СНИМКИ

2006/2007г. 2007/2008г. 2008/2009г. 2010/2011г.
2011/2012г. 2012/2013г. 2013/2014г. 2014/2015г.
2015/2016г. 2016/2017г. 2017/2018г. 2018/2019г.
2019/2020г. 2020/2021г. 2021/2022г. 2022/2023г.

2022/2023 учебна година

Снимки от 24 май 2023г.

На 11.05.2032 г. В училището ни се състоя Ден на отворени врати. Родители и учители гостуваха на открита практика, проведена с учениците от I б кл. - кл. ръководител г-жа Минкова, VI б кл. - кл. ръководител г-жа Симитчиева и г-жа Христоскова- психолог. Темата бе "Хубаво /ли/ е в училище", провокирана от "Пипи тръгва на училище" от романа на А. Линдгрен "Пипи Дългото чорапче ".

По случай Деня на Европа - 9 май, седмокласниците  Анелия Иванова, Матеа Маркова, Теодор Калоянов, Виктор Зяпков и Борислав Георгиев, под ръководството на г-жа Янка Георгиева, взеха активно участие в дебатите на тема: "Зеленият път на Европа", организирани от младшите посланици на Европейския парламент в ПГ "Иван Аксаков", гр. Пазарджик.

Учениците от VI б клас и преподавателите им по БЕЛ, АЕ и ИЦ – А. Симитчиева, В. Лесова и Д. Младенова  реализираха интердисциплинарен урок  на тема:  Два свята. Идеите, ценностите и магията на словото в романа на Марк Твен "Принцът и просякът". Шестокласниците представиха пред гостите от Варна, Бургас и Елешница, учители от училището ни и родители своите знания за автора и творбата по вълнуващ начин.

На 28.02.23г. в ОУ „Професор Иван Батаклиев“ в 5 а и б клас се проведе урок по история и цивилизации на тема Богове и герои на Древна Елада. Учениците с много емоции се превъплътиха в ролята си на богове, богини и герои от Древна Елада.

С много емоция и хъс, учениците от VI в и VI г клас, под вещото ръководство на техните преподаватели Галина Маркова и Янка Георгиева,  влязоха в ролята на изследователи и ни отведоха в света на интересните физични явления.
Шестокласниците представиха интересни експерименти, дискутираха и изказаха хипотези пред своите съученици, учители и преподаватели  в други училища на територията на град Пазарджик. Гост на представената добра практика беше и ст. експертът от РУО Пазарджик г-жа Весела Тодорова. 

ПРОФ.ИВАН БАТАКЛИЕВ
ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА НАШИТЕ ТАЛАНТЛИВИ УЧЕНИЦИ

Изложба с учениците на г-жа Каменска

Като участници в мащабната кампания на bTV Media Group "Да изчистим България заедно", десетки шестокласници от ОУ "Проф. Иван Батаклиев", насърчени от съзнателните си родители, доброволно и с нескрит ентусиазъм се включиха в почистването на купчини листа, битови отпадъци, множество угарки от фасове из алеите, сред дървета и храсти в Градската градина в центъра на Пазарджик.

Откриване на новата 2022/ 2023 учебна година

2021/2022 учебна година

Четвъртокласничката Гергана Викторова Ганчева, с класен ръководител Румяна Ангелова, е на първо място в конкурса по краснопис. Тя е сред наградените на тържествена церемония, организирана от регионално управление на образованието на 1 юни.

На 15.05.2022 г. в църквата на Българската патриаршия - "Св. св. Кирил и Методий " бяха връчени наградите на отличените участници в Националния конкурс " Възкресение Христово ".От ОУ "Проф. Иван Батаклиев " в раздел " Литература " бяха отличени петокласничките с учител по БЕЛ Аделина Симитчиева:
Елизабет Велева- първо място в трета възрастова група в жанров обхват "Проза".
Стефани Попова и Леа Вукадинова с поощрителни награди в жанров обхват "Поезия".

Желаем нови успехи на полето на Словото!

Отлично представяне на Лъчезар Петров от 6а клас на национално ниво в състезанието по английски Spelling Bee /16.04.2022г. София/, изпълнено с много ентусиазъм и положителни емоции.
Снимки
Видео

Лачезар Петров от 6а клас спечели първо място на регионалния кръг на състезанието Spelling Bee 2022 в София.
Лъчезар ще се състезава и на национално ниво на 16 април.
Поздравления за упорития труд, талант и изключетелен успех!
Желаем още успехи и положителни емоции на Лъчезар!

На 18 март учениците от ОУ „ Проф. Иван Батаклиев” за поредна година отбелязаха Световния ден на рециклирането.
Прочетете повече тук
Снимки

ОУ „Проф. Иван Батаклиев“  вече има участник в регионалния кръг на  дванадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2022. Лъчезар Петров спелува правилно думата amount и победи Симона Сиракова от 5в клас, която остана втора.

ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ вече има участник в регионалния кръг на  Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee Junior 2022.
Любомир Нейков от 4б клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 25.02. 2022г. в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“. Благовест Краев от 4а клас остана втори.

Розовото е  цветът на щастието, но за да има такова, трябва да има толерантност, съпричастност, емпатия и приемане. В ОУ „Проф. Иван Батаклиев” за поредна година отбелязахме Деня на розовата фланелка под мотото „ Да бъдем добри!”.

149 години от Обесването на Васил Левски
В деня на Васил Левски учениците при ЦДО – 3 клас, с учител г-жа Влахова и техните родители, посетиха НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ХРИСТО БОТЕВ”.

На 28.10 в ОУ „Проф.Ив.Батаклиев“ се проведе интерактивно обучение на ученици от шести и седми клас на тема „Човешките права и тяхната защита“, проведено от Илман Хидает, Джафер Саатчъ, Весела Деянова - представители на AMNESTY INTERNATIONAL – Академия за защита на човешките права, Мария Бонова – старши учител по английски език и Жасмина Хаджийска – Педагогически съветник.

Сава Троански от 1б клас, математически гений, отличен със златен медал на международното състезание "Математика без граници"
Талантливият ни математик Сава Троански от 1.б клас ни зарадва със златен медал на осмия финал на международното математическо състезание „Математика без граници“, състояло се в гр. Несебър от 6 до 8 август 2021 г.

 

2020/2021 учебна година

Снимки от 24 май 2021г.

Учениците от 5 и 6 клас, под ръководството на госпожа Каменска, представят изложба, посветена на 24-ти май

На 28.04.2021 г. се проведе  час по Занимания по интереси .Добра практика- работа с родители .Урокът бе  с учениците от 2а,б клас на ЦДО.Темата:”Моята приказка от геометрични фигури”.
Учениците бяха много ентусиазирани от предстоящия час.Преминаха  през различни препятствия до достигане на целта.А тя бе- изработване на книжка по приказката”Дядо и ряпа”с геометрични фигури.С мъничко умение,повече търпение и голямо детско въображение се спуснахме в това приказно приключение.Родители и колеги бяха наши помощници в изработването на книжката.

Учениците от I б клас с кл. ръководител г-жа Методиева отбелязаха своя Празник на буквите.
Първокласниците показаха, че вече владеят най-голямата магия на света, а светлината, излъчваща всяка буква, се отразява в чистата детска душа.

В последната седмица на м. април учениците от 3 а клас с класен ръководител г-жа Румяна Ангелова посетиха Регионалния Исторически Музей – гр. Пазарджик и Къщата – Музей „Константин Величков”.
В РИМ-Пазарджик учениците разгледаха изложба с лични вещи на патрона на училището Проф. Иван Батаклиев, а след това проведоха своеобразен урок по българска история на фона на изложба, посветена на 145-та годишнина от Априлското въстание – „Светини от Април 1876”.
В двора на къщата –музей „К.Величков” имаха час по рисуване в красивата градина на къщата, в която е роден видният възрожденец, писател, поет, художник и преводач Константин Величков.

На 23.04.2021 г. на Камерна сцена на ДКТ „Константин Величков“ - Пазарджик бе проведен урок с интегрирано учебно съдържание по БЕЛ, АЕ и ИИ на тема: „До Чикаго и назад“ от Алеко Константинов  – (не)възможният интеркултурен диалог- с учениците от VII б клас и преподавателите А. Симитчиева, В. Лесова и Н. Михайлова.
През погледа на А. Константинов бе представено Чикагското изложение през 1893 г. като място, където се срещат култури от цял свят. Учениците коментираха отношението свое-чуждо, отношението на другите към нас, проблемът за превода, за общуването.

Инициатива - Великден без отпадъци
Великденските празници са повод за изживяване на приятни мигове, но и
за размисъл. Празникът дава възможност на децата да покажат, че магията
му се крие в творчеството и в това сами да създадат украса или подарък
чрез използване на рециклирани, подръчни материали и опаковки.
Учениците от начален етап, обхванати в целодневна организация на
обучение на ОУ „Професор Иван Батаклиев“, за пореден път се включиха в
разнообразни дейности по темата за важността на рециклирането.
„Великден без отпадъци“ бе естествено продължение на проведената
инициатива в нашето училище на 18 март- Световен ден на
рециклирането или как да опазим света, в който живеем.
Заедно с учителите ЦДО, С. Симонова, Г. Влахова, Ив. Павлова и Ем.
Вълчева, децата изработиха и създадоха с много радост и желание
великденска украса, пъстри картички и красиви подаръци.
Творческа книжка

Учениците от 5ти и 6ти клас под ръководството на г–жа Каменска представят ръчно изработени Великденски предмети.

УЧИЛИЩЕ И ЧИТАЛИЩЕ - ЗАЕДНО ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ
В навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Христово, учениците от ОУ “Проф. Иван Батаклиев“ подредиха изложба в  Народно Читалище „Христо Ботев – 1897г.“, град Пазарджик. великденските сувенири са изработени от учениците в V, VI и VII кл., под ръководството на г-жа Виолета Панкева.

22 април - Световен ден на Земята!
Ралф У. Емерсън  е казал, че смехът на Земята са цветята. Днес четвъртокласници  и седмокласници от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ усмихнаха своя ден, като засадиха цветя и три дръвчета в двора на училището. Това е техният малък принос да направят по-чиста и по-приветлива средата, в която учат и се забавляват.

Виктория Петева Станева от 7а клас е многостранен талант - отлична ученичка, пее прекрасно, рисува и се увлича от фотография. Първата изява на Вики на музикалната сцена е участието й във фестивал на училищно творчество "Пеем и танцуваме" по проект на клуб "Вокал", където печели първа награда. Новият проект на Виктория е кавър версия на песента " The Watchman" по оригинал на Eimear Quinn, победител на Евровизия през 1996г., която лично дава разрешение за използване на инструментала на песента.
Насладете се на красивия глас на Виктория и на нейния талант в изобразителното изкуство!
Видео клип на Виктория с песента " The Watchman"
Картините на Виктория

18 Март – Световен ден на рециклирането или как да опазваме света, в който живеем. 
В нашия език думата „ природа“ има особено значение – „ при рода“ , връщане към корените и родовата принадлежност. Тя е нашето изначално семейство и колкото повече се вслушваме  в ритъма му, толкова по-пълноценно и щастливо ще живеем. Нейното опазване има ключово значение за нас и за  бъдещите поколения. В инициативата „Рециклирането има смисъл и е лесно“ се включиха всички ученици от начален етап.  Децата от първи до четвърти клас, обхванати в  целодневна организация, изработиха красиви предмети от отпадъчни материали  и кинолента, пресъздаваща моменти от ежедневието им. В  4б клас се проведе урок на тема „Защо да рециклираме?“.

ОУ „Проф. Иван Батаклиев“  вече има двама участници в регионалния кръг на  единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.
До финала в училищния кръг, който се проведе на 23.02.2021г. в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“  гр. Пазарджик. достигнаха Лъчезар Петров от клас, който грабна първото място и Виолета Христоскова от  клас, която се класира на второ място.

 „ На разсъмване всичко е розово“, но не само за 15 минути!
Учениците от ОУ „Професор Иван Батаклиев” за поредна година  се включиха в  разнообразни дейности и инициативи, обединени под мотото „Предай нататък” с които отблелязаха   Международния  ден за борба с насилието и тормоза в училище, познат още като  Ден на розовата фланелка.

ДЕТСКО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВБЕНИЕ

Откриване на новата 2020/ 2021 учебна година

 

2019/2020 учебна година

Поздравления за Витомир Кръстев от 7б клас с ръководител г-жа Галя Маркова,който с оригиналната си идея спечели първо място на Националния конкурс "Водата - извор на живот" - март 2020г.

18 МАЙ - СВЕТОВЕН ДЕН НА МУЗЕЯ

Виртуална Великденска изложба 2020г.

На 02.03.2020г. в ОУ "Проф. Иван Батаклиев" с партньорството и подкрепата на „Българо-германски център за професионално обучение“- клон Пазарджик се проведе пролетен благотворителен базар под надслов – „Протегни ръка-дари надежда“. Събраните средства в размер на 500лв. бяха дарени на Димитър Ганев от гр. Пазарджик, който е само на 4 години, но е истински герой в битката му с болестта. Митко е роден със Синдром на Аперт-генетично заболяване, което се изразява в изкривяване на костите. През месец март му предстои поредната операция. Всички изделия на базара бяха ръчно изработени, с много любов, ентусиазъм и съпричастност. Ние, учениците и учителите от ОУ"Проф. Иван Батаклиев" и преподавателите и курсистите от „Българо-германски център за професионално обучение“ протягаме ръка на Митко, за да има възможност да се лекува, да изживее детството си нормално и да сбъдва своите мечти.

На 29.02.2020 за шеста поредна година учениците от "ОУ Проф.Иван Батаклиев" показаха отлични знания по английски правопис в десетото юбилейно издание на състезанието Spelling Bee. Участваха 30 ученици от пети, шести и седми клас. До финала достигнаха Михаела Сотирова 6в клас, която грабна първото място и Калина Станоева от 5а клас, която е нейна подгласничка. Лично директорът на училището г-жа Кемчева връчи грамотите на участниците и поздрави финалистите. Поздравления за участниците и техните преподаватели! 
Снимки

По повод Международния ден за борба с насилието и тормоза в училище, познат още като Ден на розовата фланелка, възпитаниците на ОУ ,, Професор Иван Батаклиев“ се впуснаха с огромно желание и ентусиазъм в редица разнообразни дейности и инициативи. Седмокласниците, обединени под мотото ,,Предай нататък“, за поредна година, изработиха  розови сърца, които подариха на учителите и учениците от 1 клас с идеята да ги направят съпричастни към  инициативата. В часа на класа учениците от 2 и 3 клас проведоха нова игра под надслов: ,,Закачалка на уважението“ , като отправиха и окачиха послания и рисунки в цялото училище.

а 19. 12. 2019г. в 12:30 часа се проведе
Коледен Благотворителен Базар.
Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на Георги Арнаудов.

Петокласници от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ зарадваха болни деца в МБАЛ- Пазарджик
Двадесет деца, придружени от техния класен ръководител  г-жа Николина Кръстанова, посетиха МБАЛ-Пазарджик. Те се срещнаха с  болни деца, които са настанени за лечение в Първо и Второ детско отделение, за да ги зарадват с коледни подаръци.
  Всяко  болно дете  получи  плюшена играчка, шоколадови лакомства, сокче и картичка.
От името на учениците Йоана Папазова  поздрави  малките пациенти на двете отделения.
Посещението в болницата за учениците приключи  в ЦСМП-Пазарджик, където имаха възможност  да се запознаят с работата на спешните медици  и да  разгледат  линейка.

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЛЕДЕН БАЗАР

Първо място за отбора на ОУ "Проф. Иван Батаклиев" гр. Пазарджик в Общинското първенство по баскетбол.

Във връзка с  отбелязването на Международния  ден на толерантността 16 ноември, учениците от ОУ „Професор Иван Батаклиев” за поредна година  се включиха в  разнообразни дейности, обединени под мотото „Заедно в мир”.  В часа на класа ученици от  5 и 7  клас участваха в беседи  с  презентации, като   показаха  своята съпричастност  към инициативата. Беше открита изложба по темата. Учениците от начален етап участваха в ролеви игри и изработиха послания за Деня на толерантността. На информационното табло беше излъчен клип по темата. Денят протече изключително емоционално и позитивно.

Национална програма "Иновации в действие" в ОУ "Проф. Иван Батаклиев”
В  периода 28-31 октомври в изпълнение на НП „Иновации в действие“ ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ посрещна учители и ученици от ЧИОУ "Малкият принц"- гр. Варна и ОУ "Св. Княз Борис І" - гр. Бургас.  Целта на посещението бе споделяне на добри практики с цел повишаване мотивацията и интереса на учениците към ученето, както и обмяна на опит между колегите, приели предизвикателството да бъдат иновативни учители.


На 05.10.2019 г. в гр. София се състоя Ден на отвореното иновативно училище с организатор Фондация НАУКА БЕЗ ГРАНИЦИ.

Учениците от VIIА клас – Боян Тасев и Камен Комсийски и техният преподавател по математика – г-жа Юлия Мичева участваха в събитието с проекта Един по-различен поглед към математическите тела. Седмокласниците представиха проекта по оригинален и интересен начин и защитиха виждането си пред журито, че ученето трябва да бъде Приказка без край.

На 27.09.2019 г. ОУ "ПРОФ ИВАН БАТАКЛИЕВ" отбеляза Европейския ден на спорта като организира  масово скачане на въже в двора на училището, в коeто се включиха доброволно много ученици. За всички участници това беше един емоционален и изпълнен с движение ден.

На 26.09.2019г, ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ се включи в инициативата Европейски ден без загинали на пътя, познат още като EDWARD /European Day Without A Road Death/ под мотото Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!

Ученици от ОУ „Проф. Иван Батаклиев” посетиха мястото в гр.Пазарджик, на което е обявена Независимостта на България. Там те поднесоха цветя и прочетоха Манифеста за независимостта, подписан от княз Фердинанд I.

Областният управител Стефан Мирев откри новата учебна година в ОУ "Проф. Ив. Батаклиев".

2018/2019 учебна година

Математиката в моето ежедневие
Бе темата на проекта, чрез който шестокласниците представиха приложение на знанията си по математика в  6 клас в своето ежедневие. За целта те трябваше да работят в екип, да изберат интересни задачи и да ги решат вярно. Най-интересният момент бе представянето на проекта пред класа, което трябваше да стане по забавен и убедителен начин.

На 28.05.2019 г. учениците от ЦДО –III клас включени по Програма „Детско полицейско управление” с ръководители г-жа Софка Симонова и ст.инспектор Мариана Димитрова взеха участие в Областното състезание при ОДМВР – Пазарджик.

Снимки от 24 май 2019г.

На 13.05. се проведе интердисциплинарен урок "Мисия Пътешественик" с учениците от 1б клас. Разделени на екипи, те бяха изправени пред различни предизвикателства. Представиха "Дневник на пътешественика" по предварително поставени задачи от проведена екскурзия до гр. Стара Загора. Изработиха макети на превозни средства, с които са пътували - автомобил, автобус, влак и самолет.  Пътуването е  забавен начин децата да откриват света, смята г-жа Мария Минкова. Вълнуващо преживяване за учениците беше срещата с пътешественика Иван Панкев, който им разказа за алтернативни методи на пътуване, показа им снимки и клипчета.

Пореден път учениците от Вокално студио "Hit Teens" , с ръководител Лала Джамалян, взеха престижни награди на Фестивал на изкуствата "Георги Брегов 2019г." и на Десети фестивал на любителско училищно-художествено творчество, организиран от Общински детски комплекс - гр. Пазарджик. Дипломи и грамоти получиха:
Виктория Петева Станева от 5а клас - Диплом - класирана на "Гран при"
Ния Димитрова Терзиева от 6б клас - Диплом - класирана на второ място
Йоана Стоянова Димитрова - грамота за успешно участие
Полина Василова Гълъбова - грамота за успешно участие

Традиционен Великденски благотворителен базар за набиране на средства за лечението на Алекс.

Флашмоб „Библиотеката, училището и градът пишат” 2019

На 19.04.2019 г. се проведе урок - добра практика на тема: "Опознавам пролетните празници чрез изкуство" с учениците от 3-4 клас от ЦДО в час по Занимания по интереси, подкрепени от техните родители.
Учениците изпълниха вдъхновяващи пролетни стихове, песни, обреди и обичаи, които ни пренесоха във вълшебната вселена на възраждащата се природа. На този урок научихме как се празнуват пролетните празници. В различните ателиета учениците показаха майсторство, трудолюбие, умения и усет към красивото. Защото красотата събира хората, прави ги по-мъдри и по-добри. 

За Деня на Земята ,учениците  от VIб и г- жа Маркова  с много вълнение  и емоции засадиха фиданки на детска площадка и решаваха анкета за отношението си към Природата. Инициативата се проведе съвместно с г-жа Цветанка Чочева от РИОСВ.

На 12 и 16 април сборни групи от седмите класове, под ръководството на преподавателя им по химия г-жа Янка Георгиева, посетиха ПГХХТ гр. Пазарджик. Там учениците извършиха редица качествени експерименти със съединения от халогенната група и други реактиви. Седмокласниците наблюдаваха и много ефектни опити, в някои от които те самите взеха участие под ръководството на учители и ученици от професионалната гимназия. Всички работиха с голямо желание и ентусиазъм и не искаха занятието да свършва.

На 16.04.2019 г. в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ град Пазарджик се проведе първият за нас урок – добра практика след обучението на училищните екипи по Програма  „Прогресивни образователни практики“ на Фондация „Америка за България“.  Урокът по БЕЛ на тема „Бърканица в приказките“ бе проведен с учениците  от II б клас, с преподавател г-жа Верка Маратилова – главен начален учител.
Целта на урока бе развиване на въображението, импровизация с изречения и словотворчество в екипи.  Учениците бяха провокирани да направят нов прочит на така познатите приказки, да осъвременят героите като ги поставят в неприсъщи ситуации.

На 22.03.2019 г. петокласниците Младен Марков и Костадин Димитров взеха участие в Национална конференция на училища, посланици на ЕП. За своята презентация, свързана с безопасното ползване на интернет, бяха отличени с първо място във възрастовата група. Развълнувани, момчетата получиха грамотите си от г-жа Мария Габриел - депутат в ЕП в Брюксел.

В началото на месец март 2019 г. в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ в град Пазарджик за поредна година се проведе глобалната инициатива „Най-големият урок в света“ под патронажа на УНИЦЕФ и партньори. Целта на инициативата е младото поколение да се запознае с Глобалните цели за устойчиво развитие и да се поеме ангажимент към бъдещето на децата и на цялата планета.

В ОУ „Проф. Иван Батаклиев” гр. Пазарджик цари първомартенско настроение. Учениците от 5 и 6 клас и техните преподаватели - Таня Каменска и Бисер Банчев, подредиха в училището  изложба от саморъчно направени мартеници.

Във връзка с Международния  ден за борба с насилието и тормоза в училище, познат още като  Ден на розовата фланелка, учениците от ОУ „Професор Иван Батаклиев” се включиха с огромно желание в  разнообразни дейности и инициативи.  Седмокласниците, обединени под мотото "Предай нататък", изработиха  розови сърца, които подариха на учителите и учениците от 1 клас с идеята да ги направят съпричастни към  инициативата. В часа на класа ученици от 2-те класове отправиха послания един към друг, а 4-те и 6-те подготвиха презентации, дискусии и игри по темата. На информационата система в училище бе излъчен клипът „Без страх“. От двора на училището  излетяха множество розови балони с послания, написани от всички третолкасници. Беше организирана изложба с рисунки, табла и плакати, свързани със следните теми: „Кибертормоз”, „Училище без страх” и „Ден на розовата фланелка” . Организирана бе и музикално - артистична изява, на която учениците от вокална група HIT  TEENS с ръководител Лала Джамалян  пяха и танцуваха. Витомир, Ния и Александър зарадваха своите съученици с изпълнения на пиано и китара.

На 20.02.2019г. учениците на ОУ"Проф Иван Батаклиев" взеха участие в Общинското училищно първенство по Хандбал. Учениците се класираха на 1-во място момчета V-VIIклас и 1-во място момичета V-VIIклас. 

На 14.02.2019г. НЧ „Христо Ботев -1897 г.“, ОУ „Св. Климент Охридски“ и ОУ“Проф.Иван Батаклиев“ осъществиха незабравим урок по родолюбие с учениците от четвъртите класове.Те разгледаха с интерес изложбата с фотоси отразяващи живота и делото на Васил Левски и изслушаха подробната беседа на библиотекарката за книгите, притежание на читалищната библиотека, които разказват за Апостола на свободата.
Учениците от 4“А“,“Б“,“В“ клас,които посещават занималнята при г-жа Влахова в ОУ“Проф.Иван Батаклиев“ бяха съпричастни с подвига на големия българин. Освен това  рецитираха популярни стихове, посветени на Васил Левски.

Коледа носи послания за доброта, за щедрост, за милосърдие и е част от богатството от традиции и обичаи на народа ни.
Това беше акцент в работата през месец ДЕКЕМВРИ на ІІ „а“ клас с класен ръководител г-жа Елисавета Ягодина и учител ЦДО г-жа Емилия Вълчева, съвместно с родителите. Бяха изработени Коледни календари на доброто с помощта на родителите. Там за всеки ден от месеца децата трябваше да изпълняват различни предизвикателства едни към други и към своите близки, подчинени на добротата, милосърдието и човечността.

С любезното съдействие на родителка  – г-жа Велева, гост в клас беше отец Николай от църквата „Свети Арахангел Михаил“ гр.Пазарджик.
На Игнажден партньор в класа беше родителка – г-жа Надежда Попова. По много интересен и атрактивен начин, тя проведе викторина с учениците, посветена на всички зимни празници и обичаи.
Като финал на дейностите беше празничният урок озаглавен „Коледа в сърцето ни“. В празнично украсената стая учениците представиха пред своите родители празниците и обичаите от Игнажден до Васильовден по интересен начин. Не липсваха и традиционната питка с късмети и изненада от родител с персонални пожелания за всички ученици и учители.
Снимки

На 21. 12. 2018г. в ОУ "Проф. Иван Батаклиев" беше организирана и открита традиционната Коледна изложба базар от г-жа Каменска и г-н Банчев. Учениците показаха интересни техники - декупаж, витраж, квилинг, апликация, колаж. С изключително старание бяха изработени сурвачки, картички и предмети за Коледна украса. Събраните средства бяха дарени на деца, лишени от родителска грижа. С тази благотворителна акция нашите ученици за пореден път показаха доброта, съпричастност и желание за участи в благотворителни каузи.

Моята първа коледна книжка- съвместна работа с родители
Във връзка с изпълнение на дейностите от иновацията в ОУ „Проф. Иван Батаклиев” на 19.12.2018г. се проведе поредният от поредицата открити уроци под надслов „Моята първа коледна книжка“. Учениците от IIб клас с класен ръководител Верка Маратилова и учител ЦДО Йорданка Шопова в присъствието на родители се впуснаха в забавно приключение и сътвориха приказка за Дядо Коледа. С радост, усмивки и нескрито вълнение, заедно - деца и родители се справиха с всички интересни и забавни предизвикателства, пред които бе изправен героят. В книжката „Приключенията на Дядо Коледа“ учениците изразиха своето разбиране за приятелство и взаимопомощ, добро и зло.

На 17.12.2018 г. учениците от lll б клас на ОУ "Проф. Иван Батаклиев" с кл. ръководител Н. Методиева организираха и проведоха Коледна благотворителна акция под надслов "Протегни ръка, направи добро". Малките ученици събраха средства, с които закупиха хранителни продукти за възрастни и хора в неравностойно положение от с. Мирянци.

Екип от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“, гр. Пазарджик, директорът и 3-ма учители, с интерес се включи в изпълнението на Модул „Мобилности за посещение на училища с кабинети за медиация и развита IT структура“ от Национална програма „Квалификация“ 2018 г. чрез наблюдаване на добри практики в ОУ „Димитър Петров, гр. Сливен.

Един по-различен поглед  към математическите тела
Бе темата на интердисциплинарния урок, проведен в VIА клас на 06. 12. 2018 г. съвместно с РУО Пазарджик.  Учениците заедно с учителя по математика, г-жа Мичева, пътешестваха през времето и пространството като откриваха формите на изучаваните геометрични тела в природата, в национални исторически архитектурни обекти, в българските възрожденски къщи и в грънчарските съдове.
Урокът имаше за цел да провокира националното самочувствие и българския дух на учениците чрез съчетаването на знания от различни учебни предмети.

Призмите и пирамидите около нас -проект по математика в VIА, Б и В клас с г-жа Юлия Мичева.

През настоящата 2018/2019 година в ОУ „Проф.Ив.Батаклиев“ продължава реализирането на проект „Бъдещето е в училище“ по Европейска програма Еразъм + КД2.

 

Първата част от проекта „Засаждаме бъдеще“ приключи.   Поздравления за децата от VIб клас!
Желъдчетата се радват на техните топли грижи.
Малката стъпка, която правим, за да променим света!

 

На 28.11.2018 г. бе проведен открит урок , свързан с реализацията на иновативната концепция на училището за учене за реалния живот, което обоснова избора на учителите Аделина Симитчиева, Нели Михайлова и Аспарух Сестримски да планират и проведат урока като мултидисциплинарен. В него бе реализирана идеята учениците да усвоят ключови компетентности, необходими през целия живот,да се повиши равнището на функционалната и научната им грамотност.

По повод отбелязването на Международния  ден на толерантността – 16.11.2018 г., учениците от ОУ „Професор Иван Батаклиев” за поредна година  се включиха в  разнообразни дейности и инициативи, обединени под мотото „Живеем заедно в мир”. 

Тържествен концерт
на ОУ "Проф. Иван Батаклиев" по случай 70 години основно училище и 120 години от построяването на сградата.

Тържественият концерт по случай празника бе подчинен на мотото Заедно!
Замисълът и протичането му бяха свързани със съвместни изпълнения – ученици и учители пяха заедно, а наградата- спонтанното ставане на крака на публиката. След Химна на училището прозвучаха въздействащите изпълнения на пиано на Витомир Кръстев и Венера Спасова. Участието на родителите бе емоционално въздействащо. Под звуците на валса танцуваха с дъщерите си г-н Мерк, г-н Мушев, г-н Узунов, г-жа Петрова и синът й.
Вдъхновените изпълнения на групата „Тин хийтс“ под ръководството на г-жа Джамалян, Мандолините на четвъртокласниците, ръководени от г-жа Павлова, танците на ученици, участници в клуба по Спортни танци, предизвикаха бурната реакция на публиката. Участието на Дара Стоянова от IV клас доказа, че с основание е определяна като една от големите надежди на художествената ни гимнастика. Акробатите с ръководител г-н Сестримски „разказаха“ със съчетанието си, че с „Поглед към звездите“ е прекрасна устременост.
Голяма изненада бяха фолклорните танци, изпълнени от учителите като специален поздрав към всички присъстващи. Огромно вълнение предизвика появата на бившия възпитаник на училището Александър Савов, финалист от „Гласът на България“ Към изпълненията му се присъединиха г-н Иванов и групата „Тин хийтс“. Радост, топлота, споделеност – това са думите, които се съотнасят с празника на училището ни.

На 30.10 и 31.10 2018 г. ОУ "Проф. Иван Батаклиев" отбеляза 70 години от съществуването си като основно училище и 120 години от построяването на сградата в центъра на града. Във връзка с тези забележителни годишнини талантливите ученици на Бисер Банчев и Таня Каменска от V, VI и VII клас представиха изложба със свои художествени творби. Те създадоха портрети на проф. Иван Батаклиев и рисунки на сградата на училището, която е обявена за паметник на културата. Насладете се на майсторството на нашите талантливи ученици.
Рисунки

На 30.10.2018 г. в Пазарджик се проведе областна конференция на иновативните училища, организирана от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ по случай 70-годишната му история и 120 години от построяване на сградата, обявена за паметник на културата. Инициативата се осъществи с подкрепата на РУО – Пазарджик и в партньорство с ПУ „П. Хилендарски” в лицето на проф. д-р Галин Цоков - директор на Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти при ПУ „Паисий Хилендарски” и зам.-декан на Педагогическия факултет към ПУ,  член на Комисията на иновативните училища към МОН, както и г-н Александър Ангелов - управител на Център за творческо обучение, докторант по „Управление на образованието” и член на комисията на иновативните училища към МОН.

Снимки от откриването на новата 2018/2019 учебна година

На официална церемония днес /15.10.2019г./ бяха приети новите доброволци в Детско полицейско управление към OУ „Проф. Иван Батаклиев”

Учениците от VIб клас, ОУ"Проф.Иван Батаклиев" гр.Пазарджик участваха в проекта на Daikin и Гората.бг „Засаждаме бъдеще“ и спечелиха. Честито!

 

 

2017/2018 учебна година

КАПАЧКИ ЗА УСМИВКИ
На 14 юни 2018 год. учениците от Vllв клас предоставиха събраните пластмасови капачки за акцията "Капачки за усмивки", които в продължение на учебната година бяха събрани от възпитаниците на ОУ"Проф. Иван Батаклиев". Средствата от акцията са предназначени за дарителска акция, закупуване на специализирана медицинска апаратура, съобразно нуждите на "Специализирана болница за активно лечение по детски болести _ проф. д-р Иван Митев" ЕАД - София.

На 31.05.2018 г. се проведе открит урок с учениците от 4б клас - кл. ръководител Мария Минкова и преподавателката по литература - Аделина Симитчиева.

"Говорещият град " е финалният урок на Трети б" клас.Учениците преминаха обучение по програмиране и роботика.Партньорството между бизнеса и образованието е в общата идея на Калина Янева и Филип Филипов учениците да търсят решения и да прилагат знания.Софтуерният инженер Филип Филипов ги обучи да програмират, като преминаха обучение и създадоха модели в програма "Скрач".

Витомир Кръстев - ученик от иновативния 5б клас, спечели първо място в националния конкурс на тема: "Рицарят в мен". На 01 юни 2018г. в "Националния дворец на децата", официално беше награден с грамота и едногодишна стипендия.

Иновативност и предприемчивост
В часвете по Технологии и предприемачество учениците от 5а и 5б клас, с ръководител ст. учител Виолета Панкева, показват своите предприемачески умения и в сферата на кулинарното изкуство.
Снимки

На 24 май ОУ ” Проф. Иван Батаклиев” чества най-българския празник - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост .

На 10 май в открит урок по гражданско образование ученици от 1б и сборна група от 5а  и 5б клас отпразнуваха заедно рождения ден на SCRATCH. Темата на урока бе „Да научим повече за Европейския съюз в креативната ни класна стая“. Акцентът на открития урок бяха приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС. Под ръководството на своите преподаватели – Верка Маратилова - главен начален учител и Атанаска Пенева - ст. учител по ИТ, учениците демонстрираха умения във виртуалното пространство, където смело и уверено реализираха теоретичните си познания.

На 11 май учениците, учителите и ръководството на ОУ"Проф. Иван Батаклиев" извиха кръшно българско хоро в подкрепа на инициативата "Розите на България", организирана от Министерство на образованието и науката, съвместно с Министерство на външните работи, Министерство на културата и Държавната агенция на българите в чужбина. Събието е посветено на 11 май - Ден на Светите братя Кирил и Методий. Идеята беше на оживени и публични места в България и в чужбина, да звучи българското хоро "Празнична сюита", на което да танцуват всички участници в инициативата. Ние вярваме, че има смисъл в това чрез българската фолклорна музика и събития като "Розите на България", да се обединим като българи и да бъдем сплотена общност, където и да се намираме по света.

Иновативност и предприемчивост с г-жа Вили Панкева и учениците от 5а и 5б клас.

В навечерието на Деня на Европа най-младият български представител в Европейския парламент разговаря с учениците откровено и на "човешки език" за техните мечти и желания.

На 09. 05. 2018г. бе открита изложба на тема " Приказни герои". Тя е в изпълнение на плана за иновативна дейност и е резултат от съвместните усилия на Таня Каменска и Катя Митрева.
В този съвместен проект по ИИ и литература учениците от 5а и 5б клас показаха творчество, фантазия и знания.

НАШИТЕ ДЕЦА ЩЕ ПОСТРОЯТ НАШЕТО БЪДЕЩЕ
Пред колеги от областта, съвместно с РУО- Пазарджик учителите Елисавета Ягодина, Емилия Вълчева, Верка Маратилова и Йорданка Шопова представиха творчески практики чрез иновативни методи на преподаване. Интердисциплинарен урок „Космически загадки и задачки” се проведе с учениците от 1а клас. Няма по – вълнуващо приключение от това, да се отправиш на мисия в необятния Космос. Мисия „Архитект“ - тематичен проект, с който учениците от 1б клас  се потопиха в света на реалната професия. Предизвикателство за тях беше пътешествието им във вълшебната страна Геометрия.

Добра практика "Четене чрез танграми - четене с разбиране" по математика при г-жа Юлия Мичева в VА клас бе проведена на 30.04.2018г. съвместно с ученици, родители и учители. Учениците бяха мотивирани да мислят, да правят изводи и да работят в екип, подпомагани от техните родители и учители.

Световния ден на Земята – 22 април 2018 г.

Световния ден на книгата – 23 април

На 20.04.2018 година в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ - град Пазарджик, което от тази учебна година е в списъка на иновативните училища, се осъществи мултидисциплинарен урок  в V б клас на тема „Един ден в моя квартал”. Мария Бонова,  Катя Митрева и Атанаска Пенева доказаха, че учителите от това училище умеят да работят в екип, като идеално съгласуваха дейностите си, за да осъществят целите на урока. 

На 10.04.2018г.  в ЧК се проведе беседа   с учениците от VI д клас с кл. р-л  г- жа Маркова и  Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик  на тема „Безопасно общуване в интернет”.

Красива и пъстра благотворителна изложба-базар
В навечерието на най-големия християнски празник - Великден, учениците от ОУ "Проф. Иван Батаклиев" организираха благотворително събитие в подкрепа на 10-годишния Митко, който се нуждае от лечение и съпричастност. На изложението се предлагаха изделия, ръчно изработени от ученици от V и VI клас в часовете по Технологии и предприемачество под ръководството на ст. учител Виолета Панкева и ст. учител Стоянка Каменска.

На 26.03.2018г. на сцената на ДКТ „Константин Величков“ се проведе урок с учениците от VII клас, свързан с изучаване на откъс от творбата на Алеко Константинов – „Бай Ганьо у Иречека“. Гост-участник бе актрисата Албена Михова от Сатиричния театър „ Алеко Константинов“ – София.

Изложба "Рицарят в мен"

По повод  отбелязването на Международния  ден на Търпението-25 март, учениците от ОУ „Професор Иван Батаклиев”  се включиха с удоволствие в  разнообразни дейности, свързани с темата за търпението . На информационната система в училище бе излъчен клип ,,Търпение,,. За да покажат своята съпричастност, 5 и 6 клас самоинициираха и участваха в игри  на тема: ”Търпението,, , ,, Колко сме различни и колко си приличаме?,, , ,, Покажи на другия,, .

За трета поредна година ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ Пазарджик участва в инициативата „Най-големият урок в света“ под патронажа на УНИЦЕФ и партньори.

Честита Баба Марта от учениците от пети клас!
Те пазят националните традиции. В часовете по технология и предприемачество, с изключително старание, създадоха мартеници и картички.

Във връзка с  отбелязването на Международния  ден за борба с насилието и тормоза в училище, познат още като  Ден на розовата фланелка , учениците от ОУ „Професор Иван Батаклиев” за поредна година  се включиха в  разнообразни дейности и инициативи, обединени под мотото „Предай нататък”.

На 24.02.2018 година от 11:30ч се проведе училищния кръг на "Spelling Bee". Пред многобройна публика 27 участници от 5, 6 и 7 класове премериха сили в спелуването на английски. След оспорвана надпревара на 2ро място се класира Елизабет Мерк от 5кл с преподавател Мария Бонова, а победителят е Георги Георгиев от 7в клас с преподавател В. Лесова. 

През 2017 година се проведе обучение за подготовка на киберскаути между 242 ученици от 12 населени места, организирано от Центъра за безопасен интернет.
Сред най-добрите бе отборът на киберскаутите „Добрите“  от ОУ „Професор Иван Батаклиев“, град Пазарджик.
Наградените ученици бяха на медийно обучение в БиТиВи.

Учениците от 5г клас от ОУ„Проф. Иван Батаклиев“, с класен ръководител Диана Младенова, изнесоха " Урок по родолюбие и патриотизъм" в Регионалния исторически музей  гр. Пазарджик. Проявата беше част от програмата за отбелязване на 140 години от Освобождението на Пазарджик и се проведе сред исторически реликви на откритата изложба в музея -  копия на Самарското знаме и на знамето на Горнооряховската дружина, което е единственото, шито от българи и става бойно знаме в Руско-турската война.

Учениците от пети клас рисуват по проект "Веселите букви". Показват оригинално творческо виждане и усет за постигане на равновесие в композционното решение при изграждане на рисунката.

Традиционна изложба - базар, организирана на 22.12.2017г. от г-жа Панкева, г-жа Каменска и учителите от начален етап - г-жа Павлова, г-жа Маратилова, г-жа Ягодина и г-н Джингаров. Учениците показаха интересни техники - декупаж, витраж, квилинг, колаж и апликация. С изключително старание бяха изработени сурвачки, картички и предмети за коледна украса. Събраните средства бяха дарени на Мирослава Тодорова /бивша наша ученичка/ за сложна операция и лечение.

На 22 декември във фоайето на ОУ „Проф. Иван Батаклиев” бе открита традиционната коледна изложба базар.

Инициатива на петокласниците с преподавател г-жа П.Георгиева по случай Национална седмица на четенето -15.12.2017г.

На 13.12.2017 година в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ - град Пазарджик, което от тази учебна година е в списъка на иновативните училища, се осъществи мултидисциплинарен урок  в V б  на тема „Думата и нейните значения в науката и в живота”. Катя Митрева, Сашка Янкова, Виолета Панкева, Таня Каменска, Аспарух Сестримски и Атанаска Пенева доказаха, че учителите от това училище умеят да работят в екип, като идеално съгласуваха дейностите си, за да осъществят целите на урока. 

На 06.12.2017 година в Младежки дом се проведе международна изяваконцерт „Вечер на талантите” с участието на учениците от ОУ „Професор Иван Батаклиев” и техните италиански връстници от град Ченто . Публиката се наслади на изключителните изпълнения на групата  Hit Teens, с  ръководител  Лала Джамалян; на групата по акробатика, с ръководител Аспарух Сестримски, на клуб  за модерни танци Бижу,  с ръководител Жасмина Хаджийска, както и на две пленяващи танцуващи двойки от клуб по  спортни танци    Импулс 2008.

На 01. 12. 2017 г.  в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ се проведе бинарен урок по музика и математика с учениците от VА клас. Темата на урока, „Музика с дроби“, бе избрана от преподавателите г-жа Джамалян по музика  и г-жа Мичева по математика. Учителите въведоха учениците в необятния свят на науката и изкуството като използваха знанията им  за нотни трайности, за  метрума на музиката и безмензурност и умело ги съчетаха със знанията за сравняване, събиране и изваждане на обикновени дроби. Петокласниците затвърдиха знанията си чрез забавления с песни, танци и интерактивни тестове от приложенията на софтуера Mozabook.

На 04. 12. 2017 г.  ученици от VА клас на ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ участваха в инициативата „Засади дръвче, спаси Планетата!“ на издателството по английски език Експрес Пъблишинг.

На 22. 11. 17 г. в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ , съвместно с РУО – гр. Пазарджик , се проведе интегриран урок в  5 клас по човекът и природата и информационни технологии на тема „Звезди и галактики“. Учителският екип – Галина Маркова, Янка Георгиева и Атанаска Пенева заложи на новите технологии и практическата работа  в процеса на обучение, което предизвика голям интерес у учениците.

Гравитацията - лесна и забавна!
В часа по ЧП учениците от Vб клас, заедно с  г-жа Маркова, се запознаха чрез игри с темата "Гравитация".
Снимки

Вълшебните ръчички.
Учениците от V б,в,г,д клас, под ръководството на г-жа Георгиева и г-жа Маркова, работиха и представиха  своите проекти на тема "Моята рисунка на тема „Космос”  и "Моделиране на Слънчевата система".
Снимки

Ученици от VA и VIВ клас отбелязаха 1 ноември- ДЕНЯ  НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ като поднесоха цветя на паметника на Алеко Константинов в парк   „Остров Свобода”.

Във връзка с патронния празник на ОУ "Проф. Иван Батаклиев",  на 31.10. 2017 г. учениците от V г клас заедно с класния си ръководител Диана Младенова  поднесоха цветя и се поклониха пред дома, където е живял известния историк и географ. 

Ученици от ОУ "Професор Иван Батаклиев" Пазарджик под ръководството на Сашка Янкова, старши учител по география и икономика, Атанаска Пенева,ръководител направление ИКТ, както и Анна Александрова, учител по английски език, повториха уникалното измерване на обиколката на Земята, извършено от древния учен Ератостен.

Снимки от откриването на новата 2017/2018 учебна година

2016/2017 учебна година

През учебната 2016/2017 г. ОУ "Проф.Ив.Батаклиев" спечели и успешно реализира Проект "Заедно ще успеем" по Европейска програма ЕРАЗЪМ+ КД1.Обучението се проведе в гр. Йоенсуу от 18 до 22.02.2017 г. и в него се включиха четирима представители на училището: Даниела Кемчева - директор, Жасмина Хаджийска - педагогически съветник, Мария Бонова - преподавател по английски език, Елисавета Ягодина - начален учител.

Ансамбъл "Пазарджик" с ръководител Атанас Чолаков изнесоха образователен концерт пред учениците на ОУ "Проф. Иван Батаклиев" като прекрасен финал на учебната година.

На 6 юни 2017 г. се проведе бинарен урок по математика и човекът и природата в VIВ клас. Темата на урока, „Математиката – приятел на екологията“, бе избрана от преподавателите Юлия Мичева и Нели Михайлова. Учениците влязоха в ролята на анализатори на данни (текст и диаграми), характеризиращи качеството на въздуха.

ШЕСТОКЛАСНИК ОТ ОУ”ПРОФ. ИВАН БАТАКЛИЕВ” – гр. ПАЗАРДЖИК С ПЪРВО МЯСТО В ХIV НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „КАЗАНЛЪШКА РОЗА” НА ТЕМА „ПРИКАЗКА ЗА РОЗАТА”
С медал, диплом и предметна награда беше награден Денис Видев Стоянов, ученик от VIб клас, за усърдието му да твори и създава прекрасни произведения на приложното изкуство. Той участваше в конкурса с диамантен гоблен „КАЗАНЛЪШКИ РОЗИ”.Денис постигна този впечатляваш успех с много труд и старание.

Урок в облака
Информационни технологии в 6 клас

Преподавателите Атанаска Пенева от ОУ “Професор Иван Батаклиев“ град Пазарджик, Ирина Стойкова от ОУ "Цар Симеон I" Варна и Анита Димитрова от ОУ „Никола Вапцаров„ град Берковица, заедно с техните шестокласници създадоха виртуално пространство, чрез което посетиха забележителностите в градовете Пазарджик, Варна и Берковица.

Снимки от 24 май 2017г.

Представителна изява по проект "Твоят час" на вокална формация "Hit Teens" с ръководител Лала Джамалян в ДТ "Константин Величков"

Представителна изява по проект "Твоят час" на спортен клуб "Забавна акробатика" с ръководител Аспарух Сестримски в ДТ "Константин Величков"

На 2.05.2017 г. в град Пловдив на официална церемония в Дом на културата „Борис Христов“  бяха наградени участниците в конкурса „Народните будители и аз“ под егидата на Община Пловдив и Ротари клуб – гр. Пловдив.

В чест на Деня на Европа. учениците от V г клас и преподавателя  Галина Маркова засадиха Рододендрон /в превод от гръцки означава“розово дърво“/ в двора на училището.Засаждането на дървото символизира надеждата и непрекъснатостта на живота.

Виктория Емилова Илкова, Мария Димитрова Павлова и тяхната преподавателка по музика Лала Джамалян спечелиха втора специална награда на кмета на гр. Пазарджик за популярна музика на Девети фестивал на училищното творчество "Пеем и танцуваме".

На регионалния етап на конкурса "Рицарят в мен", проведен на 20. 04. 2017г. бяха отличени:
Теодор Радев - 7а клас,
Надя Вълчева - 7а клас,
Здравка Дунгарова - 7б клас.
Учениците получиха грамоти и подаръци и ще участват в заключителния национален етап на конкурса.

С флашмоб в пешеходната зона на град Пазарджик, РБ "Никола Фурнаджиев", Регионално управление на образованието, ОУ "Проф. Иван Батаклиев",ПМГ  "Константин Величков", ПГ„Иван С.  Аксаков", Професионална гимназия по селско стопанство "Царица Иоанна", Професионална гимназия  по механоелектротехника, НУ "Отец Паисий" и НУ "Васил Друмев" посочиха мястото на книгата в съвременния свят.

По случай Международния ден на книгата учениците от 5в, 5г и 5 е клас и техните преподаватели- г-жа Н. Кръстанова, преподавател по БЕЛ, и г-жа Стоянка Каменска- преподавател по изобразително изкуство, представиха съвместна изложба на тема „Магията на вълшебните приказки”.

Нашите победители от състезанието Spelling Bee - Георги Попов от7а клас и Александър Юнчен от 5г клас, на национално състезаие в София.

На 7 и 8 април 2017 г. в гр. Добрич бе проведен финалният етап на Национална ученическа конференция по гражданско образование на тема;"Семейство- училище- общество". В своята възрастова група нашите ученички се представиха отлично. В раздел "Есета и авторски приказки" Ясена Личкова от VIв клас спечели първо място, а Зорница Телбизова от VI a клас- второ място.

25 март - Международен ден на търпението

Конкурс за рисунка "Рицарят в мен" - 24.03.2017г.

Честито на победителите и тяхната преподавателка Лала Джамалян за спечелените награди в Седми музикален конкурс "Георги Брегов" 2017.
Първо място за Виктория Илкова.
Трето място за Айфа Набше.

На 24. 02. 2017г. в гр. Пловдив се проведе конкурс, посветен на 180г. от рождението на Васил Левски. Организиран от Община Пловдив, Ротари проектът "Народните будители и Аз", имаше разнообразни форми на изява. Активното участие на ученици от училището ни бе отбелязано от организаторите на конкурса.

Училищният кръг на сътезанието Spelling Bee 2017 в ОУ "Проф. Иван Батаклиев" гр. Пазарджик се проведе на 25.02.2017г. Участие взеха малко над 20 деца от V, VI, VII клас. В първия кръг отпаднаха само двама състезатели, останалите продължиха да се състезават до 5 кръг. Първо място спечели Георги Димитров Попов от VII клас, а негов подгласник  е Александър Иванов Юнчев от V клас.

Отбелязването на Международния  ден за борба с тормоза в училище, познат още като ,,Ден на розовата фланелка.

На 21.02.2017 година учениците и учителите от ОУ "Проф. Иван Батаклиев" се включиха в глобалната инициатива "Най-големият урок в света". Целта на инициативата на УНИЦЕФ, която е подкрепена от МОН,  е следната: да се запознаят  учениците с новите Глобални цели за устойчиво развитие, които са насочени към решаването на икономически, социални и екологични цели.

На 23 в ОУ „Проф. Иван Батаклиев” бе открита традиционната коледна изложба базар. Красивите сурвачки, свещи, картички и съдове, които бяха изложени, бяха изработени от учениците в творческа работилница по приложно изкуство с ръководител Виолета Панкева, която е част от Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове и в часовете по изобразително изкуство с преподавател Стоянка Каменска.

В навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Хрристово в ОУ "Проф. Иван Батаклиев" се проведе открит урок по литература в 5б клас на тема: "Коледа- празник на надеждата" .

На 19.12.2016г. г-жа Е. Ягодина и г-жа Н. Михайлова проведоха бинарен урок в 4 клас на тема "Размножаване на растенията". В урока бяха използвани интерактивни методи- презентации, видеофилми, рисуване на схеми и апликиране. Този интересен урок определено заинтригува учениците, които с лекота усвоиха учебния материал и придобиха допълнителни знания и умения, умело поднесени от техните преподаватели.
Снимки

На 6-ти и 7-ми декември учениците от четвърти „б“ и  сборна група шестокласници взеха участие в инициативата "Часът на кодирането" (Hour of Code). На инициативата е посветена седмицата от 5 до 12 декември 2016 г., а за участие в нея са се регистрирали 148 училища от България. ОУ "Проф. Иван Батаклиев" е част от тях.
Снимки

Госпожа Атанаска Пенева ръководител направление ИКТ към нашето училище  посети ЦЕРН  Швейцария. Тя се  запозна с целите и задачите на ЦЕРН, видя детектора ATLAS и SC, SM18. Направи  упражнение в S'LAB, разгледа MICROCOSM. Посети DATA CENTRE, LEIR, AMS  и CCC. Представи презентация на колегите посветена на българското участие в Церн.
Презентация

На 02.12.2016 учениците от 2в клас , заедно с родители посетиха завода за детски играчки "Ирели" гр. Пазарджик. Инициативата е организирана от Лилия Дачева и се осъществява като планирана дейност от план за съвместна работа с родители. Учениците работиха, научиха и участваха наравно в процеса на труд. Той беше възнаграден и всяко дете получи подарък, изработен от самия него.
Ивана Павлова - учител и класен ръководител
Йорданка Шопова - учител ЦДО
Снимки

С този различен урок по музика завърши ден петък/ 02.12. 2016 г./за 2в клас. Ксилофон, барабанче , различни перкусионни инструменти , професор Деси и соло ксилофон Денис Сюлейман.
Сърдечно благодарим на Марина Маринова.
Ивана Павлова - учител и класен ръководител
Снимки

На 28 ноември 2016 г. ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ отбеляза своя патронен празник – 125 години от рождението на проф. Ив. Батаклиев. Учители и ученици се събраха в зала „Хебър” в Гранд хотел „Хебър” в деня, който е символ на достойство, традиция и духовност. Залата бе предоставена безвъзмездно от любезните домакини.
Учениците от четвърти клас се включиха в празника, посветен и на предстоящия Ден на народните будители с открит урок по гражданско образование „В обувките на Палечка“. В това пътешествие те имаха съвременен спътник – новата технология MozaBook  - уеб базирана интерактивна онлайн платформа. Гости на урока бяха експерти от РУО и Община Пазарджик, директори на училища, учители и родители.

На международния турнир по плуване в гр. Орестиада, Гърция, провел се този уикенд ,  на кйто участваха 400 деца от 20 плувни клуба от Гърция, Турция и България, нашата ученичка Любов Чалъкова от 5в клас спечели златен медал  в категорията на 50 метра свободен стил и бронзов медал  на 50 метра бътерфлай.

На 13.10.2016 г. ученици от  VIA клас на ОУ "Професор Иван Батаклиев" бяха на посещение в Административния съд в Пазарджик. Посещението се проведе по повод  Деня на отворени врати в съда и имаше за цел изграждане на правна култура у децата.  Срещата премина под надслов "Аз си знам правата". Учениците представиха свои информационни табла и презентация за правата и задълженията на децата.

Първо място и отличо представяне за отбора на нашето училище
за участие в езиковата игра, организирана от института за български език "Проф. Любомир Андрейчин" при БАН в рамките на Националната седмица на четенето /10-14. 10. 2016г./.

Снимки от 15.09.2016г.

2015/2016 учебна година

ОТНОВО ГОЛЯМА СПОРТНА ПОБЕДА
Трето място на крайното комплексно класиране за отбора по лека атлетика на нашето училище, с треньор учителят по физическо възпитание -Никола Николов.
Снимки

На 24 май ОУ ” Проф. Иван Батаклиев” чества най-българския празник - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Снимки

За  поредна година в  конкурса за рисунка на графичен таблет, организиран от  Художествена галерия „Станислав Доспевски” и WACOM участваха група ученици от ОУ“Проф. Иван Батаклиев“. Тази година конкурсът е под надслов „Имам си една мечта…”.  Дамян Ангелов спечели 3 място в конкурса, а Теодор Златанов бе отличен с поощрителна награда за таланта си.

Учениците от 1 в клас, заедно с приятелите от детски отдел на библиотека "Н. Фурнаджиев",  предвкусиха Великденските празници с цветни моливи и книжка в ръка. Рисунките, направени по време на великденските четения, са изложени на витрината на библиотеката върху предварително направено пано.Учител Ивана Павлова

Снимки от Великденската работилничка

На 27.04.2016 г. ученици от 7. клас на ОУ „Проф. Иван Батаклиев“, заедно с преподавателката си по химия, г-жа Янка Георгиева, бяха на посещение в ПГХХТ, гр. Пазарджик. В химичната лаборатория на гимназията,  под ръководството на г-жа Нели Стамболиева и нейни възпитаници от 10 клас, седмокласниците проведоха редица химични експерименти, доказващи свойствата на веществата, изучени по-рано през учебната година.

Деца творят и помагат на свои връстници в беда
Великденски благотворителен базар

На 26.04.16 г., под ръководството на г-жа Янка Георгиева, бяха представени избрани проектни материали на тема „ЦЕРН в моите очи“ пред ученици от 5 и 7 клас.

В Деня на Земята учениците от VIг клас с голям ентусиазъм посадиха магнолия в двора на училището,за която ще се грижат.

На 21.04.2016г. беше проведено литературно четене на тема "Творби от любими български поети". Ученици от 6а, 6б и 6в клас четоха и рецитираха стихотворения от български поети, подкрепени от тяхната учителка по БЕЛ - г-жа Георгиева. Разказваха за житейския и творчески път на Хр. Ботев, Добри Чинтулов, Любен Каравелов.

Библиотеката, училището и градът четат.

Номинации от регионален конкурс „Аз съм дърво – защити ме!”

На 31.03.2016 година I"в" клас заяви своята принадлежност към света на грамотните хора.Учениците се забавляваха, четоха, разказваха, бяха актьори и художници в палата на книгата РБ " Н. Фурнаджиев" гр. Пазарджик.Заедно с тях бяха Директора на ОУ "Проф. Иван Батаклиев" г-жа Д. Кемчева, родители, приятели и учителката на първокласниците Ивана Павлова.

На 14.03.2016 учениците от VI в клас отпразнуваха международния ден на числото ПИ.
„Часът на ПИ“ премина в смях и весели игри. Два  екипа  се забавляваха, докато изчисляваха и решаваха  практически задачи. Прозвучаха собствени стихове и песни, посветени на това необикновено число, обявиха ПИ-шампион на класа в оспорвано състезание.
Накрая се почерпиха с „ПИ“ – сладки, направени с любов от учителката им по математика и класна – Диана Златанова.

На 9. 03. 2016 г. в VВ,Г клас се проведе вътрешноучилищна практика по математика с преподавател Юлия Мичева. Заедно с Алиса от страната на чудесата петокласниците предприеха пътешествие в страната на естествените числа.

Изключително интересен открит урок на г-жа Лала Джамалян /учител по музика/ и г-жа Атанаска Пенева /учител по ИТ/ в 7а клас. Добрата практика представлява филмова хронология на музикалната епоха, с използване на интерактивни методи, тематична презентация,  музикални игри , свирене на виртуално пиано, кратьк концерт в камерен сьстав и караоке пеене.

На 23 април наши ученици участваха в концерт в гр. Бига по повод празника на детето в Турция.

Час по литература с учениците от 4б клас, с класен ръководител г-жа Нели Методиева, и г-жа Николина Кръстанова, преподавател по БЕЛ. Урокът,  проведен на 16.12.2015г., имаше за цел да покаже приемствеността между двата етапа на обучение.

По повод "Седмицата на националното четене", организирана от МОН, Iв клас, с класен ръководител Ивана Павлова, посети Регионална библиотека "Н.Фурнаджиев" - детски отдел.

Моменти от "Работилничката на Дядо Коледа", с учениците от нашето училище и тяхната преподавателка Виолета Панкева.

Коледен базар - 22.12.2015г.

Коледен концерт - 22.12.2015г.

Коледно хоро - 22.12.2015г.

Моменти от "Работилничката на Дядо Коледа", с учениците от нашето училище и тяхната преподавателка Виолета Панкева

Коледна работилница с учениците от 2а клас и тяхната учителка Румяна Ангелова

На 21.12.2015г. се проведе Коледно състезание по БЕЛ с учениците от 2, 3 и 4 клас

Компютърни рисунки на петокласници на тема: "Коледа"

Необичаен час по английски език в 6 "в" клас с преподавател Анна Александрова

На 01.12. се проведе съвместен урок по английски език на тема “Educational systems in Japan, Britain and Bulgaria”. Учениците от 5 „в” и 6 „в” клас и техните преподаватели Величка Лесова и Анна Александрова

"Слънчева система" бинарен урок в 4а клас,проведен на 26.11.2015 г.с участието на ученици от 7 клас.

Откриване на новата 2015/2016 учебна година

„Най-големият урок в света“ е темата на проведения на 29.09. 2015 г. в часа на класа урок в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ – гр. Пазарджик. Целта на урока бе да се популяризират новите Глобални цели за устойчиво развитие

2014/2015 учебна година

ТРЕТО МЯСТО ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС
За първи път ученик от училище „Професор Иван Батаклиев” участва в Национален конкурс „Казанлъшка роза” и спечели трето място. Класирането е резултат от много упорит труд на Оля Павлова Владова, ученичка от VІІ е клас под ръководството на старши учител Виолета Панкева. Със своя прекрасен гоблен „Казанлъшка роза” тя участва в конкурса в направление Изящно и приложно изкуство на тема „Приказка за розата”, който е част от ежегодния за град Казанлък Празник на розата 2015. Организатори на конкурса са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Община Казанлък и Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски” град Казанлък.

За поредна година учениците от училище  ОУ „Професор Иван Батаклиев” подкрепиха  национална кампания за почистване, която тази година е под надслов "Да изчистим  България заедно”.

Тържество на 1а клас по случай завършване на учебната година.

Бронзова грамота за Красимира Василева Панайотова от 6в клас и нейната учителка по български език и литература Николина Кръстанова на Националното състезание по български език "Любословие" 2015г..
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ГОЛЯМОТО ПОСТИЖЕНИЕ!!!

На 05.05.2015 г. в ОУ „Проф. Иван Батаклиев” се проведе празник под надслов „Спаси живота на децата”, посветен на Глобалната седмица за пътна безопасност на ООН на тема: „Децата и безопасността на движението по пътищата”.
Учениците от ІІа клас демонстрираха знания за пътните знаци и правилата за пътна безопасност, които приложиха после в практическото занятие: „Велосипедисти и пешеходци”.

На 24.04 2015 г. учениците от ПИГ 3 клас, съвместно с ученици от 7 клас,  показаха и на дело доказаха, че науките химия и физика не са толкова трудни, а могат да бъдат и доста интересни. Под ръководството на своите преподаватели, Ивана Павлова и Яна Георгиева, те реализираха демонстративно- лабораторно занимание на тема " Магията на химията и физиката в детския свят".
Снимки

Ученикът от 5г клас Деан Шиков беше класиран на трето място в категория Springboard на втората национална конференция на общността на училищата "Pearson Longman Schools"нa 25.04.2015г.. Той бе единственият представител от областта, класиран на националния етап.
Снимки

Снимки от Международния ден на книгата на 23. 04. 2015г.
Още снимки

Първа награда от Национален конкурс по народно приложно творчество „Лазарка , мома гиздава“ 2015г.
В навечерието на най-светлия християнски празник Великден,
Димитър Кръстев от 7б клас и Стиляна Атанасова от 7г клас, под умелото ръководство на старши учител Виолета Панкева, спечелиха призовата първа награда в направление „Рисунка и пластична рисунка“ във втора възрастова група със своята прекрасна рисунка с квилинг техника – „Лазарка“ .

Достойно представяне на Марио Муауад/6д клас/ и Георги Попов /5а клас/ на националния кръг на състезанието "Spelling Bee" в гр. Пловдив

Азбуката вече знаем и като слънца сияем! Празник на буквите в първи "А" клас.

На  19.03.2015 година бе проведена положителна практика по БЕЛ с Учениците от  6 г клас и госпожа Катя Митрева - учител по БЕЛ. Те трябваше да открият какво е щастието за  героите от разказа на Елин Пелин „Що е щастие?” и да се досетят какъв е „краят на историята”

ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ участва в състезанието Spelling Bee 2015

Интегриран урок по литература и изобразително изкуство " Коледа- празник на надеждата" с учениците от 5г клас.

Коледно настроение със снимки от Коледната изложба

Г-ца Кремена Кърчанова - представител на ИТ компания, изнесе лекция на тема: "Магията на цветовете, използвани в компютъра".
В часа по математика в 1 а клас при г-жа Мария Минкова бе демонстрирано приложението на програмируемата играчка Пчелата BEE-BOT.

На 28.09.2014г. учениците от ОУ "Проф. Иван Батаклиев" се включиха в националната кампания "Чети с мен"

Откриване на учебната 2014/2015 година

Назад

2013/2014 учебна година

Снимки от урок по математика в
VІб клас на тема  „Приложение на пропорциите при конструиране на тела“ с преподавател Юлия Мичева – главен учител по математика и ИТ - 22. 04. 2014 г.

Снимки и видео от проектобазиран урок по физика на тема "Око" на г-жа Яна Георгиева
Снимки
Видео

Ученици от ОУ "Проф. Иван Батаклиев" и тяхната учителка по Бит и техника - г-жа Панкева спечелиха трето място на Национален конкурс по приложно изкуство "Лазарка- мома гиздава", организиран от МОН и Национален дворец на децата гр. София. Конкурсът е част от Международния Детски Фестивал "Млади таланти", който се проведе от 8 до 12 април.

Четвъртокласници зарадваха децата от детската градина с представление и пролетни картички

Снимки от интегрирания урок по география 5 клас и ЧП 4 клас с г-жа Сашка Янкова и г-жа Румяна Ангелова

Снимки от откриването на първия учебен ден

Назад

2012/2013 учебна година

Първа представителна изява по проект "Успех" на театрално студио "Вълшебство" с ръководител г-жа Аделина Симитчиева - 27. 05. 2013г.

Гледайте един различен и много интересен час по литература с г-жа Симитчиева - "Тримата братя и златната ябълка" през погледите на актьорите от ДКТ "К. Величков" гр. Пазарджик

Горди сме с първото и второто място, и с отличното представяне на възпитаниците на г-жа Панкева в Десети детски национален конкурс за бродерия и ръкоделие 2012-2013г. Разгледайте техните грамоти

Дипломи и снимки от Пети фестивал на училищното творчество "Пеем и танцуваме". Възпитаниците на Лала Джамалян и Жасмина Хаджийска заеха първите места

Снимки на 3а клас в Банско

Учениците от 2а клас и тяхната класна, г-жа Драганова, отбелязаха 140 години от обесването на Васил Левски и от живота на неговата жива идея за свобода

Един ден в ОУ"Проф. Иван Батаклиев"- 2013г.

Снимки от дарението, направено от нашите ученици, за помощното училище в гр. Пазарджик

17.12. 2012г. -Снимки от раздаване подаръци и лакомства на децата от 1 клас

Снимки от 15 септември 2013г.

Снимки от обучителен семинар на тема: "Развитие на екипни взаимодействия и професионални умения"-2012г.

Назад

2011/2012 учебна година

Наградени в „Моята зелена приказка - нова творческа практика с използване на ИКТ”

Снимки от празника на училището - 24.01.2012г.

Снимки от първия учебен ден на учебната 2011/2012г.

Снимки от Еко деня, посветен на опазването на горите, енергийната ефективност и замърсяването, причинено от пластмасовите отпадъци.

Снимки от 7 и 14  декември  2011 година - традиционно коледно математическо състезание ”Стани богат на знания” в ІV и ІІІ клас, организиран от МО на началните учители.

Снимки от 16.ХІ. 2011 г.-  г-жа Ангелика Алексова –представител на детски център „Радост”  гр. Тампа, беше гост в нашето училище.

Назад

2010/2011 учебна година

Снимки - открит урок по литература на г-жа Аделина Симитчиева с 6в клас в Художествената галерия гр. Пазарджик- март 2011г.

Снимки от празника на училището- 25.02.2011г.

Снимки от обобщителния урок по литература - VІ клас
на тема : " Серафим - разказ за духовната красота"
Преподавател: Аделина Симитчиева

Снимка на 1а клас

Снимки от 15 септември 2010г.

Назад

2008/2009 учебна година

Снимки от празника на училището - 2008/2009г.

Снимки от историческата изложба - 07.11.2008г.

Снимки от 15 септември 2008г.

Снимки от деня на самоуправлението - 07.11.2008г.

Снимки от празника "Ден на таланта"

Назад

2007/2008 учебна година

Посещение в дом " Майка и дете" гр. Пазарджик- 2007/2008 г.

Видео от тържеството на празника на училището- 2007/2008 г.

Снимки от празника на училището- 2008г.

Видео от коледната изложба - 2007/08 година

Снимки от коледната изложба - 2007/08 година

Видео от коледното тържество на 2а клас- 2007/08 година

Назад

2006/2007 учебна година

ІІа,б клас - 2006/07 година
ІІІа,б клас - 2006/07 година

Назад

Easy CSS Menu by Css3Menu.com