 2016 г. в VВ,Г клас се проведе вътрешноучилищна практика по математика с преподавател Юлия Мичева. Заедно с Алиса от страната на чудесата петокласниците предприеха пътешествие в страната на естествените числа. Учениците се срещнаха със странни същества - простите, съставните числа и числото 1, разсъждаваха върху нравите им - признаците за делимост и преживяха невероятни приключения с решаването на задачите. Най-интересно беше приключението с квадратите и правоъгълника, в което петокласниците влязоха в ролята на изследователи и трябваше да открият колко правоъгълника могат да се направят от 12 еднакви квадрата и кой от тях има най-голяма обиколка.
Гостите -  Директора на училището  и учители, се забавляваха заедно с учениците в страната на числата.
„Учениците предпочитат да придобиват знания чрез практически дейности. А прилагането на изследователски подход, развива мисленето им и дава възможност да проявяват творчество“, сподели с гостите си г–жа Мичева.
Презентация
Снимки

Спас Станоев от 7 кл. и Николай Добрев от 6 кл. се класираха на първо място и второ място в училищното Spelling Bee състезание на ОУ „Проф. Иван Батаклиев” , което се проведе на 27.02.2016г. В надпреварата участваха 16 деца, които се състезаваха в 11 кръга. Думата „extreme” донесе победата на Спас Станоев.
Снимки

Класирани на Третото национално състезание по английски език ЛОНГМАН:
Георги Попов- 5б клас - 77т.
Анджелина Ангелова- 5 клас - 76т.
Павела Караджова - 6в клас - 76т.
Поздравления за класиралите се!

Бюджет на ОУ "Проф. Иван Батаклиев" за 2016г.

Изключително интересен открит урок проведоха г-жа Лала Джамалян /учител по музика/ и г-жа Атанаска Пенева /учител по ИТ/ в 7а клас. Добрата практика представлява филмова хронология на музикалната епоха, с използване на интерактивни методи, тематична презентация,  музикални игри , свирене на виртуално пиано, кратьк концерт в камерен сьстав и караоке пеене. Урокът интегрира предметите Музика и ИТ в темата "Европейски Класицизьм". 
Снимки

На 23 април наши ученици участваха в концерт в гр. Бига по повод празника на детето в Турция.
Снимки

Отчет за приходите и разходите на Сдружение УН "Проф. Иван Батаклиев" гр. Пазарджик към 31.12.2015 г.

Поздравления за Криси Георгиева от 6 клас, която спечели трета награда за есе "Песента на планината" на Конкурс за творческа изява 2015г. , посветен на 165-та годишнина от рождението на Иван Вазов.

С П Р А В К А
за изпълнението на делегирания бюджет към 31.12.2015 г.

В час по литература учениците от 4б клас, с класен ръководител г-жа Нели Методиева, и г-жа Николина Кръстанова, преподавател по БЕЛ, коментираха и анализираха  художествената творба  „Шведска шейна” на Георги Райчев. Урокът,  проведен на 16.12.2015г., имаше за цел да покаже приемствеността между двата етапа на обучение. Двете преподавателки приложиха различни подходи в работата си  с  четвъртокласниците.

По повод "Седмицата на националното четене", организирана от МОН, Iв клас, с класен ръководител Ивана Павлова, посети Регионална библиотека "Н.Фурнаджиев" - детски отдел. Учениците слушаха Коледни приказки и рисуваха зимни картини. Направената изложба, може да се види на витрината на библиотеката. 

Разгледайте прекрасни произведения  на приложното изкуство, сътворени от малките детски ръчички в ателие "МАГИЯТА НА ЦВЕТОВЕТЕ" по проект УСПЕХ  с ръководител инж. Виолета Панкева.
Магията на цветовете - гоблени
Магията на цветовете - квилинг техника
Магията на цветовете - схеми

Дейности по повод световния ден на движението за здраве
организирани в ОУ „Проф. Иван Батаклиев”.

Регионален конкурс „Аз съм дърво – защити ме!”
Номинация „Зелен патрул”
ІІІ място – Георги Попов
Номинация „Мое лично преживяване”
І място Никол Георгиева
ІІІ място Георги Попов
ІV място Николай Пунчев
Номинация „Оригинално поднесена история”
І място Благовест Николов, Милица Методиева, Никол Шушнева
Номинация „Оригинален дизайн”
Костадин Иванов
Снимки

 ОТНОВО  ПЪРВИ
Третото ни участие в традиционния  Национален конкурс по народно приложно изкуство „Лазарка – мома гиздава” отново завърши с приз за нас, като след третото място през 2014година и първо пред 2015, тази година пак сме на върха.
Организатори на традиционния конкурс са образователното министерство и Националният дворец на децата. Той се провежда всяка година в навечерието на Великден с цел да се задълбочат и развият познанията на участниците за лазарските обичаи от всички краища на България и техните умения в областта на народното приложно изкуство.
Творбата  „Великденска кошница” на Дария Ангелова от III а клас зае  първо място в направление „Лазарски носии, накити, кърпи, кошници”. Тя представляваше 15 яйца,  изработени с квилинг техника и аранжирани в красива кошница. Любопитното е, че Дария се запозна с тази техника в „Работилничката на Дядо Коледа”с ръководител инж. Виолета Панкева през миналия декември, но благодарение на три месеца извънучилищни занимания, с много труд и старание, тя успя да постигне този впечатляващ резултат.
Училище „Професор Иван Батаклиев” за пореден път доказа, че е сред водещите в страната в сферата на приложното изкуство.

Ученикът  Георги Димитров Попов от VI "а" клас, с преподавател по БЕЛ  Пенка Георгиева, спечели трето място на Националния литературен конкурс "Тайната на един продавач на мечти", организиран от регионална библиотека град Сливен.

С П Р А В К А
за изпълнението на делегирания бюджет към 31.03.2016 г.

За втора поредна година ученик от ОУ „Проф. Иван Батаклиев” гр. Пазарджик стана национален победител в състезанието по английски език, организирано от издателство Лонгман. Миналата 2015 година трето място в националния финал  в категория SpringBoard зае ученикът от V клас Деан Шиков.Тази година неговия успех повтори и петокласникът Георги Попов в същата категория с преподавател Величка Лесова. Павела Караджова от VІ клас и Анджелина Ангелова от 5 клас също участваха на националния финал. Те  показаха отлични резултати, въпреки че останаха на една крачка от победителите. Техни преподаватели са В. Лесова и Й. Димитрова.

На 31.03.2016 година I"в" клас заяви своята принадлежност към света на грамотните хора.Учениците се забавляваха, четоха, разказваха, бяха актьори и художници в палата на книгата РБ " Н. Фурнаджиев" гр. Пазарджик. С пожелание за успешност в живота и да пазят магията на словото заедно с тях бяха Директора на ОУ "Проф. Иван Батаклиев" г-жа Д. Кемчева, родители, приятели и учителката на първокласниците Ивана Павлова. На добър път!!!

Наши ученици от 7 клас и тяхната учителка по БЕЛ -Николина Кръстанова, заеха първо, второ и трето място на областния кръг на Олимпиадата по БЕЛ:
Петя Кръстева Мичева - 7а клас - 1 място
Николета Илианова Палева - 7б клас - 2 място
Евгения Евгениева Абаджиева - 7б клас - 2 място
Вероника Владиславова Царкова - 7б клас - 3 място

Поздравления за третото място на Вероника Владиславова Царкова /7б клас/ на финалния кръг на националното състезание по БЕЛ "Любословие"!

На 21.12.2015г. се проведе Коледно състезание по БЕЛ с учениците от 2,
3 и 4 клас.

Стихотворение от Велина Панайотова Димитрова от 4б клас с класен ръководител Недялка Методиева:
Бъдни вечер

На огнище гозба ври,
във всеки дом смях ехти.
Под елхата куп подаръци лъщят.
На бъдни вечер питка ще разчупим,
паричка ще намерим.
На когото тя се падне,
късмет ще има през цялата година.

Компютърни рисунки на петокласници на тема: "Коледа".

6 "в" клас имаха необичаен час по английски език.Техният съученик Стилиян Мурджев и неговата музикална учителка Десислава Гюзелева от школата по ударни инструменти към Младежки дом Пазарджик поднесоха своя коледен поздрав към своите съученици и г-жа Александрова. Всички заедно свирихме, пяхме коледни песни на английски език и се забавлявахме.

Международно състезание „Математика без граници” есенен кръг
ІІ място -Александър Йорданов Колев - ІІ а
Мартин Андреев Тотев - ІV б
ІІІ място - Сияна Светославова Тодорова - ІІІ б
Мила Стойнова Чачова - ІІ а
Грамоти

На 01.12. се проведе съвместен урок по английски език на тема “Educational systems in Japan, Britain and Bulgaria”. Учениците от 5 „в” клас работиха заедно с учениците от 6 „в” клас и техните преподаватели Величка Лесова и Анна Александрова. Целта на урока беше да се проследи съвместната работа на ученици от две различни нива  по една и съща тема, заложена в учебното съдържание в 5 и 6 клас.
Снимки

"Космосът и ние - Слънчева система"
"Слънчева система" е темата на проведеният на 26.11.2015 г. бинарен урок в 4а клас, с участието на ученици от 7 клас. Целта на урока бе да се демонстрират резултатите от иновативни методи на работа в 4-ти клас - научно-изследователски подход, екипна и проектна работа с участието на по-големите седмокласници (деца обучават деца).

Поздравления за Емил Михайлов от 6б клас, който спечели гранд при и награда смарт телефон на конкурса за изпълнители на популярна песен "Пътят към звездите", организиран от Общински детски комплекс гр. Пазарджик

Дара Видева Стоянова- 1 "б" клас  спечели един златен и два сребърни медала на Международния турнир по Художествена гимнастика 25.09.15.

„Най-големият урок в света“
„Най-големият урок в света“ е темата на проведения на 29.09. 2015 г. в часа на класа урок в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ – гр. Пазарджик. Целта на урока бе да се популяризират новите Глобални цели за устойчиво развитие, подписани на 25. 09. 2015 г. от държавните глави на над 100 страни – членки на ООН, сред които и България. Урокът се проведе по инициатива на УНИЦЕФ и МОН в цялата страна.
Ученици от III до VII клас участваха в инициативата и се запознаха с трите основни измерения на устойчивото развитие – икономическо, социално и екологично. Разрешаването на проблемите ще стане възможно, ако хората от различни страни постигнат всички 17 Глобални цели. Необходимо е обаче човечеството и най-вече децата да използват своите „суперсили“, за да бъде планетата по-добро място за живот. А за да се научат учениците как да използват креативната си сила и способности, в училището ще се проведат и други уроци и дейности, свързани с устойчивото развитие.
Снимки

Откриване на новата 2015/2016 учебна година.
Снимки

Изяви на вокално студио "Hit Teens", с ръководител Лала Джамалян

Самостоятелен албум на Йоана Радева – 7е клас, с вокален педагог Лала Джамалян

Наш преподавател в ЦЕРН
Преподавателката по физика,  Янка Георгиева от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ гр. Пазарджик, се завърна от едноседмично обучение в Женева, Швейцария. Тя беше участник в Седмата Национална учителска програма на Министерството на образованието, която дава възможност на учители по физика, астрономия и природни науки да се обучават  в специализираните лаборатории на Европейската организация за ядрени изследвания - ЦЕРН.
Прочетете цялата статия тук
Снимки


2014-2015г.

Разгледайте прекрасни произведения  на приложното изкуство, сътворени от малките детски ръчички в ателие "МАГИЯТА НА ЦВЕТОВЕТЕ" по проект УСПЕХ  с ръководител инж. Виолета Панкева.
Магията на цветовете - гоблени
Магията на цветовете - квилинг техника
Магията на цветовете - схеми

На 11.06.2015г. 5а клас показаха своите презентации по английски език на тема "How to change the world?" пред родители, учители и директорката на училището - г-жа Кемчева. Петокласниците доказаха, че да променим света е по-лесно, отколкото си мислим. Разгледайте техните предложения.
"Smile"
"Thankfulness"
"Happiness"
"Kindness and respect"
А ето и усмивката на 5а клас

Презентации на ученици от 7 клас, работили по проекти по ИТ с тяхната учителка Юлия Мичева от 2015г.
"Музеите в Пазарджик"-Даниела Терзова иЛюбомира Ватахова от 7б клас
"Музеите в Пазарджик"- София Велчева от 7а клас
"Музеите в Пазарджик"-Мариана Танова,Нели Синеклиева и Мариела Иванова
"Места за отдих в Пазарджик "-Ивана Баждарова и Стела Ахмед, 7б клас
"Sony" - Петър Дачев от 7б клас
"Улици в квартал "Вароша"" -Петър Кръстев, Константин Бостанджийски и Николай Грудев от 7б клас
"Улиците на Пазарджик" - Марина Мирчева иНиколета Бакърджиева
"Църкви в Пазарджик" - Лилия Налбантова, Нели и Оля Владови от 7 е клас

Поздравления за третото място в община Пазарджик на математическото състезание "Европейско Кенгуру" за учебната 2014/2015г. за Красимир Мишев от 5в клас и неговата учителка по математика Диана Златанова

ТРЕТО МЯСТО ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС
За първи път ученик от училище „Професор Иван Батаклиев” участва в Национален конкурс „Казанлъшка роза” и спечели трето място. Класирането е резултат от много упорит труд на Оля Павлова Владова, ученичка от VІІ е клас под ръководството на старши учител Виолета Панкева. Със своя прекрасен гоблен „Казанлъшка роза” тя участва в конкурса в направление Изящно и приложно изкуство на тема „Приказка за розата”, който е част от ежегодния за град Казанлък Празник на розата 2015. Организатори на конкурса са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Община Казанлък и Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски” град Казанлък.

За поредна година учениците от училище  ОУ „Професор Иван Батаклиев” подкрепиха  национална кампания за почистване, която тази година е под надслов "Да изчистим  България заедно”.
Нашите ученици много активно се включиха в почистването на на  училищния двор, като за целта той  бе разделен  на райони. Действията им бяха координирани и предварително организирани. Чувалите със събраните отпадъци бяха изнесени в близост  до налични съдове за отпадъци, за да се осигури извозването им.
Снимки

Тържество на 1а клас по случай завършване на учебната година
Как бързо времето за нас премина в учение , в песни и игри.
Изниза се учебната година, последният звънец звъни.
Довиждане училище любимо, довиждане наш весел първи клас.
Ще пазим спомена незабравим, за всеки тук прекаран ден и час!

Бронзова грамота за Красимира Василева Панайотова от 6в клас и нейната учителка по български език и литература Николина Кръстанова на Националното състезание по български език "Любословие" 2015г..
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ГОЛЯМОТО ПОСТИЖЕНИЕ!!!

На 05.05.2015 г. в ОУ „Проф. Иван Батаклиев” се проведе празник под надслов „Спаси живота на децата”, посветен на Глобалната седмица за пътна безопасност на ООН на тема: „Децата и безопасността на движението по пътищата”.
Учениците от ІІа клас демонстрираха знания за пътните знаци и правилата за пътна безопасност, които приложиха после в практическото занятие: „Велосипедисти и пешеходци”.
Празникът се проведе съвместно със служители на Пътна полиция към ОД на МВР - гр. Пазарджик. Говорителят на ОД на МВР г-н Мирослав Стоилов запозна по интересен начин децата със задълженията и правата на пътните полицаи.
Г-жа Кемчева – директор на ОУ „Проф. Иван Батаклиев” награди победителите в провелия се конкурс за най-добра рисунка и приказка на тема „Спаси живота на децата”.

Забележителни бяха резултатите на Лекоатлетическото състезание „Лъвски скок” за ученици от І-ІV клас. Горди сме с постиженията на:
Румяна Ивелинова Ризова ІІ а  клас – носител на 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов медал в дисциплините хвърляне на топка, 50 м бягане и скок от място
Наско Здравков Бостанджийски ІІ а клас – носител на 1 златен медал – хвърляне на топка
Йоан Любомиров Кордев ІІ б клас – носител на бронзов медал – 50 м бягане
Борислав Русланов Златанов ІІІ а клас – носител на бронзов медал – хвърляне на топка
Ива Георгиева Генкова – ІV б клас – сребърен медал в дисциплината 50 м бягане

Азбуката вече знаем и като слънца сияем! Празник на буквите в първи "А" клас.

Задачи и решения от проведения пробен изпит по математика 7. клас на 25. 04. 2015 г.
Първи модул
Втори модул
Ръководство за оценяване
Скала за преобразуване на точките в оценка

Видео от МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА КНИГАТА на 23. 04. 2015г.

На 24.04 2015 г. учениците от ПИГ 3 клас, съвместно с ученици от 7 клас,  показаха и на дело доказаха, че науките химия и физика не са толкова трудни, а могат да бъдат и доста интересни. Под ръководството на своите преподаватели, Ивана Павлова и Яна Георгиева, те реализираха демонстративно- лабораторно занимание на тема " Магията на химията и физиката в детския свят". На занятието присъстваха родители  и учители, които с интерес следяха изявата на младите експериментатори.
Снимки
Видео

Нa 25.04. се състоя втората национална конференция на общността на училищата "Pearson Longman Schools". По време на конференцията бяха връчени и наградите на учениците, класирани на първите три места на националното състезание на Longman.  Ученикът от 5г клас Деан Шиков беше класиран на трето място в категория Springboard. Той бе единственият представител от областта, класиран на националния етап.
Снимки
Видео

Снимки от МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА КНИГАТА на 23. 04. 2015г.
Снимки
Още снимки

Първа награда от Национален конкурс по народно приложно творчество „Лазарка , мома гиздава“ 2015г.
За втора поредна година учениците от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ гр. Пазарджик участваха в Национален конкурс по народно приложно творчество „Лазарка , мома гиздава“ 2015г. . Организатори на традиционния конкурс са Национален дворец на децата и Мнистерството на оброзованието. Той се провежда всяка пролет с цел да се запознаят участниците с лазарските обичаи и да се развият техните умения в областта на народното приложно изкуство. В навечерието на най-светлия християнски празник Великден,
Димитър Кръстев от 7б клас и Стиляна Атанасова от 7г клас, под умелото ръководство на старши учител Виолета Панкева, спечелиха призовата първа награда в направление „Рисунка и пластична рисунка“ във втора възрастова група със своята прекрасна рисунка с квилинг техника – „Лазарка“ .

Честито на победителите!

Горди сме с достойното представяне на Марио Муауад/6д клас/ и Георги Попов /5а клас/ на националния кръг на състезанието "Spelling Bee" в гр. Пловдив

Радваме се на отличното представяне на всички наши ученици на националния кръг на състезанието "LONGMAN".
Честито трето място в
ниво "SPRINGBOARD" за
Деян Шиков - 5 клас– 78т.
Браво и на:

Велизар Дончев - 5 клас – 76,5т.
Иван Чолаков - 5 клас– 74т.
Александра Загорска - 5 клас– 69т.
Поздравления за дсстойното и отлично представяне на учениците от по-високото ниво- "QUICKMARCH":
Виктория Спасова - 6 клас– 76,5т.
Ивана Палашева – 6 клас- 74т.
Биляна Костадинова - 6 клас– 72т.
Павела Караджова – 5 клас- 69,5

На  19.03.2015 година бе проведена положителна практика по БЕЛ. Учениците от  6 г клас, забавлявайки се, демонстрираха своите знания под умелото ръководство на госпожа Катя Митрева. Те трябваше да открият какво е щастието за  героите от разказа на Елин Пелин „Що е щастие?” и да се досетят какъв е „краят на историята”

Резултати от училищния кръг на Лингвистично Кенгуру по английски език
НАЧАЛЕН ЕТАП :
1во място - Георги Попов - 4б клас- 180т.
2ро място - Зоя Куртева - 4б клас- 175т.
3то място - Николай чуркин - 4б клас- 170т.
ПРОГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП:
1во място - Николай Добрев -5а клас- 175т.
2ро място - Павела Караджова - 5а клас- 165т.
Николета Палева - 6 клас- 165т.
3то място - Иван Чолаков - 5а клас- 160т.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ
за отличното представяне на областния кръг на Олимпиадата по история и цивилизация на:
Екатерина Антонова - 5б клас - 90,5т.
Мария Иванова - 5г клас - 75,5т.

Поздравления за добре представилите се ученици и техните проекти на областен кръг на олимпиадата по ИТ:
Участници: Климент Георгиев и Константин Крондев с проект "Мечтата на Климент"
Участници: Мария Чанева и Стефан Пенев с проект "Едно пътуване до..."

ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ участва в състезанието Spelling Bee
2015

Марио Муауад от 6 клас се класира на първо място от 30 участници /от 3 до 6 клас/в училищния кръг на Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 07.03.2015 в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ гр. Пазарджик. Последната дума, която Марио спелува правилно беше думата hammer.
Георги Попов от 5 клас се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 18 април в гр.Пловдив. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.
Снимки
Видео

Бюджет на ОУ "Проф. Иван Батаклиев" за 2015г.

ОТНОВО ПЪРВИ НА ОБЛАСТНИТЕ КРЪГОВЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОЛИМПИАДИ
Николай Михайлов Чуркин от IVБ клас със забележителния резултат от 39,5 точки ще представи област Пазарджик на Националния кръг на олимпиадата „ЗНАМ И МОГА”.
Ученици от нашето училище печелят първите места и на Областния кръг на олимпиадата  по математика:
IV клас
Николай Чуркин от IVБ – I място
Никол Бадьокова от IVА – III място
V клас
Николай Добрев от VА – II място
Никол Георгиева от VГ – III място
VII клас
Аделина Коприщенова от VIIВ клас – II място
Георги Сарамбелиева от VIIВ клас – III място
Поздравления за отличното представяне!

Отлично преддставяне и класиране в група "Б" на Константин Петков Крондев от 6 клас в първи кръг на националното състезание "IT Знайко". Честито!

Преподавателите Виолета Панкева, Бисер Банчев и техните ученици спечелиха първите места и много грамоти на Шести конкурс за рисунка, картичка и сурвачка "Направи добро за Коледа". Поздравления!

Интересни проекти по английски език на Павела Караджова от 5а клас:
"My Country"
"My Life As a Pizza"

Презетация по английски език на Виктория Вечева от 6в клас на тема
"I love Thursdays"- 2015г.

Първо и трето място за Ивайла Попова, Кристина Георгиева от 5 клас и техният учител по БЕЛ Валери Иванов в четвърти национален литературен конкурс за православна поезия и проза "Рождество на Спасителя" 2014г.

В навечерието на най-светлия християнски празник - Коледа, в ОУ "Проф. Иван Батаклиев" с учениците от 5г клас бе проведен интегриран урок по литература и изобразително изкуство " Коледа- празник на надеждата" . Учениците представиха празника и обредите, свързани с подготовката му, а също така показаха как се празнува Бъдни вечер в християнските домове. Част от учениците майсторяха сурвачки, които бяха изложени на традиционната благотворителна Коледна изложба.

Коледно настроение със снимки от Коледната изложба

 Да „полетим“ със совалка в Космоса!
От 2004 г. ежегодно български деца участват в Space Camp заедно с деца от Турция, САЩ, Израел, Грузия, Гърция и др. страни. Един от участниците през лятото на 2014 г. бе седмокласничката от нашето училище Ивана Баждарова – единственият представител от община Пазарджик. Ивана бе одобрена, след като кандидатства с есе на тема „Ако имаш криле …. какво е за теб личният полет“. След завръщането ѝ от Измир тя сподели със съучениците си за вълнуващите преживявания ...

Добра практика
Г-жа Мичева /главен учител/ и нейните възпитаници от 7 клас показаха как планината и алпинизмът могат да мотивират учениците да изучават трудните задачи по математика и да изкачват математически върхове.

Художествена галерия "Ст. Доспевски" и фирма ADCOM организираха конкурс  за най-добра рисунка с таблет на тема: "За един прекрасен свят!".Участниците в конкурса бяха ученици от 6 до 14 години.Сред отличените художници, наградени с таблет, е и Теодор Радев, ученик от 5. а клас  в нашето училище. Честито!

Първо място до 13 годишна възраст за Лилия Налбантова от 7е клас и достойно представяне на Нели Владова от съшият клас /с преподавател Валери Иванов/ на Национален младежки конкурс за есе 2014г. на тема " Творците в духовното развитие на моя роден край"

Компютърна рисунка на Павел Георгиев от 4б клас спечели награда в конкурса, проведен в ХГ "Ст. Доспевски", на ADCOM. Една креативна рисунка, създадена чрез чувствителна на натиск писалка с мултитъч възможности.

На 15.Х.2014 г. ученици от ОУ "Професор Иван Батаклиев" се включиха в инициативата, свързана с отбелязването на Европейска седмица на програмирането.
Г-ца Кремена Кърчанова - представител на ИТ компания, изнесе лекция на тема: "Магията на цветовете, използвани в компютъра".
В часа по математика в 1 а клас при г-жа Мария Минкова бе демонстрирано приложението на програмируемата играчка Пчелата BEE-BOT.

На 28.09.2014г. учениците от ОУ "Проф. Иван Батаклиев" се включиха в националната кампания "Чети с мен" . Книга и добро настроение бяха единствените условия за участие в масовото четене, което стартира в парк остров "Свобода".Под ръководството на своите учители Катя Митрева, Пенка Георгиева и Сийка Недялкова учениците от 5 и 6г клас превърнаха този слънчев ден в един от най-незабравимите празници на книгата.

През последните 8 години всяка последна сряда на месец февруари се чества като Световен ден за борба с тормоза в училище. Този ден е известен и като "Ден на розовата фланелка"/Pink Shirt Day/. На този ден участниците са помолени от инициаторите на събитието да носят розово и да инициират различни събития, за да изразят своята позиция за неприемане на тормоза в училище. В този ден участват милиони ученици от десетки страни по света.
Прочете още тук
Гледай онлайн филма "Виртуален тормоз / Cyberbully (2011)"


ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА УЧЕНИЦИТЕ,
КЛАСИРАНИ ЗА ОБЛАСТЕН КРЪГ НА  ОЛИМПИАДАТА ПО МАТЕМАТИКА на 03. 02. 2015 г.
Николай Михайлов Чуркин ІV клас
Никол Василева Бадьокова ІV клас
Теодор Красимиров Ташев ІV клас
Мартин Панайотов Панайотов ІV клас
Вилияна Виденова Минчева ІV клас
Николай Георгиев Добрев V клас
Никол Дианова Георгиева V клас
Марио Хасан Муауад VІ клас
Петко Мирчев Мирчев VІ клас
Красимира Василева Панайотова VІ клас
Славена Иванова Гълъбова VІ клас
Георги Тодоров Сарамбелиев VІІ клас
Румен Петров Калчев VІІ клас
Ивана Веселинова Баждарова VІІ клас
Аделина Николова Копривщенова VІІ клас
Мариана Илиянова Танова VІІ клас

Easy CSS Menu by Css3Menu.com