ДОМАШНА ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ

ШЕСТОКЛАСНИК ОТ ОУ”ПРОФ. ИВАН БАТАКЛИЕВ” – гр. ПАЗАРДЖИК С ПЪРВО МЯСТО В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС
Второто ни участие в традиционния национален конкурс „Казанлъшка роза”, организиран от Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Община Казанлък и Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски” гр. Казанлък, отново завърши с приз. След третото място през 2015 г., този път сме на върха: ДИПЛОМ за ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ на ОУ”ПРОФ. ИВАН БАТАКЛИЕВ”–гр.ПАЗАРДЖИК с ръководител ВИОЛЕТА ПАНКЕВА в ХIV НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „КАЗАНЛЪШКА РОЗА” НА ТЕМА „ПРИКАЗКА ЗА РОЗАТА”- ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО, в рамките на ПРАЗНИК НА РОЗАТА 2017 г. За пореден път доказахме, че училището ни е сред водещите в страната в сферата на приложното изкуство.
С медал, диплом и предметна награда беше награден Денис Видев Стоянов, ученик от VIб клас, за усърдието му да твори и създава прекрасни произведения на приложното изкуство. Той участваше в конкурса с диамантен гоблен „КАЗАНЛЪШКИ РОЗИ”.Денис постигна този впечатляваш успех с много труд и старание.
В двата раздела на направление изобразително изкуство се конкурираха 765 творби. Целта на конкурса бе да утвърди и разкрие значението и красотата на розата като символ на Розовата долина и страната ни. Награждаването на призьорите в Националния конкурс „Казанлъшка роза се състоя на 02 юни 2017 г. във Военен клуб в град Казанлък.
Честито, Денис! Нека таланта ти да разцъфтява все повече през следващите години!
Снимки

На 23 в ОУ „Проф. Иван Батаклиев” бе открита традиционната коледна изложба базар. Красивите сурвачки, свещи, картички и съдове, които бяха изложени, бяха изработени от учениците в творческа работилница по приложно изкуство с ръководител Виолета Панкева, която е част от Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове и в часовете по изобразително изкуство с преподавател Стоянка Каменска.
С коледен концерт иткриха изложбата учениците на Лала Джамалян от музикално студио „Вокал”, също част от проекта „Твоят час”.
Със събраните средства от изложбата ще бъдат зарадвани деца, които имат нужда от подкрепа и от нашата обич.

Снимки от Великденската работилничка - 2016г.

Деца творят и помагат на свои връстници в беда
Великденски благотворителен базар
В навечерието на най-големия християнски празник Възкресение Христово ученици от ОУ „Проф. Ив. Батаклиев“ организираха Великденски благотворителен базар с изработени от тях предмети в часовете по „Домашна техника и икономика”, „Технологии”, работа по проект в извънучебни занятия и „Великденската работилничка”. Бяха представени яйца, картички, чинии, свещи, кошнички, гривни и други сувенири, за създаването на които бяха използвани различни техники – квилинг, декупаж, папие маше и други. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на Илиян, нуждаещ се от животоспасяваща операция.
Участниците в тази благородна кауза показаха финансова грамотност и умения да боравят с инструментите от сферата на предприемачеството. Те приложиха на практика получените знания за икономическа дейност – производство, търговия и услуги. Сами определиха цените на произведените изделия, като правеха калкулации на базата на разходите и състоянието на пазара.
С качествено изработените предмети с естетически издържан външен вид учениците доказаха, че умеят да се съобразяват с бързо променящия се пазар в конкурентна среда и имат базови познания за създаване на собствен бизнес.
Организаторите благодарят на всички, взели участие в тази благородна кауза, и им желаят весели празници.
И нека не забравяме, че когато правим добро, дори да е малко, то никога не е напразно. Нека дарим радост, надежда, подкрепа и усмивка за Илиян.
Снимки

 ОТНОВО  ПЪРВИ
Третото ни участие в традиционния  Национален конкурс по народно приложно изкуство „Лазарка – мома гиздава” отново завърши с приз за нас, като след третото място през 2014година и първо пред 2015, тази година пак сме на върха.
Организатори на традиционния конкурс са образователното министерство и Националният дворец на децата. Той се провежда всяка година в навечерието на Великден с цел да се задълбочат и развият познанията на участниците за лазарските обичаи от всички краища на България и техните умения в областта на народното приложно изкуство.
Творбата  „Великденска кошница” на Дария Ангелова от III а клас зае  първо място в направление „Лазарски носии, накити, кърпи, кошници”. Тя представляваше 15 яйца,  изработени с квилинг техника и аранжирани в красива кошница. Любопитното е, че Дария се запозна с тази техника в „Работилничката на Дядо Коледа”с ръководител инж. Виолета Панкева през миналия декември, но благодарение на три месеца извънучилищни занимания, с много труд и старание, тя успя да постигне този впечатляващ резултат.
Училище „Професор Иван Батаклиев” за пореден път доказа, че е сред водещите в страната в сферата на приложното изкуство.

Моменти от "Работилничката на Дядо Коледа", с учениците от нашето училище и тяхната преподавателка Виолета Панкева

Много наши ученици спечелиха първите места на Седми конкурс за картичка, рисунка и сурвачка "Направи добро за Коледа", организиран от Общински детски комплекс гр. Пазарджик и Община Пазарджик. Поздравления за всички наградени и за техните преподаватели Виолета Панкева и Стоянка Каменска.

Разгледайте прекрасни произведения  на приложното изкуство, сътворени от малките детски ръчички в ателие "МАГИЯТА НА ЦВЕТОВЕТЕ" по проект УСПЕХ  с ръководител инж. Виолета Панкева.
Магията на цветовете - гоблени
Магията на цветовете - квилинг техника
Магията на цветовете - схеми

ТРЕТО МЯСТО ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС
За първи път ученик от училище „Професор Иван Батаклиев” участва в Национален конкурс „Казанлъшка роза” и спечели трето място. Класирането е резултат от много упорит труд на Оля Павлова Владова, ученичка от VІІ е клас под ръководството на старши учител Виолета Панкева. Със своя прекрасен гоблен „Казанлъшка роза” тя участва в конкурса в направление Изящно и приложно изкуство на тема „Приказка за розата”, който е част от ежегодния за град Казанлък Празник на розата 2015. Организатори на конкурса са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Община Казанлък и Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски” град Казанлък.

Първа награда от Национален конкурс по народно приложно творчество „Лазарка , мома гиздава“ 2015г.
За втора поредна година учениците от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ гр. Пазарджик участваха в Национален конкурс по народно приложно творчество „Лазарка , мома гиздава“ 2015г. . Организатори на традиционния конкурс са Национален дворец на децата и Мнистерството на оброзованието. Той се провежда всяка пролет с цел да се запознаят участниците с лазарските обичаи и да се развият техните умения в областта на народното приложно изкуство. В навечерието на най-светлия християнски празник Великден,
Димитър Кръстев от 7б клас и Стиляна Атанасова от 7г клас, под умелото ръководство на старши учител Виолета Панкева, спечелиха призовата първа награда в направление „Рисунка и пластична рисунка“ във втора възрастова група със своята прекрасна рисунка с квилинг техника – „Лазарка“ .

Преподавателите Виолета Панкева, Бисер Банчев и техните ученици спечелиха първите места и много грамоти на Шести конкурс за рисунка, картичка и сурвачка "Направи добро за Коледа". Поздравления!

Весело коледно настроение ви пожелават г-жа Вили Панкева, г-н Банчев и техните ученици, спечелили много награди с красивите си картички, рисунки и сурвачки в конкурса „Направи добро за Коледа”, организиран от Обшина Пазарджик и ОДК Пазарджик.стрелка

Не пропускайте да разгледате красивите картички, изработени от учениците на г-жа Вили Панкева
Картички-гоблени стрелка
Картички, изработени с квилинг техника стрелка

Горди сме с първото и второто място, и с отличното представяне на възпитаниците на г-жа Панкева в Десети детски национален конкурс за бродерия и ръкоделие 2012-2013г. Разгледайте техните грамоти.

ГОБЛЕНИ И СНИМКИ ОТ ПРОЕКТ "УСПЕХ" - "ВЪЛШЕБСТВОТО НА КОНЦИТЕ" , ИЗРАБОТЕНИ ОТ УЧЕНИЦИТЕ НА Г-ЖА ВИЛИ ПАНКЕВА ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2011-2012Г.стрелка

Пролетни картички, изработени с техниката квилинг от учениците на г-жа Вили Панкева през учебната 2011/2012г. стрелка

Интересни и оригинални предмети на изкуството, изработени от отпадъци от учениците на г-жа Виолета Панкева стрелка

Разгледайте интересни и оригинални предмети на изкуството, изработени от учениците на г-жа Виолета Панкева стрелка

 

Easy CSS Menu by Css3Menu.com